IŞİD'in Kaçırdığı 2 Ezidi Kız Kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

IŞİD'in Kaçırdığı 2 Ezidi Kız Kurtarıldı

IŞİD\'in Kaçırdığı 2 Ezidi Kız Kurtarıldı

Irak ordusunun operasyonlarını sürdürdüğü Felluce kentinde, IŞİD'in kaçırdığı 2 Ezidi Kürt kızı, düzenlenen operasyonla kurtarıldı.

01.06.2016 15:33  Güncelleme: 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rûdaw'a konuşan Ezidi Kürt Parlamenter Viyan Dahil, daha önce Suriye'nin Rakka kentine götürülüp satılan 2 Ezidi kızının, Felluce'de düzenenlen operasyonda kurtarıldığını söyledi.

"KURTARILIP BAĞDAT'A GETİRİLDİ"

Viyan Dahil, "Dün (30 Mayıs) düzenlenen operasyonda iki Ezidi kızın Felluce'de olduğunu ve kurtarılabileceklerini öğrendik. Konuyla ilgili bazı aşiret liderleri, Irak Ordusu ve Şii Heşdi Şabi grubuyla devamlı irtibat halindeydik. Bugün de kurtarılıp Bağdat'a getirildiler" dedi.

İki genç kızın şu an yanında olduğunu söyleyen Dahil, "Halen Felluce'de kurtarılmayı bekleyen Ezidi kızlar var" diye belirtti.

RAKKA'DAN GETİRİLDİLER

Kızlardan birinin, Şengal'in Koço köyünden 23 yaşındaki M.K. olduğu ve 10 ay önce Rakka'dan Felluce'ye götürüldüğü kaydedildi.

Diğerinin ise Şengalli 22 yaşındaki N.A. olduğu ve yaklaşık 1 yıl önce Rakka'da satılıp Felluce'ye götürüldüğü ifade edildi.

"KURTARILMAYI BEKLEYENLER VAR"

Viyan Dahil, "Kızlardan birinin ailesi hayatta ancak diğerinin ise sadece birkaç akrabası yaşıyor. Halen Felluce'de kurtarılmayı bekleyen kızlar olduğu için daha fazla bilgi veremeyeceğim" diye konuştu.

Son Dakika Güncel IŞİD'in Kaçırdığı 2 Ezidi Kız Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Eyyubi: Ypg boyle binlerce insani kurtardi bir gün haber olmadi 9 2 Yanıtla

Advertisement