Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler - Son Dakika
Yerel

Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler

Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler

MÜSİAD Diyarbakır Şubesi, IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösteriler hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak, yayın yasağı getirilmesini talep etti Şube Başkanı Şanlı: "İlimizin sürekli bu tür olaylarla gündemleştirilmesi ilimize yönelik planlanıp yapılacak ekonomik yatırımlar için.

21.10.2014 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Diyarbakır Şubesi, IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösteriler hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak, yayın yasağı getirilmesini talep etti.

MÜSİAD Şube Başkanı İsmail Şanlı, yaptığı açıklamada, Suriye'nin Kobani (Ayn el Arap) kentindeki çatışmalardan dolayı özelde bölge, genelde ülkenin çeşitli yerlerinde eylemlerin cereyan ettiğini anımsatarak, gösterilerin kısa zaman içerisinde amacından çıkarak kullanılış şekli bakımından istenilmeyen bir yöne evrildiğini belirtti.

Olaylarda birçok kişinin hayatını kaybettiğini, kimden gelirse gelsin yaşam hakkına yönelik bu tür saldırıları tüm insanlığa yapılmış bir saldırı olarak kabul ettiklerini kaydeden Şanlı, siyasi partilerin sağduyu ve sükuneti tabanlarına telkin etmesini, siyasi, idari birimler ile sivil toplum kuruluşlarını barışın korunması, çözüm sürecinin desteklenmesi, çatışma ve gerginlikleri artırıcı üslup ve davranışlardan kaçınmaya davet ettiklerini bildirdi.

Tarafları sağduyuya davet ettiklerinin altını çizen Şanlı şu değerlendirmede bulundu:

"İlimizin sürekli bu tür olaylarla gündemleştirilmesi ilimize yönelik planlanıp yapılacak ekonomik yatırımlar için olumsuz bir psikolojik bariyer oluşturmakta, var olan mevcut yatırımların da durdurulmasına sebep olmaktadır. Toplumsal refah ve barışımızın korunması amacıyla 8 Ekim'de meydana gelen ve birçok vatandaşımızın hayatını kaybettiği olaylar hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak yayın yasağı getirilmesini talep ettik. Süreç, barışa, kardeşliğe sahip çıkma, mazlumları destekleme ve zalimleri kınama sürecidir." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement