Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler - Son Dakika
Yerel

Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler

Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler

HÜDA PAR, IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırıları bahane edilerek düzenlenen izinsiz gösterilerde partilerine yönelik saldırıların ardından çıkan PKK/KCK/HDP/DTK ile görüştükleri haberlerinin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

27.10.2014 23:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), IŞİD'in Kobani'ye (Ayn el Arap) yönelik saldırıları bahane edilerek düzenlenen izinsiz gösterilerde partilerine yönelik saldırıların ardından, bazı basın yayın organlarında çıkan PKK/KCK/HDP/DTK ile görüştükleri haberlerinin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

HÜDA PAR Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, diyaloğa kapalı olmadıkları ve mesajlarının doğru iletilmesi için Hatip Dicle ile görüşüldüğü belirtildi.

Adı geçen yapılarla resmi bir görüşme gerçekleştirilmediğinin belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Son günlerde bazı yayın organlarında partimizin PKK/KCK/HDP/DTK ile görüştüğü şeklinde haber ve açıklamalar yer almaktadır. Partimizin adı geçen yapılarla hiçbir resmi görüşmesi olmamıştır. Arabulucu sivil toplum kuruluşların girişimleri neticesinde diyaloğa kapalı olmadığımızı göstermek ve saldırgan tarafa mesajlarımızı doğru iletmesi için Hatip Dicle'nin şahsı ile görüşülmüştür."

Açıklamada, partililerine yönelik saldırıları, işlenen katliamı kişisel olarak kınaması ve saldırıları tasvip etmemesi nedeniyle Dicle ile görüşüldüğüne dikkat çekilerek, HDP'nin barış konusunda samimi olduğunu göstermesi için saldırganları kınaması gerektiği ifade edildi.

Barış ikliminin oluşması için partilerine dönük hakaret edici dilin terk edilmesi gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:  "Şayet HDP gerginliğin tırmanmaması, saldırıların durması, çatışma çıkmaması ve barış ikliminin tesisi konusunda samimi ise öncelikle karalayıcı, itham ve hakaret edici dili terk etmeli, saldırıları ve saldırganları açıkça kınamalıdır. Resmi görüşmelerin başlayabilmesi için gerekli adımların atılması ve uygun zeminin oluşması şarttır." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement