IŞİD'in 'Kafa Kestiren' Yargıcı Öldürüldü - Son Dakika
Güncel

IŞİD'in 'Kafa Kestiren' Yargıcı Öldürüldü

IŞİD\'in \'Kafa Kestiren\' Yargıcı Öldürüldü

Irak'ın Selahaddin ilindeki geniş çaplı operasyonda çok sayıda IŞİD üyesi öldürüldü. Ölenler arasında örgütün sivillere ölüm cezasını veren 'şeriat yargıcı' da var.

19.10.2014 15:13  Güncelleme: 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın Selahaddin ilinde IŞİD'e karşı kapsamlı operasyon için harekete geçildi. Selahaddin kent merkezi Tikrit ve Beyci İlçesi'nde IŞİD'e karşı yapılan operasyonlara Irak ve ABD uçakları da havadan destek verdi.

4 BÖLGE IŞİD'DEN GERİ ALINDI

Selahaddin Valisi Raid İbrahim Hamad'ın verdiği bilgiye göre, komutanlar, Tikrit merkezi ve Beyci'nin IŞİD üyelerinden tamamen arındırılması için operasyona hız verdi. Operasyonlara havadan uçaklarla destek verildi. İçişleri Bakanlığı'na bağlı Acil Müdahale güçlerinden yapılan açıklamada Tikrit kent merkezi ve Beyeci İlçesi arasındaki, uzun zamandan beri IŞİD'in elindeki El Hamra, El Mihazam, El Haccac, El Muaskerat bölgelerinin IŞİD'in elinden alındığı açıklandı. Güvenlik güçleri Tikrit kent merkezine doğru yürümeye başladı. Irak Savunma Bakanlığı Selahaddin ilinde yürütülen operasyonlarda 94 IŞİD militanının öldürüldüğünü açıkladı.

İNTİHAR SALDIRISINDA 7 POLİS ÖLDÜRÜLDÜ

IŞİD, Beyci İlçesi'ne yaklaşan Irak merkezi hükümetine bağlı polis ve askerleri durdurmak amacıyla intihar eylemi düzenledi. Selahaddin Polis Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, IŞİD tarafından kullanılan bomba yüklü panzerle bu sabah erken saatlerde Beyci İlçesi yakınında mevzilenen ve aralarında gönüllü askerlerin de bulunduğu emniyet güçleri, hedef alındı. Saldırıda 4 polisin öldüğü Selahaddin Polis Müdürü General Hamad Namis El Cuburi olmak üzere 7 polisin yaralandığı duyuruldu.

DİYALE'DE 30 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Diyale Polis Müdürlüğü IŞİD'e karşı düzenlediği operasyonlarda aralarında örgütün 'Şeriat yargıcı' Ebu Aişe'nin de bulunduğu 30 teröristin öldürdüğünü bildirdi. Diyale Polis Müdürü Korgeneral Cemil El-Şammari tarafından yapılan açıklamaya göre; Irak emniyet güçleri ve gönüllü Şii askerler başkent Bağdat'ın 90km kuzey doğusundaki ve Diyale il merkezi Bakuba kentinin 40km kuzeyindeki IŞİD kontrolündeki El Mikdadiye ilçesine bağlı El Tayiha bölgesine geniş kapsamlı bir operasyon başlattı. Savaş uçaklarının da destek verdiği operasyonda 30 terörist öldürüldü, ayrıca IŞİD teröristlerine ait 5 doçka destekli araç ve bir dizi askeri techizat imha edildi. El Şammari öldürülen teröristler arasında örgütün şeriat yargıcı (Sivillere karşı idam cezalarını veren kişi) Ebu Aişe lakaplı kişinin de bulunduğunu ifade etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel IŞİD'in 'Kafa Kestiren' Yargıcı Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • FATMANUR: KESİN NE KADAR İŞİD VE İŞİD DESTEKÇİLERİ VARSA . BÜTÜN DÜNYA HALKLARI EL ELE İŞİD İTLERİNE ÖLÜM DİYORUZ. 32 52 Yanıtla
  • adalet: Allah rahmet eylesin iyi adamdı.En azından PKK ve PYD militanlarının kafasını keserdi yazık oldu. 23 22 Yanıtla HPG47: Tek bir kürdün kafasını kesemediler ama biz gördük yüzlerce türkmenin ağzına verdiler vallahhaa kikiki 0 0 HPG47: Tek bir kürdün kafasını kesemediler ama biz gördük yüzlerce türkmenin ağzına verdiler vallahhaa kikiki 0 0 Fedai: Seni aymaz kerkükteki Türkmen kardeşlerimize iş it çillerin neler yaptığını bilmezmiş gibi yorum yazma 0 0 adil: DDD YORUMUNA KATILIYORUM 30 SENE TERÖR ESTIREN POLIS ASKER ARKADAN VURAN BUNLAR YINE BI AYAKLANMA DENEMESI YAPACAK ASKERIMIZ SAGLAM ISID'IN BIRAKTIGI YERDEN DEVAM EDERIZ 0 0
  • adil: vallah üzüldüm . . ah amerika sen olmasan ortalikta kiro kalmamisti. kahpece havadan. IŞİD giderse bizim zupeleri kim temizlicek ? 13 21 Yanıtla adil: onlarin müslüman türklerle bir derdi yok hirto onlar bunu sadece imansizlara yapiyo 0 0
  • isin sonuna bak: Kurtler kurlugu savunuyosnuz madem gidin kobaniye savasin turkler sizde isidi savunuyosun gidin isid in yani na savasin burda ne bol kepceden ayiyosnuzz 15 10 Yanıtla
  • batman: Gebersin it sürüsü islam devletini kuracaklarmış daiş itleri 11 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Samsun Bafra Narkotik Büro Amirliği'nden silah operasyonu: 3 gözaltı
    12:47 Samsun Bafra Narkotik Büro Amirliği'nden silah operasyonu: 3 gözaltı

    Samsun Bafra Narkotik Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan operasyonda, Kemalpaşa ve İğdir Mahallerinde N.K., V.K. ve A.K. isimli şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kurusıkı silah ve 5 adet dolu kartuş ele geçirildi. 3 şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Siirt Valisi Kemal Kızılkaya Başkanlığında Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    12:45 Siirt Valisi Kemal Kızılkaya Başkanlığında Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Siirt Valisi Kemal Kızılkaya başkanlığında yapılan Seçim Güvenliği Toplantısı'nda, seçimle ilgili mevzuat ve genel esaslar, güvenlik tedbirleri, yasal sorumluluklar ve seçim günü yasakları gibi konular görüşüldü. Vali Kızılkaya, Siirt'te seçimlerin huzur ve güven içinde tamamlanması için gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.

  • Afyonkarahisar Emirdağ'da Kitap Okuma Etkinlikleri Artacak
    12:45 Afyonkarahisar Emirdağ'da Kitap Okuma Etkinlikleri Artacak

    Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, kitap okuma konusunda gerçekleştirilecek etkinliklerin arttırılmasının önemli olduğunu belirterek, bu yönde yapılacak çalışmaları destekleyeceklerini ifade etti. Emirdağ İlçe Halk Kütüphanesinde düzenlenen 60. Kütüphane Haftası etkinliğine katılan Bilici, en çok kitap okuyanlara derecesine göre kitap, kitap kurdu belgesi ve hediyeler takdim edildiğini söyledi. Kaymakam Bilici, ilçede bu tür etkinlikleri artırmak ve teşvik etmek için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

  • Eskişehir İl Müftülüğü ve Osmangazi İlahiyat Fakültesi Üniversite Öğrencileriyle İftar Yaptı
    12:44 Eskişehir İl Müftülüğü ve Osmangazi İlahiyat Fakültesi Üniversite Öğrencileriyle İftar Yaptı

    Eskişehir İl Müftülüğü ve Osmangazi İlahiyat Fakültesi, Ramazan ayının bereketini ve manevi atmosferini üniversite öğrencileriyle paylaşmak için bir araya geldi. İl Müftüsü Bekir Gerek, öğrencilerle birlikte iftar programında buluşarak Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ayı olduğunu vurguladı. Program, yapılan duanın ardından sona erdi.

  • Çin, inovasyonla gücünü artırmaya devam edecek
    12:43 Çin, inovasyonla gücünü artırmaya devam edecek

    Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Zhao Leji, Çin'in gücünü inovasyondan alan kalkınma stratejisine bağlı kalacağını ve bilimsel ve teknolojik inovasyonlar yoluyla endüstriyel inovasyonu teşvik edeceğini belirtti. Zhao ayrıca, Çin'in diğer ülkelerle işbirliğini güçlendirmeye, yeni ekonomik büyüme noktaları geliştirmeye ve yapay zeka sektörünün sağlıklı gelişimini teşvik etmeye istekli olduğunu vurguladı.

  • Bahçelievler'de Şüpheli Varil Cinayeti
    12:43 Bahçelievler'de Şüpheli Varil Cinayeti

    Bahçelievler'de bir kişiyi bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen şüpheli, cesedi varile koyup yakmakla suçlanıyor. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri, varil içerisinde yanmış bir ceset buldu. Yapılan incelemede, iş yerinde kan lekeleri ve kanlı bir bıçak bulundu. Cesedin Mustafa Bayraktar'a ait olduğu belirlendi. Şüpheli B.T, polis tarafından gözaltına alındı ve ifadesinde maktulü annesine sarkıntılık ettiği için öldürdüğünü iddia etti.

  • CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Şoförler ve Otomobilciler Odaları ile Mutabakat İmzaladı
    12:42 CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Şoförler ve Otomobilciler Odaları ile Mutabakat İmzaladı

    CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Muğla Merkez ve İlçe Şoförler ve Otomobilciler Odaları başkanlarıyla mutabakat imzaladı. Mutabakatta, Aras'ın seçim çalışmalarında sık sık dile getirdiği ücretsiz ulaşımda şoför esnafının mağdur edilmemesi, taksi bekleme yerlerinin belirlenmesi, ekonomik sebeplerle taşımacılık faaliyetlerini bırakmak zorunda kalan toplu taşıma esnafının yeniden faaliyetlerine başlaması için desteklenmesi maddeler arasında yer aldı.

  • Bozbey: 31 Mart akşamı 'Gülümseme Bayramı'nı yapacağız
    12:42 Bozbey: 31 Mart akşamı 'Gülümseme Bayramı'nı yapacağız

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, 31 Mart akşamı 'Gülümseme Bayramı'nı yapacaklarını söyledi. Bozbey, Küçükbalıklı Mahallesi'nde halka hitap ederek destek istedi ve mahallenin sorunlarına vakıf olduklarını belirtti.

  • Esenyurt Belediyesi Yollarda Asfalt Kaplama Çalışması Yapıyor
    12:42 Esenyurt Belediyesi Yollarda Asfalt Kaplama Çalışması Yapıyor

    Esenyurt Belediyesi, ilçe genelinde eskiyen ve bozulan yollarda asfalt kaplama çalışması yaparken, mahalleleri de yeni bir görünüme kavuşturuyor.


Advertisement