Işid'e Katılmak Üzere Suriye'ye Gitmeye Çalışan 11 Kişi Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Işid'e Katılmak Üzere Suriye'ye Gitmeye Çalışan 11 Kişi Yakalandı

Işid\'e Katılmak Üzere Suriye\'ye Gitmeye Çalışan 11 Kişi Yakalandı

Kilis’in Elbeyli ilçesinde, IŞİD’e katılmak için Türkiye’den Suriye’ye geçmeye çalışan Doğu Türkistan, İsviçre, Libya ve Fas uyruklu 11 kişi ve Suriye’ye geçmeye çalışan bir İngiltere vatandaşı askeri yasak bölgede yakalandı.

11.09.2015 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kilis'in Elbeyli ilçesinde, IŞİD'e katılmak için Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışan Doğu Türkistan, İsviçre, Libya ve Fas uyruklu 11 kişi ve Suriye'ye geçmeye çalışan bir İngiltere vatandaşı askeri yasak bölgede yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Elbeyli ilçesine bağlı Çıldıroba köyü sınır hattında, Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollarla geçmek isteyen ve terör örgütü IŞİD'e (DAEŞ) katılacakları değerlendirilen 6 Doğu Türkistan, 1 İsviçre, 3 Libya ve 1 Fas uyruklu olmak üzere 11 kişi yakalandı. Yakalanan kişiler ile birlikte 1 adet tablet, 6 adet cep telefonu, 2 adet diz üstü bilgisayar, 1 adet taşınabilir hard disk ele geçirildi.

Öte yandan, Akçabağlar Köyü Suriye sınır hattında Öncüpınar Hudut Karakolu ekipleri tarafından icra edilen devriye faaliyeti esnasında Türkiye' den Suriye ye geçmeye çalışan İngiliz M.P. isimli şahıs yakalandı. M.P. hakkında Askeri Yasak Bölge İhlali suçundan işlem yapılarak serbest bırakıldı. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Işid'e Katılmak Üzere Suriye'ye Gitmeye Çalışan 11 Kişi Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement