IŞİD'in Bastığı Paranın Değeri Ortaya Çıktı - Son Dakika
Dünya

IŞİD'in Bastığı Paranın Değeri Ortaya Çıktı

Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'u elinde bulunduran terör örgütü IŞİD kendi parasını bastı. En büyük para olan 5 dinarın değeri 694 dolar olacak.

14.11.2014 12:05  Güncelleme: 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak ve Suriye'de geniş bir bölgeyi kontrolü altında tutan terör örgütü IŞİD kendi parasını bastı. IŞİD'den yapılan açıklamada, yeni para basarak kendisini diğer bölgelerden ayrıştırmak istediği ve Müslümanlara dayatılmış finansal sistemden uzaklaşmayı amaçladığı ifade edildi.

5 DİNAR 694 DOLAR OLACAK

Bundan sonra kendi parasını kullanacağını açıklayan örgüt, altın 1 ve 5 dinar, gümüş 1 ve 5 dirhem, 10 ve 20'lik madeni bakır para bastı. En büyük para birimi olarak belirlenen 5 dinarın değeri 694 dolar olacak.

BAĞDADİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan ABD liderliğindeki koalisyon güçlerine ait uçakların yaptığı saldırıda öldüğü iddia edilen IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen ses kaydı ortaya çıktı.

SUUDİ ARABİSTAN YÖNETİCİLERİ İÇİN ŞOK ÇAĞRI

Youtube'da yayınlanan 17 dakikalık ses kaydının Bağdadi'ye ait olduğu iddia ediliyor ve 13 Kasım saat 17:05'te yüklendiği dikkat çekiyor. Bağdadi ses kaydında Musul'da 'ilan ettiği' halifeliğin artık Suudi Arabistan, Yemen, Cezayir ve Mısır'a yayıldığını söyledi. Destekçilerine, yılanın başı olarak nitelendirdiği Suudi Arabistan yöneticilerine ve bu ülkedeki Şiilere saldırma çağrısı yaptı.

OPERASYONLARIN BAŞARISIZLIĞA UĞRADIĞINI SAVUNDU

Mısır'daki Ensar -ül Beyt-ül Makdis grubunun kendisine 'bağlılık yemin' etmesinden de memnuniyetini dile getirdi. Yemen'deki destekçilerini Şii Zeydi kolundan olan Husilere saldırmaya çağırdı. Bağdadi, ABD liderliğindeki koalisyonun IŞİD'i hedef alan operasyonlarının 'başarısızlığa uğradığı'nı savundu.

"KOALİSYON GÜÇLERİ KARAYA İNMEK ZORUNDA KALACAK"

"ABD ve koalisyon bizden korkuyor. İsrail de bize karşı fakat açıklamaktan korkuyor" diyen IŞİD lideri, "Yahudiler ve Haçlılar Hilafetimizin kurulmasına karşı propaganda yürütüyor. Koalisyonun başarısız operasyonu sadece bizim üzerimize bomba yağdırmaktan ibaret. Onlar bizim askerlerimizle savaşacak güç göndermekten korkuyorlar o yüzden kara kuvvetler göndermeyeceğiz diyorlar. Aynı zamanda kafir olmuş Müslüman gruplara yardım etmek ve donatmak üzerinden gidiyorlar. Bu eğitilen güçlerle birlikte IŞİD'in ele geçirdiği bölgeleri geri almak istiyorlar fakat gördük nasıl kaybediyorlar başarısız oluyorlar" dedi.

IŞİD\'in Bastığı Paranın Değeri Ortaya Çıktı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya IŞİD'in Bastığı Paranın Değeri Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • jiyan: ADAMLARFARE GİBİ TÜNELLERDEYAŞIYOR PARAYI NERDE KULLANACAKLAR. . . SABAHTAN AKŞAMAKAFALARINA BOMBA YAĞARKEN FABRİKA MIAÇACAKLAR . . . . DEVEKULULUK İŞTE. . . . AFGANİSTANLA BERABER SON 2 ZİRVESİDEYAPSINLAR. . . . . PİS GERİCİ FAŞİST VAHŞİ YARATIKLAR 30 31 Yanıtla
  • Aklini basina al: Ne kadar Türk Düsmani varmis burada!!!Demekki cok dogru sözmüs, KÜRTTEN OLMAZ EVLIYA, OLSA DA KOYMA AVLUYA!!sözü. Her seyi zaman gösterecek. Agizlarindan salyalar akitarak komsularina saldiran, Altlarina tanga, üstlerine etek ve fistan giyip günahsiz kürt gencini linc edenler, esinin yaninda ki sivil masum askere kursun sikan bu kallesler sahipleri Bin Ladin gibi onlari da terkedince bakalim ne yapacaklar!Not, Sözüm sadece kan ile beslenen USA ve yandaslarinin ajanlari vampirleredir. Kendilerini olmayacak bir hayale kaptiran bazi kürt vatandaslarina tavsiyem bir kez daha düsünmeleridir. !!!Dünyanin hic bir ülkesinde katledilen müslümanlar bunlarin umurlarinda olmadi. Eger menfaatleri var ise sadece kisa süreligine sahiplik yaptilar!!! 31 19 Yanıtla
  • MEHMET66: ahahahhahahahahahhaaaa ulan amerika köpeğini nasılda aşşağılıyolar kürtitttler seyredin bak adamlar paralarını bile bastı 2 ayda siz daha 1 karış toprak alamadınız vatan kurmak için ırkı bozuk namussuzlar sizin vatanınız hazır cehennemde kurarsınız anca kürrrtttiiiitistanı 26 14 Yanıtla
  • srhat: Kendiniz gibi paranızda beş kuruş etmiyor 14 14 Yanıtla
  • kaan: kürtleri gördük merak etmeyin güzel kaçıyorlar bolta rakip olursunuz 10 11 Yanıtla
  • antep: oh oh maşallah devlet kuruluyor 12 8 Yanıtla
  • İsrail'in Cenin'e düzenlediği saldırılarda 3 Filistinli öldü
    10:34 İsrail'in Cenin'e düzenlediği saldırılarda 3 Filistinli öldü

    Batı Şeria'nın Cenin kentine ve kentteki mülteci kampına İsrail tarafından düzenlenen bombardıman ve silahlı saldırılarda 3 Filistinli öldürüldü. İsrail güçleri, Cenin'e insansız hava aracıyla düzenlediği saldırıda 2 genci öldürdü ve 9 kişiyi yaraladı. Bir gencin ise gerçek mermilerle göğsünden vurularak öldürüldüğü bildirildi. İsrail birlikleri, Cenin'e ve Kabatiye kasabasına baskın düzenleyerek Filistinli militanlarla çatışmaya girdi. İsrail güçlerinin Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana 451'den fazla Filistinliyi öldürdüğü belirtildi.

  • Rusya'daki Ebeko Yanardağı 3.000 Metre Yüksekliğe Kül Püskürttü
    10:23 Rusya'daki Ebeko Yanardağı 3.000 Metre Yüksekliğe Kül Püskürttü

    Rusya'daki Ebeko Yanardağı, atmosfere 3.000 metre yüksekliğe kadar kül püskürttü. Yanardağın bulunduğu Paramuşir Adası'nda düzenli emisyonlar devam ederken, bu durum normal kabul ediliyor.

  • Çanakkale'de alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor
    10:11 Çanakkale'de alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında 15 Mart'ta alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları 14'üncü gününde denizden, havadan ve karadan devam ediyor. Şu ana kadar 4 göçmen sağ kurtarılırken, 23 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Çalışmalar Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı koordinesinde sürdürülüyor.

  • Kendilerinden geçtiler! Tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'na katılan Gürcistan'ın büyük coşkusu
    09:59 Kendilerinden geçtiler! Tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'na katılan Gürcistan'ın büyük coşkusu

    EURO 2024 play-off turunda Yunanistan'ı penaltılarda 4-2 mağlup eden Gürcistan, Türkiye'nin F Grubu'ndaki son rakibi oldu. Tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı elde eden Gürcistan'da futbolcular o anları soyunma odasında Kafkas dansıyla kutladı.

  • Endonezya'dan radikal karar! Hızla bataklığa çöken başkent Cakarta'yı adaya taşıyorlar
    09:57 Endonezya'dan radikal karar! Hızla bataklığa çöken başkent Cakarta'yı adaya taşıyorlar

    Endonezya'nın nüfusu 11 milyonu aşan başkenti Cakarta bataklık alana kurulu olması nedeniyle her yıl 25 santimetre çökerken, parlamentodan radikal bir karar geldi. Ülkenin başkentinin Borneo Adası'na taşınmasına onay verilirken, yeni başkent Nusantara'nın yeniden inşasının yaklaşık 32 milyar dolara mal olması bekleniyor.


Advertisement