Işid'ın Elindeki 8 Yaşındaki Kosovalı Çocuk Türk İstihbaratınca Kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

Işid'ın Elindeki 8 Yaşındaki Kosovalı Çocuk Türk İstihbaratınca Kurtarıldı

Işid\'ın Elindeki 8 Yaşındaki Kosovalı Çocuk Türk İstihbaratınca Kurtarıldı

Babası tarafından IŞİD saflarına katılmak üzere Suriye'ye kaçırılan 8 yaşındaki çocuk Türkiye ve Kosova istihbaratının çalışması ile kurtarıldı.

17.10.2014 10:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Babası tarafından IŞİD saflarına katılmak üzere Suriye'ye kaçırılan 8 yaşındaki çocuk Türkiye ve Kosova istihbaratının çalışması ile kurtarıldı.

1 ay önce Kosova'da bir TV kanalına katılan anne Prenvera Abazi, ayrıldığı eşi Arben Zena'nın 8 yaşındaki oğlu Erion'i kaçırarak Suriye'de IŞİD'e katıldığını bildirmişti ve oğlunu geri getirilmesi için çağrıda bulunmuştu.

Anne Pranvera Abazi'nin çağrısından 1 ay sonra Kosova ve Türkiye istihbarat birimlerinin yürüttüğü operasyon sonucunda Erion kurtarılıp dün gece THY uçağı ile Kosova'ya getirildi . Priştine Havalimanı'nda, Erion'u annesi Pranvera Abazi ve Kosovalı üst düzey yetkililer karşıladı. Havalimanında anne Pranvera Abazi, mutluluğunu dille getiriken kısa bir açıklama yaparak Kosovalı yetkililere ve Türkiye'ye teşekürlerini sundu.

Cumhurbaşkanı Yahyaga yayınladığı yazılı bir açıklamayla, Erion'nun ülkeye getirilmesinde gerçekleştirdikleri başarılı operasyondan dolayı güvenlik kurumlarına teşekkür etti. Özellikle Kosova İstihbarat Ajansı'nın yürüttüğü başarılı kurtarma operasyonundan dolayı memnuniyetini dile getiren Cumhurbaşkanı, Başbakan Taçi ile birlikte Anayasal yetkilerini kullanarak İstihbarat Ajansı'na minik Erion'nun kurtarılması için operasyon yetkisi verdi. Cumhurbaşkanı Yahyaga, vatandaşların ve ulusal güvenliğin korunması çerçevesinde yapılan çalışmalar ile gurur duyduğunu ifade etti. Kosova halkı ile kurumları, demokrasi ve hoşgörünün hakim olduğu bir ülke inşa etmeye kendilerini adamıştır. Kosova hiçbir zaman aşırıcı ve terörist grupların yuvası haline gelmeyecektir diyen Cumhurbaşkanı, halka yabancı gruplara katılmamaları konusunda çağrı yaptı.

Kosova Başbakanı Taçi, haziran ayında babası tarafından kaçırılarak Suriye'ye götürülen 8 yaşındaki Kosova vatandaşı çocuğun bulunması ve kurtarılmasında yardımda bulunan Milli İstihbarat Teşkilatına (MİT) teşekkür etti. Taçi, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, babası tarafından alıkonularak Suriye'ye götürülen Erion'nin kurtarıldığını ve annesine kavuştuğunu belirtti Erion'un bulunmasında ve kurtarılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Taçi, Türkiye'nin istihbarat sevisi MİT'e de Erion'un Suriye'deki esaretinden kurtarılması için düzenlenen operasyondaki yardımları için teşekkür etmek istiyorum ifadesine yer verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Işid'ın Elindeki 8 Yaşındaki Kosovalı Çocuk Türk İstihbaratınca Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement