Işid'in Kimyasal Saldırısından Etkilenen Türkmenler Türkiye'ye Getirildi - Son Dakika
Güncel

Işid'in Kimyasal Saldırısından Etkilenen Türkmenler Türkiye'ye Getirildi

Işid\'in Kimyasal Saldırısından Etkilenen Türkmenler Türkiye\'ye Getirildi

Dha Ankara - IŞİD'in kimyasal saldırısından etkilenen Türkmenler Türkiye'ye getirildiDIŞİŞLERİ Bakanlığı, IŞİD'in Kerkük'ün Tazehurmatu nahiyesine yönelik kimyasal silah saldırısından etkilenen Türkmenler'in Türkiye'deki tedavisine ilişkin açıklama yaparak, saldırıdan etkilenen 21'i çocuk, 3'ü ağır 68 yaralıyla 15 refakatçinin dün akşam Türkiye'ye getirildiğini duyurdu.

19.04.2016 19:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha Ankara - IŞİD'in kimyasal saldırısından etkilenen Türkmenler Türkiye'ye getirildi

DIŞİŞLERİ Bakanlığı, IŞİD'in Kerkük'ün Tazehurmatu nahiyesine yönelik kimyasal silah saldırısından etkilenen Türkmenler'in Türkiye'deki tedavisine ilişkin açıklama yaparak, saldırıdan etkilenen 21'i çocuk, 3'ü ağır 68 yaralıyla 15 refakatçinin dün akşam Türkiye'ye getirildiğini duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada yaralıların Ankara Polatlı Devlet Hastanesi'ne yerleştirildiği bildirilerek, Gerekli tetkik ve tedavilerine uzmanlarımız gözetiminde derhal başlanmıştır denildi. Dışişleri Bakanlığı'nın konuya ilişkin yazılı açıklamasında, 9 Mart günü yaşanan saldırıda yaralanan 22 Iraklı Türkmen'den 20'sinin 6 Nisan günü ülkesine döndüğü hatırlatılarak, şöyle denildi

DEAŞ terör örgütünün 9 Mart 2016 tarihinde Kerkük'ün Tazehurmatu nahiyesinde gerçekleştirdiği ve kimyasal maddeler de kullanıldığı bildirilen saldırıda yaralanan 22 Iraklı Türkmen 24 Mart tarihinde ülkemize getirilmiş, tedavilerinin tamamlanmasının ardından 20'si 6 Nisan günü ülkelerine dönmüştür. Tedavisi devam eden bir soydaşımız ile refakatçisi halen ülkemizdedir. Bu kez, aynı saldırıdan etkilenen 21'i çocuk, 3'ü ağır 68 yaralı ile 15 refakatçi dün akşam ülkemize getirilmiş, Ankara Polatlı Devlet Hastanesi'ne yerleştirilmiştir. Gerekli tetkik ve tedavilerine uzmanlarımız gözetiminde derhal başlanmıştır. Türkiye öz kardeşi olarak gördüğü Irak Türkmenleri'ne zor zamanlarında her zaman olduğu gibi kucak açmaya devam edecektir. DEAŞ terör örgütünün Tazehurmatu'ya yönelik insanlık dışı saldırısı sonucunda hayatını kaybeden soydaşlarımıza bu vesileyle bir kez daha Allah'tan rahmet, acılı yakınlarına başsağlığı diliyor, yaralılara acil şifalar temenni ediyoruz.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Işid'in Kimyasal Saldırısından Etkilenen Türkmenler Türkiye'ye Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement