IŞİD'den Türkiye İçin Yeni Ekip - Son Dakika
Güncel

IŞİD'den Türkiye İçin Yeni Ekip

Koalisyon operasyonlarıyla darbe alan IŞİD, Ebubekir kod adlı İlhami Balı'yı sınır emirliğinden aldı, Rakka'ya gönderdi. Yerine Ebu Şam El Ensari öncülüğünde ekip görevlendirildi.

11.12.2015 07:44  Güncelleme: 09:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koalisyon güçlerinin hava operasyonlarına hedef olan ve son dönemde Suriye topraklarındaki faaliyetlerinde büyük darbe alan IŞİD, Türkiye'yi ilgilendiren bir değişikliğe gitti. Çatışma bölgeleriyle ilgili çalışmalarını yoğunlaştıran istihbarat birimleri geçtiğimiz günlerde önemli bir bilgiye ulaştı.

5 KİŞİLİK YENİ EKİP

Bu önemli bilgiye göre, IŞİD, Kilis'in Elbeyli ilçesinin Aşağıbeylerbeyi ile Çangallı köylerinin karşısındaki Suriye topraklarında "sınır emiri" olarak görev yapan Ebu Bekir kod adlı İlhami Balı'yı bu görevinden aldı. IŞİD'in başta Gaziantep olmak üzere Türkiye'deki eylemlerinin talimatlarını verdiği tespit edilen ve örgüte insan kaynağı sağlamak amacıyla sınırıdan yasadışı geçişleri koordine ettiği bilinen Balı'nın, "sınır emiri" görevinden alındıktan sonra örgüt yönetimi kararıyla IŞİD'in merkezi Rakka'ya gönderildiği tespit edildi.

Kaçakçı gruplarıyla bağlantısı nedeniyle Kilis ve Gaziantep'in sınır hattında etkin olan Balı'nın adı, 1 Eylül'de Kilis Merkez'e bağlı Yavuzlu Köyü sınırındaki Şehit Mehmet Piyade Hudut Karakol Komutanlığı'na bağlı devriye görevi yapan askerlerle kaçakçı olduğu değerlendirilen bir grup arasında silahlı çatışmada gündeme gelmişti.

Çatışmada devriye görevi yapan askeri timdeki er Yusuf Beylem şehit olurken, Sefer Taş isimli askerin önce kaybolduğu, ancak daha sonra IŞİD tarafından çatışma bölgesinden kaçırıldığı anlaşılmıştı. Balı'yı görevden alan IŞİD yönetiminin, yerine beş kişiden oluşan bir oluşum göreve getirdiği belirlendi.

EMNİYET'E UYARI

Ebu Şam El Ensari öncülüğünde kurulan oluşumda, Ebu HASAN El Turki kod adını kullanan Hasan Gezer, Ebu Ali ve Faruk kod adlarının kullanan Mustafa Demir, Enes kod adını kullanan Deniz Büyükçelebi ile açık isimlaeri henüz belirlenemeyen Ebu El Cezairi ve Ebu Ramazan adlı kişilerin bulunduğu saptandı.

Bu önemli gelişme, kısa süre önce bilgi edinilmesi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü'nce, illerdeki emniyet birimlerine gönderildi. Emniyet Genel Müdürlüğü yazısının ardından, olası yeni eylemlerin önlenmesi için emniyet birimleri harekete geçti. (Kaynak: Milliyet)

IŞİD\'den Türkiye İçin Yeni Ekip

Son Dakika Güncel IŞİD'den Türkiye İçin Yeni Ekip - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • : ulan işid sen kafir oyunu değilsen allah şu cehennemde beni yaksın 46 4 Yanıtla Siyah sancak: İnşallah yanacaksin 13 40
  • CESUR MALATYALI : Allah sizin belanızı versin Müslümanlık dini kardeşlik dinidir ama siz insanlara zulüm ettiniz kötülük ettiniz suçsuz günahsız insanları öldürdünüz umarım bu yaptıklarınızın bir gün cezasını çekersiniz 42 2 Yanıtla
  • Aa: Türkiye müslüman ve İslam devleti ile savaşıyor yok böyle bir sacmalik 14 28 Yanıtla
  • Siyah sancak: Bekliyor sizi hararetli kalpler sıkılan yumruklar parçalanmaya hazir bedenler "ey batıl "ey kafir topluluğu bekleyin 10 28 Yanıtla
  • summun,bukmun,umyun: ışıd denilen allah belası mahluklar Türkiyeye musallat olmuyorsa demekki bizden destek alıyo bu denklemi kurmak zor değil bunu dünya duydu bizdeki sağırlar mümkün değil duymaz 16 7 Yanıtla
  • adriano: Topunun cani cehenneme 17 3 Yanıtla
  • ysm: pislik ten başka bişi değiller 10 3 Yanıtla
  • murat: rusyaya gidin din kardeşlerim 6 7 Yanıtla
  • yeni yıl: Bunlar yüzünden armegodon savasi cikacak 11 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement