Işid'in Elindeki Rehineler - Son Dakika
Güncel

Işid'in Elindeki Rehineler

Ürdünlüler, IŞİD'in alıkoyduğu pilot Kesasibe ile dayanışma için gösteri düzenledi.

30.01.2015 20:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ürdün'de, terör örgütü IŞİD tarafından alıkonulan pilot Muaz Safi el-Kesasibe ile dayanışma için gösteri düzenlendi.

Kesasibe'nin memleketi olan Kerak kentinde yüzlerce kişi bir araya gelerek yürüdü. Kerak sokaklarını dolduran ve ellerinde Kesasibe'nin resmini taşıyan göstericiler, pilotun kurtarılmasını talep eden sloganlar attı. Göstericiler ayrıca, pilotun ülkesine dönüşünün sağlanmasını "ulusal öncelik" olarak nitelendirdi.

Bazı milletvekilleri ile ülkenin önde gelen aşiret temsilcilerinin de katıldığı gösteride konuşan "Kesasibe ile Danayışma Komitesi" üyesi Said Eymen Revaşdeh, Ürdünlü pilotun durumu hakkında bilgi sahibi olmadıklarını söyledi.

Suriye'nin Rakka kentinde Aralık ayında ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait uçağın düşürüldüğü belirtilmiş, Ürdün ordusu, uçağın kendilerine ait olduğunu ve pilot Muaz Safi el-Kesasibe'nin de terör örgütü IŞİD tarafından rehin alındığını doğrulamıştı.

IŞİD, 20 Ocak'ta internet üzerinden Haruna Yukava ve Kenji Goto adlı iki Japon rehinenin görüntüsünü yayımlayarak, rehinelerin hayatlarına karşılık Japon hükümetinden 72 saat içinde fidye olarak 200 milyon dolar istemişti. İstekleri yerine getirilmeyen örgüt, Yukava'nın öldürüldüğünü duyurmuş, daha sonra, 2005'te Amman'da 57 kişinin öldüğü "Kara Çarşamba" saldırılarına katılan Irak uyruklu Sacide er-Rışavi'nin 24 saat içinde serbest bırakılmaması halinde Goto ve pilot Kesasibe'nin de öldürüleceğini açıklamıştı.

IŞİD, son açıklamasında ise Japon rehine Kenji Goto'nun takası ve Ürdünlü pilot Kesasibe'nin "hayatta kalmasına karşılık" Rıvaşi'nin örgüte teslim edilmesini istemiş, Ürdün hükümeti ise takasın Kesasibe'yi de kapsaması halinde gerçekleşebileceğini ifade ederek, pilotun hayatta olduğuna dair delil istemişti.

Ürdün Ordu Sözcüsü Memduh el-Amiri bugün yaptığı açıklamada, "Kesasibe'nin hayatta olduğunun ispat edilmesi" talebine ilişkin henüz delil sunulmadığını bildirmişti. - Amman

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Işid'in Elindeki Rehineler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement