Işid'ın Kafamızı Kesmesinden Korktuk" - Son Dakika
Güncel

Işid'ın Kafamızı Kesmesinden Korktuk"

IŞİD'in saldırıları nedeniyle Kobani'ye bağlı Gewrik köyünden kaçan Suriyeli Kürt aile, 11 günlük yorucu bir yolculuğun ardından Türkiye'ye geçmenin mutluluğunu yaşıyor Suriyeli Kürt Azad: "Doğrusu IŞİD'ın kafamızı kesmesinden korktuk ve kaçtık. Çünkü babam bu durumun başımıza geleceğini sezdi.

28.09.2014 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABDULLAH TEL - Terör örgütü IŞİD'in Halep'e bağlı Kobani  (Ayn el Arap) ilçesine yönelik saldırılarından kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürt aile, sınıra yakın bir bölgedeki boş arazide barınıyor.

Bazı Kürt gruplarla IŞİD arasında, Kobani bölgesindeki çatışmalar devam ediyor. Çatışmalardan kaçan Suriyeli Kürtler ise Suruç'un Yumurtalık mevkisindeki kontrol noktasından gruplar halinde Türkiye'ye alınıyor.

Kobani'ye 15 kilometre uzaktaki Gewrik köyünden kaçan 70 yaşındaki Azad Azad ile ailesi 11 günlük yorucu bir yolculuğun ardından Türkiye'ye geçmenin mutluluğunu yaşıyor.

Eşi, aralarından yeni evlenen 26 yaşındaki oğlu Bawer Azad, gelini ve çocuklarıyla sınıra gelen Azad, 11 gün bekledikten sonra özgürlüğe adım attı.

Kayıt işlemi ve sağlık kontrolünün ardından korkularının ülkelerinden bırakan aile, hayatlarına yeni bir başlangıç yaptı.

Suruç'ta akrabaları olmadığı için kontrol noktasının yaklaşık 500 metre uzağındaki boş bir araziye yerleşen Suriyeli Kürt aile, yaşadıkları zorluğa rağmen IŞİD'in tehdidinden uzaklaştıkları için kendilerini şanslı hissediyor.

Korku ve yolculuğun neden olduğu yorgunluk, aile bireyleri arasında en çok baba Azad'da kendini gösteriyor. Bu durumun farkında olan baba da sözü çiçeği burnundaki Bawer Azad'a veriyor.

Bawer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD köylerine gelmeden dakikalar önce yaşadıkları bölgeyi terk ettiklerini söyledi.

Yaklaşık 10 gündür Türkiye'de bulunduklarını anlatan Azad, "Doğrusu IŞİD'ın kafamızı kesmesinden korktuk ve kaçtık. Çünkü babam bu durumun başımıza geleceğini sezdi. Bunun için elimizdeki bütün hayvanları sattı. Sadece evimiz ve tarlamız orada kaldı" dedi.

Bilgisayarla daha mutlular

Yanlarına sadece yatak ve giysilerini alabildiklerini ifade eden Azad, küçük kardeşlerinin ise dizüstü bilgisayarlarını getirdiğini vurguladı.

Kardeşlerinin 2 yıldır okula gidemediğinin altını çizen Azad, şöyle konuştu:

"En küçüğümüz Rodin bilgisayarda oyun oynamayı, şarkı dinlemeyi çok seviyor. Rozgin ve Egit de ondan farklı değil. Şarjı olmayınca pek bir işe yaramıyor fakat kardeşlerim bu bilgisayar onların yanındayken çok mutlu. Üzülmesinler diye bilgisayarı da yanımıza aldık."

Anne Berze Azad ise sabretmekten başka çarelerinin olmadığını söyledi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Işid'ın Kafamızı Kesmesinden Korktuk' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement