Işid'de Yönelik Hava Saldırıları - Son Dakika
Politika

Işid'de Yönelik Hava Saldırıları

Işid\'de Yönelik Hava Saldırıları

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: “ABD’nin Suriye’ye yönelik hava saldırıları kanun dışı”

23.09.2014 22:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD öncülüğündeki koalisyonun Suriye'ye düzenlediği hava saldırılarının kanun dışı olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna katılmak üzere New York'ta bulunan Ruhani, NBC News televizyon kanalı ile yaptığı söyleşide, "ABD jetlerinin, dünden bu yana Suriye'de IŞİD karargahlarını hedef alan en az 14 hava saldırısını BM ve Suriye hükümetinden izin alınmaksızın gerçekleştirdiğini ve tamamen kanun dışı olduğunu" dile getirdi.

Suriye'ye yönelik gerçekleştirilen hava saldırılarının ABD'nin son Irak müdahalesinden farklı olduğunu belirten Ruhani, "Çünkü Irak devleti IŞİD'i etkisiz hale getirmek için resmen yardım talep ettiği halde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'in, ABD'den IŞİD'e karşı müdahalede bulunma talebi olmadı" diye konuştu.

Ruhani, BM Genel Kurulu kapsamında ABD Başkanı Barack Obama ile ikili görüşmede bulunup bulunmayacağına ilişkin soruya, "Böyle bir planım yok. Görüşme olması için önceden gerekli ortamın sağlanması gerekli. Şahsen böyle bir görüşmenin olacağını sanmıyorum" cevabını verdi. - İran

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Işid'de Yönelik Hava Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement