IŞİD, Rus Lider Putin'i Tehdit Ederek, "Seni Evinde Öldüreceğiz" Dedi - Son Dakika
Dünya

IŞİD, Rus Lider Putin'i Tehdit Ederek, "Seni Evinde Öldüreceğiz" Dedi

IŞİD, Rus Lider Putin\'i Tehdit Ederek, "Seni Evinde Öldüreceğiz" Dedi

Terör örgütü IŞİD, YouTube üzerinden yayınladığı 9 dakikalık videoda, Rusya lideri Putin'e "Dinle Putin, Rusya'ya gelip sizi evlerinizde öldüreceğiz" diyerek tehdit etti.

01.08.2016 11:07  Güncelleme: 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'da devlet destekli "Russia Today" televizyonunun internet sitesinde yer alan habere göre, terör örgütü IŞİD, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i tehdit eden bir video yayınladı.

"SENİ EVİNDE ÖLDÜRECEĞİZ"

31 Temmuz'da YouTube'da yayınlanan 9 dakikalık videoda, bir grup maskeli militan görülüyor. Aracı kullanan militan videonun sonunda şu ifadeleri kullanıyor: "Dinle Putin, Rusya'ya gelip sizi evlerinizde öldüreceğiz. Ey kardeşlerim, cihat edin ve onları öldürün, onlarla savaşın."

TELEGRAM ÜZERİNDEN YAYINLANDI

Sosyal medyada IŞİD'e ait olduğu tahmin edilen "Telegram" hesabı üzerinden yayınlanan 9 dakikalık videoda, militanlara Rusya'ya saldırı çağrısı yapılıyor.

VİDEONUN SONUNDA PUTİN TEHDİT EDİLİYOR

Videoda çölde eğitim yapan IŞİD militanlarının görüntülerine yer veriliyor. Videonun son bölümünde Rusya'dan görüntüler yayınlanıyor ve bir militan Rusya Devlet Başkanı Putin'i tehdit ediyor.

Maskeli bir militan, IŞİD üyelerine Rusya topraklarında saldırı düzenlemesi çağrısında bulunuyor.

RUSYA TERÖR SALDIRISI KONUSUNDA UYARDI

Rusya geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren IŞİD'in dünyanın diğer bölgelerinde terör saldırıları düzenleyebileceği uyarısında bulunmuştu.

CİHAT İÇİN SURİYE VE IRAK'A GİDİYORLAR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin geçtimiz yıl yaptığı açıklamada, IŞİD'e katılan 5 bin ile 7 bin arasındaki militanın Rusya ve diğer ülkelerden cihat için Suriye ve Irak'a gittiklerini belirtmişti.

Rusya, Beşşar Esad rejiminin devam etmesi için Suriye'de hava saldırıları düzenliyor.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya IŞİD, Rus Lider Putin'i Tehdit Ederek, 'Seni Evinde Öldüreceğiz' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement