Rita Katz: IŞİD'in Kalbi Berlin ve Londra - Son Dakika
Güncel

Rita Katz: IŞİD'in Kalbi Berlin ve Londra

Kendine ait özel istihbarat servisi olan dünyanın merak ettiği kadın Rita Katz, IŞİD'in merkezinin Londra ve Berlin olduğunu söyledi.

23.11.2014 11:29  Güncelleme: 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

IŞİD'in elindeki Batılı gazetecilerin kafalarını kesme görüntülerini dünyaya duyuran SITE isimli özel istihbarat şirketinin sahibi olan Rita Katz, Alman gazetesi Bild'e konuştu. Katz, IŞİD'in sosyal medya ve interneti kullanarak daha önce sadece bölgesel olarak büyüyebilen terör örgütlerinin aksine dünya çapında militan topladığını ve bunların hepsinin IŞİD'in hakim olduğu bölgelere gitmediğini söyledi. Katz, IŞİD'in bilinmeyenleri hakkında şu yorumları yaptı:

"ÖRGÜTÜN KALBİ BAĞDAT, RAKKA YA DA KABİL DEĞİL"

"IŞİD'in sosyal medyada becerikli bir şekilde yayınladığı videolar sayesinde Kanada'da yaşayan genç kızlar ya da Avustralya'da çalışan orta yaşlı erkekler bile onlardan etkileniyor. Bu insanların hepsi kurulu yaşamlarını bırakıp IŞİD'in hakim olduğu Suriye ve Irak'a gitmiyor. Bulundukları bölgede örgütlenerek siyasi propaganda ve gerekirse Kanada'da olduğu gibi silahlı eylemler yapıyor. Tabii ki IŞİD'e bizzat katılanlar da var. Onlar da en çok Almanya ve İngiltere'den geliyorlar. IŞİD, özellikle Batı ülkelerindeki gençleri etkilemek için Almanya ve İngiltere'de ünlü olmuş rap yıldızı, futbolcu gibi isimleri kullanıyor.

Bu örgütün kalbi Bağdat, Rakka ya da Kabil değil; Berlin, Londra... Bu durum daha önce karşılaşılmış bir manzara değil.


(SITE isimli özel istihbarat şirketinin sahibi Rita Katz)

"ONLARI İNTERNETTE DURDURMAK İMKANSIZ"

El Kaide'nin bile bağlantıları ve sosyal ağı bu kadar geniş değildi. Bana diyorlar ki 'CIA interneti kontrol edebiliyor. Neden IŞİD'in propaganda yaptığı siteler kapatılmıyor?' Bunun gerçekleşmesi için Twitter, İnstagram, Facebok, Youtube ve bütün meşhur sosyal paylaşım sitelerini kapatmanız gerekiyor. Yani onları internette durdurmak imkansız. Zaten bunun için insansız hava araçları ve uçaklarla bombardımana başladılar. Ama bu da tamamen faydasız. Çünkü dünyanın dört bir yanında kim oldukları bile bilinmeyen, gönüllülük esasıyla büyüyen bir örgüt var. IŞİD'e gönül verenlerin toplam sayısını örgütün yönetimi bile bilmiyordur. Onlarla baş edebilmek için havadan bombardıman veya karadan harekat gibi eski reçeteler geçersiz olacaktır. Bunun için tüm dünya ülkeleri topluca hareket edip yeni çözümler üretmeli."

TAVUK ASKER IŞİD'E KARŞI

Aylardır IŞİD ile savaşan Kürt peşmerge güçleri, cephelerde kendilerine bir tavuk asker edindiklerini anlattı. Zummar'ı ele geçirdikten sonra kasabada yaşayan tek canlı olarak bir tavukla karşılaştıklarını söyleyen peşmergeler "Çatışmalarda nasıl hayatta kaldığını anlamadık. Araçlara atlayıp giderken bir de baktık ki kamyonetlerden birine binmiş. Beş farklı cepheye gittik. Hepsinde bizimle geldi ve biz ayrılırken araçlara bindi. O da artık savaş mağduru olarak bizimle beraber IŞİD'e karşı savaşıyor" diye bu ilginç olayı anlattı.

RİTA KATZ KİMDİR?

İngiliz John'un kafa kesme görüntüleri ilk kez Rita Katz'ın sahibi olduğu özel istihbarat firması olan Search for International Terrorist Entities Institute, SITE tarafından servis edilmişti. Şirketin kurucusu Arap Yahudisi olan Rita Katz, 1963'te Irak'ın Basra kentinde Yahudi bir ailenin mensubu olarak doğdu. 4 kardeşi vardı. Babası 1968'de İsrail ajanı olmakla suçlandı ve asıldı. Bu olaydan sonra Rita ve ailesi, önce İran'a oradan da İsrail'e kaçtı. Rita, Tel Aviv Üniversitesi'nde siyaset okudu. Ardından 1997'de evlenip ABD'ye yerleşti. Bir araştırma şirketinde Arapça çevirmen olarak işe girdi. Daha sonra işleri büyütüp kendi şirketini kurdu. Rita'nın özel istihbarat kurumu olan SITA, istihbarat servisleri için bilgi topluyor. Rita, özellikle El Kaide, Taliban gibi terör örgütleri içinde bağlantılı olduğu binlerce muhbir sayesinde dünya çapındaki gizli servislere bilgi sağlıyor.

Rita Katz: IŞİD\'in Kalbi Berlin ve Londra
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Rita Katz: IŞİD'in Kalbi Berlin ve Londra - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • vanlı065: Benim kalbim kobanide 30 24 Yanıtla
  • roni zana: recep denilen hergele senin altında bakalım daha neler çıkacak. . . 7 11 Yanıtla
  • KILAVUZ: GÖRÜNEN KÖYE, KILAVUZ İSTEMEZ. HERŞEY ALGI, HERŞEY GAYRI MÜSLÜMLER İÇİN ÇALIŞILMAKTADIR. İŞTE İSRAİL VE MESCİDİ AKSA 9 0 Yanıtla
  • PETROLLER: IŞİD'İN PETROLLERİ DOLAYLI YOLLAR İLE NEREYE GİDİYOR DERSİNİZ?AVRUPA'YA, TÜRKİYE'YE GELİYORMU? 7 0 Yanıtla
  • Adana'da Cinayet Zanlıları Tutuklandı
    09:50 Adana'da Cinayet Zanlıları Tutuklandı

    Adana'da bir kişinin öldürülmesi olayında, cinayeti işledikten sonra ihbarda bulunan ve olay yerine gelen iki şüpheli tutuklandı. Şahısların, cinayetin ardından tabancayı alarak kaçtığı belirtildi. Ölen kişinin ve şüphelilerin suç kayıtları da ortaya çıktı.

  • Boyabat Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği düzenledi
    09:50 Boyabat Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği düzenledi

    Boyabat Kaymakamlığı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü kapsamında şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınlarına iftar yemeği verdi. Kaymakam Enver Yılmaz, katılımcılara teşekkür ederek, şehitleri ve gazileri rahmet ve minnetle anıldığını belirtti. Programa, Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Akın, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Çağrı Alperen ve diğer ilçe yetkilileri katıldı.

  • Aydın'da İl Jandarma Komutanlığı tarafından aranan 38 şahıs yakalandı
    09:49 Aydın'da İl Jandarma Komutanlığı tarafından aranan 38 şahıs yakalandı

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından aranan şahıslara yönelik iki günde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda 38 şahıs yakalandı. Operasyonlarda hırsızlık, uyuşturucu, yağma, resmi belgede sahtecilik, cinsel istismar ve fuhuş gibi suçlardan aranan şahıslar bulundu.

  • Eskişehir'de öldürülen genç kızın babası sergi açtı
    09:49 Eskişehir'de öldürülen genç kızın babası sergi açtı

    Eskişehir'de erkek arkadaşı tarafından öldürülen Ayşenur Çolakoğlu'nun babası, kızının hayallerini gerçekleştirmek ve kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla resim sergisi açtı. Sergide, baba ve kursiyerlerin Ayşenur Çolakoğlu anısına yaptığı 35 parça eser yer alıyor.

  • Edirne'de Son Bir Haftada 105 Aranan Şüpheli Yakalandı
    09:49 Edirne'de Son Bir Haftada 105 Aranan Şüpheli Yakalandı

    Edirne Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri son bir haftada çeşitli suçlardan aranan 105 şüpheliyi yakaladı.

  • Bursa'da Temizlik Görevlisi Sokak Köpeğini Temizledi
    09:48 Bursa'da Temizlik Görevlisi Sokak Köpeğini Temizledi

    Bursa'da bir temizlik görevlisi, yanına gelen sokak köpeğinin sırtını elindeki süpürge ile temizledi. Yüz gülümseten anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • Tekirdağ'da Uyuşturucu Ticareti Yapan 11 Şüpheli Gözaltına Alındı
    09:47 Tekirdağ'da Uyuşturucu Ticareti Yapan 11 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Tekirdağ'ın Süleymanpaşa, Çorlu, Kapaklı ve Saray ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonda, uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla 11 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda 530 sentetik ecza hap ve bir miktar esrar ele geçirildi. Şüphelilerin polisteki işlemleri devam ediyor.

  • Aydın'da uyuşturucu operasyonunda 118 şüpheli yakalandı
    09:46 Aydın'da uyuşturucu operasyonunda 118 şüpheli yakalandı

    Aydın'ın Nazilli ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonlar sonucunda uyuşturucu suçundan 118 şüpheli şahıs yakalanarak haklarında adli işlem yapıldı. Aydın İl Jandarma Komutanlığı'nın uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretinin önlenmesine yönelik çalışmaları devam ediyor.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, vatandaşlarla iftarda buluştu
    09:45 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, vatandaşlarla iftarda buluştu

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Atatürk Kent Meydanı'nda düzenlenen iftarda vatandaşlarla bir araya geldi. Efeler'de Atatürk Kent Meydanı'nda düzenlenen iftara 5 binden fazla Aydınlı katıldı. Aydın Büyükşehir Belediyesi, diğer ilçelerde de iftar sofraları kurdu.


Advertisement