IŞİD Kaçırdığı Türk Asker İçin 200 Militanını İstedi - Son Dakika
Güncel

IŞİD Kaçırdığı Türk Asker İçin 200 Militanını İstedi

IŞİD, kaçırdığı Türk askeri Serter Taş'a karşılık Türkiye'de tutuklu olan 200 militanının serbest bırakılmasını istedi.

08.10.2015 15:37  Güncelleme: 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

IŞİD, kaçırdığı Türk askeri Serter Taş'ın serbest bırakılması için kendisiyle görüşen MİT heyetine isteklerini sundu. Örgüt, Taş'a karşılık Türkiye'de tutuklu bulunan 200 militanını istedi ve listeyi MİT'e gönderdi.

Sputnik'ten Hikmet Durgun'un haberine göre, MİT, IŞİD'in kaçırdığı ve Sputnik'in gündeme getirdiği 21 yaşındaki Türk asker Serter Taş'ın kurtarılması için, örgütün 'Türkiye'den sorumlu dış ilişkiler yetkilisiyle' üçüncü kez temasa geçti. Söz konusu temas, Rakka'da telefon olmadığı için anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp üzerinden birkaç gün önce gerçekleşti. Bu seferki görüşmeye MİT tarafından yüksek düzey bir isim katıldı.

MİT İLGİLİ KURUMLARLA KONUŞUP KARAR VERECEK

MİT, IŞİD'e Taş'ın sağlık durumunu sordu. Örgüt de askerin sağlık durumunun iyi olduğunu, ancak Rusya'nın yoğun bombardımanı nedeniyle güvenlik gerekçesiyle yerini değiştirdiklerini aktardı. Taş'ı bir zarar gelmesin diye tek kişilik koğuşta ve güvenilir bir yerde tuttuklarını belirten IŞİD, Taş'ın sürekli kendisini serbest bırakmalarını istediğini söyledi.

Öte yandan IŞİD, Taş'ın serbest bırakılması için takas kararı aldı. Örgüt, askerin serbest bırakılmasına karşılık Türkiye'de cezaevlerinde bulunan 200 IŞİD üyesinin kendilerine verilmesini istedi ve listeyi sundu. MİT, yetkili kurumlarla yapacağı görüşmeden sonra örgüte cevap verecek.

NE OLMUŞTU?

IŞİD, Türkiye'de tutuklu olan militanlarının serbest bırakılması ve Türkiye'nin kendilerine yönelik operasyonları durdurması için 1 Eylül'de 1 Türk askerini öldürmüş ve 1 askeri de kaçırmıştı. Kilis'in Yavuzlu köyü sınırları içerisinde bulunan Şehit Mehmet Hudut Karakolu'nda görev yapan Taş, yaralanmasının ardından 18.00 sularında Türkiye sınırına gelen IŞİD militanları tarafından silahıyla birlikte kaçırılmıştı. Genelkurmay Başkanlığı ve Kilis Valisi, Taş'ın kayıp olduğunu açıklamıştı ancak Sputnik'in güvenilir kaynaklardan aldığı bilgiler sayesinde askeri IŞİD'in kaçırdığı öğrenilmişti. MİT de geçen hafta IŞİD ile temasa geçmişti.

MUSUL KONSOLOSLUĞU ÇALIŞANLARI DA TAKAS EDİLMİŞTİ

Bu arada IŞİD, Haziran 2014'de kaçırdığı Türkiye'nin Musul Konsolosluğu çalışanlarını takasla serbest bırakmıştı. Örgüt Türkiye, Irak ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) elindeki 200 adamının serbest bırakılmasına karşılık Türkiye'nin Musul Konsolosluğu çalışanlarının da içinde yer aldığı 49 kişiyi serbest bırakacağını aktarmıştı. MİT de ÖSO ve Irak hükümetiyle görüşerek ellerindeki militanları alıp IŞİD'e vermişti. IŞİD de söz konusu 49 kişiyi, kaçırdıktan 101 gün sonra serbest bırakmıştı.

