Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler - Son Dakika
Yerel

Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler

Memur Sen Genel Başkan Yardımcıları Esen ve Tonbul, Diyarbakır'da IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösteriler sırasında hayatını kaybeden Yavaş ve Börü'nün ailesini ziyaret etti Amca Börü, "IŞİD'i eleştirirken IŞİD'ten daha beter bir vahşet yaptılar"

17.10.2014 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Emin Esen ve Hacı Bayram Tonbul, Diyarbakır'da IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösteriler sırasında öldürülen Turan Yavaş ve Yasin Börü'nün ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Diyarbakır'da Vali Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret eden Esen ve Tonbul, daha sonra izinsiz gösteriler sırasında hayatını kaybeden Yavaş'ın Selahattin Eyyübi Anadolu Lisesi'nde görev yapan ağabeyi Ramazan Yavaş ile görüştü.

Yavaş'a taziyelerini bildiren genel başkan yardımcıları daha sonra aynı olayda kurban eti dağıttığı sırada göstericilerin saldırısı sonucu hayatını kaybeden 16 yaşındaki Börü'nün Bağlar ilçesinde oturan ailesini ziyaret etti.

Esen burada yaptığı açıklamada, Börü ailesinin acılarını paylaştıklarını belirterek, olayın yaşanma şeklini duymaya bile tahammül edemediklerini, yüreklerinin kanadığını belirtti.

Meydana gelen olayların herkesi üzdüğünü kaydeden Esen, "Tek amacı insanlara yardım etmek olan ve kurban eti dağıtmak isteyen bir çocuğun vahşice katledilmesi insanlığa ve Müslümanlığa sığmaz. Allah rahmet eylesin. Devletimizin de vatandaşlarımızın can güvenliğini koruması ve gerekli tedbirleri alması lazım" dedi.

İslam coğrafyasının tamamında emperyalist güçlerin oyunlar oynadığını anlatan Esen, Müslümanların bu tür senaryolara karşı uyanık olmaları gerektiğini söyledi.

Börü'nün amcası Abdulhalim Börü de ziyaret dolayısıyla Memur-Sen yetkililerine teşekkür etti. Diyarbakır'daki olaylarda göstericilerin yaptıklarından dolayı utandığını aktaran Börü, şöyle dedi:

"Devletin koruyuculuğunu yerine getirmesi lazım. Diyarbakır'da yaşadığıma utandım. Barbarca caddeyi sokağı tamamen işgal etmişlerdi. Polisi arıyorsun, yardıma gelmiyor. Çocuklar binada bir saat rehin kalmış ve vahşice katledildi. IŞİD'i eleştirirken IŞİD'ten daha beter bir vahşet yaptılar. Gençliğimizi sorgulamamız, bu gençlerin eğitilmesi lazım. Puşulu, molotofkokteyli atanların belli bir cezaya tabi tutulması gerekiyor." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement