Savaş Jetleri IŞİD Bayrağına Bomba Yağdırdı! IŞİD Geri Çekildi - Son Dakika
Güncel

Savaş Jetleri IŞİD Bayrağına Bomba Yağdırdı! IŞİD Geri Çekildi

Koalisyon güçlerinin savaş jetleri, IŞİD'in Kobani'de bayrak diktiği bölgeye bomba yağdırdı. Muştenur Tepesi'ne yapılan ikinci saldırının ardından IŞİD geri çekildi.

08.10.2014 21:44  Güncelleme: 23:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

IŞİD'in Pazartesi günü saldırdığı ve doğu kesimlerini ele geçirip bayrak diktiği Kobani'deki bölgelere koalisyon güçlerinin savaş jetleri bomba yağdırdı. Muştenur Tepesi'ne yapılan ikinci saldırının ardından bögleyi ablukaya alan IŞİD'in geri çekildiği iddia edildi.

BÜYÜK GÜRÜLTÜ VE TOZ BULUTU

Saat 20.00 sıralarında Koalisyon uçaklarının IŞİD'in bayrak astığı bölgeyi etkili bir şekilde bombaladığını belirten Milliyet gazetesi, saldırı sırasında çok büyük bir gürültü koptuğunu, saldırının ardından da büyük bir toz bulutunun ortaya çıktığını bildirdi.

SİLAH SESLERİ DURDU, SONRA ÇATIŞMALAR ALEVLENDİ

Koalisyon uçaklarının saldırısından hemen önce çatışmanın devam ettiğini bölgede, saldırıdan sonra silah sesleri durdu. Yaşananlardan bir süre sonra çatışmalar tekrar başladı.

İKİNCİ SALDIRI MUŞTENUR TEPESİ'NE

Koalisyon güçlerinin saldırıları gece saatlerinde de devam etti. Saat 20.00'daki hava saldırısının ardından ikinci saldırı da 22.10 sularında Müştenur Tepesi'ne gerçekleşti.

Kobani sınırında yaşayan köylüler de Koalisyon güçlerinin bu etkili saldırısını sevinçle karşıladı.

"IŞİD GERİ ÇEKİLDİ" İDDİASI

Yaşanan bu etkili saldırının ardından Kobani çevresinde mevzilenen IŞİD güçlerinin Kobani dışına çekildiği ileri sürüldü.

Öte yandan Kobani çatışmasında yaralanan ve yaşamını yitiren YPG'lilerin ambulanslarla taşındığı görüldü.

"YAŞASIN KOBANİ DİRENİŞİ" SLOGANI

Koalisyon güçlerinin etkili hava saldırılarının ardından sınırın birçok bölgesinde toplanan insanlar sevinç gösterilerinde bulundular ve 'Yaşasın Kobani direnişi' sloganları attılar.

Savaş Jetleri IŞİD Bayrağına Bomba Yağdırdı! IŞİD Geri Çekildi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Savaş Jetleri IŞİD Bayrağına Bomba Yağdırdı! IŞİD Geri Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • fırat denız: vurun bu ınsanlık duşmanı vahşi işitı 1 4 Yanıtla
  • ANTİZERDÜŞ: RABBİM SEN ABD VE YANDAŞLARINI İŞBİRLİKÇİLERİNİ KUKLALARINI KAHRET PERİŞAN ET UÇAKLARINI YERLEBİR ET İSLAM DEVLETİ MÜCAHİTLERİNE BAŞARI KAZAMNA NASİBEYLE 2 3 Yanıtla
  • ramazan buğday: herkesi ltfen sakın olsun hepimiz kardeşiz 3 0 Yanıtla
  • yalan: yalan haber 1 1 Yanıtla
  • yavuz ozturk: milliyetede lazım bi tane 1 0 Yanıtla
  • Kahramanmaraş'ın yeni cazibe bölgesi: 'Kuzey Çevre Yolu'
    09:23 Kahramanmaraş'ın yeni cazibe bölgesi: 'Kuzey Çevre Yolu'

    Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde hasar almayan Kuzey Çevre Yolu bölgesi, cazibesini artırıyor. Deprem sonrası binaların zarar görmediği ve zeminin sağlam olduğu bu bölge, iş yerlerinin taşınmasına ve insanların ilgisini çekmeye başladı. Esnaflar, yolun tamamlanmasıyla birlikte faaliyetlerin daha da artacağına inanıyor.

  • Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Üç Kümbetler ve çevresinde incelemelerde bulundu
    09:21 Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Üç Kümbetler ve çevresinde incelemelerde bulundu

    Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, kentin önemli tarihi yapılarından Üç Kümbetler ve çevresinde incelemelerde bulundu. Vakıflar Bölge Müdürü Murat Uslu, Çifte Minareli Medrese ve Erzurum Kalesi ile aynı tarihi doku içerisinde yer alan Üç Kümbetler ve çevresindeki çalışmalar hakkında Vali Çiftçi'ye bilgi verdi.

  • Seçim sonrası 2 ameliyat geçiren Özgür Özel bu kez de saçlarını boyattı
    09:20 Seçim sonrası 2 ameliyat geçiren Özgür Özel bu kez de saçlarını boyattı

    31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 37.77 oy oranına ulaşarak 1. parti olan CHP'de Genel Başkan Özgür Özel seçim sonrası iki ameliyat geçirdi. Ses tellerinden ve gözlerinden ameliyat geçirip yıllardır taktığı gözlüklerinden kurtulan Özel'in bu kez de saçlarını boyattığı görüldü.

  • Adana'da Narenciye Ağaçları Mangal Kömürüne Dönüşüyor
    09:18 Adana'da Narenciye Ağaçları Mangal Kömürüne Dönüşüyor

    Adana'nın Kozan ilçesinde, kesilen narenciye ağaçları özel bir yöntemle mangal kömürüne dönüştürülüyor. Çukurova sıcağında zorlu bir mesaiyle çalışan kömür üreticileri, haftalar süren yakma tekniğiyle mangal kömürü üretimine devam ediyor.

  • Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor
    09:17 Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor

    31 Mart Yerel Seçimleri'nde yeniden seçilen Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na tebrik ziyaretleri sürüyor. Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar tarafından yapılan tebrik ziyaretleri Başkan Bakkalcıoğlu tarafından teşekkürle karşılandı.


Advertisement