IŞİD, Musul ve Kerkük'te Eş Zamanlı Olarak Peşmergeye Saldırdı - Son Dakika
Güncel

IŞİD, Musul ve Kerkük'te Eş Zamanlı Olarak Peşmergeye Saldırdı

IŞİD, gece saatlerinde Kerkük ve Musul'daki cephelerde Peşmergelere saldırdı. 2 köyü ele geçiren örgüt, Peşmerge 1'inci Tugay Komutanı Şerko Fatih'i de öldürdü.

30.01.2015 08:52  Güncelleme: 09:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ta terör örgütü IŞİD militanlarının, eşzamanlı olarak Kerkük ve Musul'daki cephelerde Peşmerge birliklerine saldırdığı bildirildi.

2 KÖYÜ ELE GEÇİRDİ

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre IŞİD militanları, gece saatlerinde Kerkük'ün 12 kilometre güneyinde Peşmerge kontrolündeki Tel el-werid, Mektep Halit, Meryembeg ve Molla Abdullah köylerine saldırdı. IŞİD, şiddetli çatışmalar sonrası Mektep Halit ve Molla Abdullah köylerini ele geçirdi. Peşmerge, iki köyü tekrar kontrolüne almak için IŞİD'le sokak çatışmalarına girdi.

TUGAY KOMUTANI ÖLDÜ

IŞİD militanlarının zaman zaman bombalı intihar araçlarıyla saldırdığı çatışmalarda Peşmerge 1'inci Tugay Komutanı Şerko Fatih hayatını kaybetti. Peşmerge Bakanlığı, IŞİD'i püskürtmek için bölgeye daha fazla askeri güç sevketti.

EŞ ZAMANLI SALDIRI

Terör örgütü IŞİD, Kerkük'teki saldırılara eşzamanlı olarak Musul'un Mahmur ilçesi ve Güver nahiyesiyle Hazır cephesindeki Peşmerge güçleriyle de çatışmalara girdi. Çatışmaların devam ettiği belirtildi.

KERKÜK'TE OTELE SALDIRDILAR

Irak'ın Kerkük kentinde üç terör örgütü IŞİD militanının, Kasr Oteli'ni ele geçirmek için emniyet güçlerine saldırdıkları bildirildi.

Alınan bilgiye göre şehir merkezindeki Kasr Oteli'ni ele geçirmek isteyen IŞİD militanlarından biri, bombalı intihar saldırısında bulundu. Diğer iki militan ise üzerilerindeki bombaları patlatmadan polis tarafından yakalandı.

Kasr Oteli'nin çok sayıda güvenlik gücünün konuşlandığı Kerkük eski Emniyet Müdürlüğü binası yanında olduğu için IŞİD militanlarının oteli almak istedikleri belirtildi.

IŞİD, Musul ve Kerkük\'te Eş Zamanlı Olarak Peşmergeye Saldırdı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel IŞİD, Musul ve Kerkük'te Eş Zamanlı Olarak Peşmergeye Saldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • kurdistan: son aldığımız bilgiye göre peşmerge anti terör timleri iş-it kuduzlarına ağır kayıplar verdirerek ilerlemeye devam ediyor yüzlerce iş-it hayvanının gebertildiği bilgileri geliyor anlaşılıyorki kerkuk teki araplar sürgün edilecek 88 11 Yanıtla
  • kekowa: Çanakkalede yetişin ırzımıza geçiyotlar dediniz. Gelip namusunuzu kürtler kurtarmadımı. 24 61 Yanıtla kekowa: Boş boşboş anca konuşursunuz. 17 16
  • hasan t.: Peşmerge Bağırıyor BİJİ OBAMA diye Peşmergenin pek çok kaybı var arkadaşlar açıklamıyorlar. 25 31 Yanıtla
  • kekowa: Tc ne kadar aşaglik bir ulke oldugu öldurdüğü coluk cocuktan belli oluyor. 17 27 Yanıtla kekowa: Pis mogollar zorunuzamı gitti. 6 7 borte: Türkiyedeki yetim evlerinin sayısını bilmiyorum ama sanırım her ilde var. Şimdi eyleme çoçuk mu gönderen aşağılık yetim evleri olan bu güzel devletimizmi. Sen bence boş beleş bi adamsın gözün hiç bir sey görmüyor. 4 5 ilyas: aşağılık bir ülke olduğunu söylüyosun belliki bu toprakların çocuğu değilsin seni ermenilermi gönderdi git arasıra orada üresin diye biz seningibi çok köpeğin dersibi verdik böyle ürersiniz kafanıza değneği yiyince çinilemeye başlarsınız 4 2
  • kekowa: Sizde bu haberi yediniz afiyet bal şeker olsun koyunlar. 14 18 Yanıtla
  • Pirsultan: BIJI BERXWEDANA KOBANI 17 13 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement