Işid'in Kobani'ye Saldırısı Cizre'de Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Işid'in Kobani'ye Saldırısı Cizre'de Protesto Edildi

Işid\'in Kobani\'ye Saldırısı Cizre\'de Protesto Edildi

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde IŞİD'in Kobani'ye bombalı saldırıları yürüyüşle protesto edildi.

27.06.2015 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde IŞİD'in Kobani'ye bombalı saldırıları yürüyüşle protesto edildi. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Kobani'de yüzyılın vahşetinin yaşandığını belirterek, "Kürt halkı bunu unutmayacak, demokratik insan bunu unutmayacaktır. Bunun hesabını bu çeteleri besleyenlerden soracaktır" dedi.

IŞİD'in Suriye'de Kürtlerin yaşadığı Kobani'ye düzenlediği ve 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırılar Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde dün gece yürüyüşle protesto edildi. Cudi Mahallesi'nde toplanan ve aralarında HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret'in de bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi Nur Mahallesi'ne yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında intikam ve Abdullah Öcalan ile PKK lehine sloganlar atıldı.

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, IŞİD'in Kobani'ye saldırısında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 155'ten fazla kişinin hunharca katledildiğini söyledi. Sarıyıldız, "Bu katliam çetelerin eliyle yapıldı ama şunun farkındayız. Bu çeteleri besleyen bölgedeki küresel güçlerdir, hegomonik devletlerdir. YPG oradaki tüm etnik, tüm halkların temel gücüdür. Telabyad boşaldı dediler ama son 3 günde Telabyad'a 5 bin insan geri döndü. Gidip oradaki Türkmenlere, Araplara, Kürtlere, Ermenilere sorsunlar, oradaki sistem nasıl? Onlara yaklaşımı ne temeldedir. Onların temel yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayan kimdir? Dolayısıyla bu ahlaksızca bir yaklaşımdır Kobani sınırına kadar gittik onlarca yaralı ve ölünün Türkiye'ye taşımasına uğraştık, çabaladık. Oradaki manzarayı hiçbir yürek dayanmazdı. Belki yüz yılın en büyük vahşeti gerçekleşti. Küçük çocukların bedenleri parçalanmıştı, çocuklar kundaklarında paramparça edilmişti. Kürt halkı bunu unutmayacak, demokratik insan bunu unutmayacaktır. Bunun hesabını bu çeteleri besleyenlerden soracaktır. Bu çeteleri oraya geçirenlerden soracaktır. Duyduğumuz kadarıyla durum giderek sistemsel bir hal alıyor. Bu büyük bir planlamaydı, profesyonel bir planlamaydı. Çetelerin tek başına yapacağı bir eylem değildir. Onlara bir sürü güç sağlanmıştır, istihbarat gücü sağlanmıştır" dedi. - Cizreşırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Işid'in Kobani'ye Saldırısı Cizre'de Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement