Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler - Son Dakika
Yerel

Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler

Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler

AK Parti Diyarbakır Milletvekili İçten: "Olaylarda sistematik bir şekilde İslami dernekler ve muhafazakar yapılar hedef alındı.

27.10.2014 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilere ilişkin, "Olaylarda sistematik bir şekilde İslami dernekler ve muhafazakar yapılar hedef alındı. 40'a yakın vatandaşımızı kaybettik. 16 yaşındaki gencecik çocuklar vahşice katledildi. Yasin, Türkiye ve herkes için çok değerli oldu. Bu katliamların arkasında kim duracak?" dedi.

İçten, Sümerpark'ta düzenlediği basın toplantısında IŞİD'ın Kobani'ye yönelik saldırıları gerekçe gösterilerek 6-8 Ekim'de düzenlenen izinsiz gösterilerde istenmeyen olayların yaşandığını söyledi.

"İslami dernekler ve muhafazakar yapılar hedef alındı"

Çok sayıda kişinin gösteriler sırasında hayatını kaybettiğine işaret eden İçten, şöyle konuştu:

"HDP sokağa çıkmaya davet etti. 40'a yakın vatandaşımızı kaybettik. Olaylarda sistematik bir şekilde İslami dernekler ve muhafazakar yapılar hedef alındı. 16 yaşındaki gencecik çocuklar vahşice katledildi. Yasin Börü, Türkiye ve herkes için çok değerli oldu. Bu katliamların arkasında kim duracak? Bölgede Kuran kursları yakıldı. Savaş zamanlarında bile Kuran-ı Kerim yakılmadı."

"HDP'nin demokratik anlayışı, sokağa çıktığında taş ve molotof atmaktır. Kendi milletvekilleri taş attığı için söylüyorum. HDP, PKK ve KCK'nın derdi Kürt sorunu değil. Dertleri Kürt sorunun çözümü olsaydı Kürtlerin iş yerlerini bombalatmaz, insanları 2 gün eve hapsetmezlerdi" diyen İçten, bu konuda mücadelerini kırmadan, dökmeden vereceklerini dile getirdi.

"AK Parti ülkeyi ikiye bölünmekten kurtardı"

"Kürt sorunu AK Parti iktidarıyla bitmiştir" ifadesini kullanan İçten, bunu Kürt bir milletvekili olarak söylediğini, Kürtlerin artık özgürce yaşadığını vurguladı.

İçten, geçmişte faili meçhul cinayetlerin yaşandığına dikkati çekerek, şöyle dedi:

"Geçmişte köyüme 21 saatte ulaşabiliyordum. Yolda 20 noktada da arama yapılıyordu. Her arama noktasında elimdeki un, şeker ve çayın hesabını veriyordum. Çocuğumun Kürtçe ve Zazacayı öğrenmesi için imkan sağlanmıyordu. İktidara geldiğimizde olağanüstü hal ile ülke ikiye bölünmüştü. AK Parti ülkeyi ikiye bölünmekten kurtardı. Bunlar yapılmaya devam ettiği müddetçe kimse bana Kürt sorunundan bahsetmesin." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement