IŞİD'in, Karşıtlarına Yaptırdığı Tövbenin Metni Yayınlandı - Son Dakika
Dünya

IŞİD'in, Karşıtlarına Yaptırdığı Tövbenin Metni Yayınlandı

Irak'taki terör örgütü IŞİD'in, sosyal paylaşım sitelerindeki hesapları üzerinden, örgüt karşıtlarına yaptırılan tövbenin metni yayınladı.

13.07.2014 08:57  Güncelleme: 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak ve Suriye'nin belirli bölgelerinde kontrolü elinde tutan IŞİD'in, daha önce kendisine karşı savaşmış veya farklı bir örgütte yer almış kişileri affetmek için bir tövbe metni hazırladı.

IŞİD'in tövbe metni şöyle:

"Ben..(isim)..olarak ..(örgüt ismi)..örgütüne bağlı..(grup ismi)..grubu (Nusra cephesi, İslami cephe ve Öso ) içinde İslam Devletine karşı savaşmanın Allah ve resulüne karşı savaşmak demek olduğunu onaylıyor ve bir daha ona karşı durmayacağıma ve savaşmayacağıma söz veriyorum"

"Ayrıca, İslam Devleti bilgisi olmaksızın hiçbir gurba katılmamayı veya grup kurmayacağıma, Daha önce bağlı bulunduğum grubun ve kendi şahsi silahlarımı teslim edeceğime, Sahvelerin (ÖSO, İslami cephe, Nusra cephesi) kontrolündeki bölgelere gitmeyeceğime söz veriyorum ve bu şartlaradan herhangi birini yerine getirmeme durumunda hesaba çekilmeyi onaylıyorum."

2 VESİKALIK FOTOĞRAFLA 1 İMZA YETİYOR

Tövbe etmek isteyenler yanlarında getirdikleri 2 vesikalık fotoğrafla IŞİD'e bağlı "Şer'i mahkemeye" başvuruyor ve tövbe metnini şer'i sorumlu huzurunda okuduktan sonra imzalayarak teslim ediyor.

1 HAFTA SÜRE VERMİŞLERDİ

IŞİD örgütü dün yayınladığı yazılı bir açıklamayla "Hayır vilayeti" olarak isimlendirdiği Deyru-z Zor'da bulunan ve kendisine karşı olan silahlı gruplara tövbe edip silahlarını teslim etmeleri çağrısında bulunmuş ve kendilerine 1 hafta süre vermişti.

MUSUL'DA DA HALKA TÖVBE ETTİRMİŞLERDİ

Irak'ta birçok bölgede kontrolü elinde tutan IŞİD, Musul'u ele geçirdikten sonra burada tövbe noktaları kurdurarak halka tövbe ettirmişti.

Geçen hafta IŞİD'e bağlı silahlı grupların Suriye'nin doğusunda yer alan Deyru-z Zor kentinin doğusundan Irak sınırına kadar 130 kilometrelik alanda kontrolü ele geçirdiği ve bu bölgede bulunan ÖSO ve Nusra cephesine bağlı grupların çekildikleri belirtilmişti.

IŞİD\'in, Karşıtlarına Yaptırdığı Tövbenin Metni Yayınlandı
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya IŞİD'in, Karşıtlarına Yaptırdığı Tövbenin Metni Yayınlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • İSRAİLE GİDİN: tıpanız yetiyorsa gidin israille savaşın ama nerde gariban öldürmek varken 29 3 Yanıtla
  • iş itttttttttttt: ALLAH SİZİ TEZ VAKİT YOK EDER İNŞALLAH 20 2 Yanıtla
  • NUMAN: KAFAYA SİLAH DAYAYARAK TÖVBE Mİ OLUR? TÖVBE GÖNÜLDEN GELMELİ..BU SELEFİ KUDUZLAR İDDİA ETTİKLERİ GİBİ GERÇEK MÜSLÜMANLARSA FİLİSTİN HALKI CAN ÇEKİŞİYOR, GİDER YARDIM EDERLER.. 20 1 Yanıtla
  • bülent: İSRAİL in müslüman zihniyeti işte 17 0 Yanıtla
  • pir: bu çakallar katil olduğu kadar da yalancı kobani de 8 köy ele geçirdiğini söylüyor 8 değil 6 köyü ypg kullanılan ağır silahları etkisiz kılmak için sivillerden boşaltıp çekilmiştir fakat şurası bir gerçek dün 61 ölü verdiler yüzlerce de yaralıları var ve suriyede kontrollerindeki hastanelerin hepsi ölü ve yaralılarla kaynıyor sivillere hizmet bile veremiyorlar ALLAH YPG YE GÜÇ VE CESARET VERSİN 12 4 Yanıtla
  • SİİRTLİ.SADO: EEEE HERKEZ İŞİD DİYORDU ÖZELİKLE TÜRKLER ÇOGUNUZ İŞİD E KATİLDİNİZ NEDEN KÜRTLERİ ÖLDÜRMEK İÇİN BU MÜSLÜMANLİKLA ALAKASİ YOK ŞİMDİ MÜSLÜMANIM DİYEN CANAVARLAR HADİ İSRAİL ORDA GİDİN BAKIN HERKEZİ ÖLDÜRÜYORLAR AMA SANIRIM BEN BUNU ANLADİM TÜRKLERİN DERDİ MÜSLÜMANLIK DEGİL KÜRTLERİ ÖLDÜRMEK...AMA KUSURA BAKMAYİN KÜRTLERE KİMSE DOKUNAMAZ CÜNKİ ONLAR ALLAH İÇİN SAVAŞAN KİŞİLERDİR ALLAH KÜRDÜ KORUSUN ARTİK İŞİD İMİ DESTEKLİYORSUNUZ YOKSA İSRAİLİ ARTIK SİZE KALMİŞ... 11 4 Yanıtla
  • kuzu: işidsiler bi zahmet israil icinde tövbe kabısı yapsında veirler eline küsküyüde ulan suraya bak müsüluman müslumana ne yapıyor ölen hep müslüman kardeslerimiz biz daha ne konusuyoruz nerdesin deyin gercekler acı ama gercek peygamberimizin müslüman müslümanın kardesi dedi bunlar katledigi vallah peygamberimiz cok üzülüyordur zaten görse kahrolurdu 15 0 Yanıtla
  • hülya: Nasıl 1 ümmet bu kardeşim kesme, adam öldürme, kalp yeme... sonra da ALLAH U Ekber! Bu tarikatınıza karşı ALLAH büyüktür. ALLAH ım kendilerine dinimize ve Alemlerin Rabbinin Resulu ne zarar verenlerden sana sığınırız. 11 1 Yanıtla
  • fırat: işit kendini ne zannediyor öldürüyor allahın isimini ağzına alıyor ulan adi islamda öldürme varmı allah katında işit terör örgütü olmaz zalimler brde kalkıp diyorsun tövbe edin diyorsunuz 11 0 Yanıtla
  • demokratkız: şeytan bile sizden davacı olacak benide kandırdı diye size sıfat bulamıyorum birşey aklıma geldi yahudi soyundan geliyorsunuz onlar kadar acımasız insan öldürüyorsunuz münafıklar 9 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İtalya'da Suriyeli genç kıza tecavüz iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi
    17:07 İtalya'da Suriyeli genç kıza tecavüz iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi

    İtalya'da iki kişi, 17 yaşındaki Suriyeli bir genç kızı alıkoyarak tecavüz ettikleri iddiasıyla gözaltına alındı. Kızın, Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye gittiği, geçen yılki depremlerin ardından da Almanya’ya ulaşmaya çalıştığı bildirildi. İtalya’da yürütülen operasyonda gözaltına alınan bir Pakistan ve bir Afganistan vatandaşına insan kaçırma, gasp, cinsel şiddet, yaralama ve yasa dışı göçe yardım suçlamaları yöneltiliyor.

  • Çin'in imalat sektörü geriliyor, yeni sektörlere yöneliyor
    16:37 Çin'in imalat sektörü geriliyor, yeni sektörlere yöneliyor

    Çin'in Batı'yla ticaret savaşının ortasında kalan göçmen işçiler, büyük bir zorluk yaşarken, Çin ekonomisini yüksek teknolojiyle kurtarmaya çalışıyor.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye görüşmesi sona erdi
    16:04 Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye görüşmesi sona erdi

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'yi Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kabul etti. Yaklaşık 2,5 saat süren görüşmede Gazze'deki son durum, ateşkes için atılacak adımların yanı sıra insani yardımların daha hızlı ulaştırılması konuları masaya yatırıldı.

  • Kazakistan'da Türk Büyükelçiliği, çevre temizliği kampanyasına katıldı
    15:56 Kazakistan'da Türk Büyükelçiliği, çevre temizliği kampanyasına katıldı

    Kazakistan'da düzenlenen Temiz Kazakistan kampanyası kapsamında Türk Büyükelçiliği görevlileri, Astana'daki Atatürk Parkı'nda çevre temizliği yaptı. Astana Valiliği tarafından düzenlenen kampanyaya yabancı misyon temsilcilikleri de katıldı. Büyükelçilik görevlileri, Atatürk Parkı'nda bölge sakinleriyle birlikte temizlik yaparak, hem çevreye katkıda bulundu hem de Mustafa Kemal Atatürk'ü anma fırsatı yakaladı.

  • Bakan Fidan, Batılı devletlere tarihi uyarı: Filistinlilerin hak ettiği devlet verilmezse krizler devam edecek
    13:35 Bakan Fidan, Batılı devletlere tarihi uyarı: Filistinlilerin hak ettiği devlet verilmezse krizler devam edecek

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile düzenlediği ortak basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Bakan Fidan İran-İsrail gerilimine ilişkin yaptığı açıklamada "Filistinlilerin hak ettiği devlet, bağımsızlık ve egemenlik verilmezse bu krizler artarak devam edecektir" ifadelerine yer verdi.


Advertisement