IŞİD Kaçırdığı Türk Asker İçin 200 Militanını İstedi

Son Dakika Güncel IŞİD Kaçırdığı Türk Asker İçin 200 Militanını İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (80)

  • Kürt Kızı : bence versinler bizene işinden işid ne güzel etek giydirdi pkklilara sadece bunun için bile verilir o 200 militan :) 22 59 Yanıtla
  • tayibin sayesinde tc gidiyor: akp işide destek verecekya askeri bahane ediyor 6 68 Yanıtla
  • Denisss: Akp yi komple verin gitsin alın kahraman askerimizi 19 46 Yanıtla
  • Diyarbakir: Aaa cok ayıp bu ne simdi onları zaten verecek ki sana sen karsilinda başka birsey iste 53 3 Yanıtla
  • Mehmet: Gönderin mücahidleri bol bol Peşmerge ypg kellesi alsınlar 34 19 Yanıtla
  • kocero: 200 isidli demek 2000 olu ateist sosyalist kominist marksist etekli pkk li demektir. 38 8 Yanıtla
  • HAKAN: eteklerinizi hazırlayin kekolar 200 isidli geliyor diyarbakira 15 30 Yanıtla
  • dadas: putin bi anda hdp likerin babası oldu:)) 2 5
  • HDPLİ: Rahat dur mucahit Şimdi duğmeye basar Putin amcan Hazar denizinde duğmeye basar ha 4 3
  • sedat d.bakır : bakalım senin kelleni kim kurtaracak 3 3
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • AOSB AR-GE / Tasarım Merkezleri İstişare Kurulu Çalışmalarını Sürdürüyor
    10:53 AOSB AR-GE / Tasarım Merkezleri İstişare Kurulu Çalışmalarını Sürdürüyor

    Adana Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Ar-Ge ve Tasarım Kültürünün yaygınlaşması için oluşturduğu AOSB AR-GE / Tasarım Merkezleri İstişare Kurulu'nun 11'nci toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, firmaların rekabet şansını artıracak projeler ve iş birliği konuları ele alındı.

  • Trabzon'da trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı
    10:52 Trabzon'da trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı

    Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı. Kazada araçtaki Seher Hancı (64) olay yerinde hayatını kaybetti, sürücü Ahmet, eşi Ayşe ve kuzeni Abdurrahman Bostan yaralandı. Yaralılar Vakfıkebir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve genel sağlık durumları iyi.

  • Bilecik'teki minikler Filistin'e yardım eli uzattı
    10:52 Bilecik'teki minikler Filistin'e yardım eli uzattı

    Bilecik İl Müftülüğü Hamidiye 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nda eğitim gören minik öğrenciler, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarıyla 'Özgür Filistin'in Yanındayız' kampanyasına destek oldu. Kumbaralarını Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi aracılığıyla Filistin'e gönderen minikler, paylaşma ve yardımlaşma duygusunu öğreniyor.

  • Tatvan'da kar yağışından mahsur kalanlar kurtarıldı
    10:52 Tatvan'da kar yağışından mahsur kalanlar kurtarıldı

    Bitlis'in Tatvan ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kalanlar, karayolları ekipleri tarafından kurtarıldı.

  • İstanbul İhracatı Yılın İlk İki Ayında Yüzde 25,2 Arttı
    10:52 İstanbul İhracatı Yılın İlk İki Ayında Yüzde 25,2 Arttı

    İstanbul İhracatçı Birliklerinin (İİB) ihracatı yılın ilk iki ayında 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 25,2 artarak 2 milyar 48 milyon dolara yükseldi. İİB üyesi birliklerin farklı sektörlerdeki ihracatları da artış gösterdi.

  • Kars'ta Gıda Kontrol Ekipleri Denetimlere Devam Ediyor
    10:52 Kars'ta Gıda Kontrol Ekipleri Denetimlere Devam Ediyor

    Kars'ta gıda güvenliğinin sağlanması ve tüketicilerin aldatılmasının önlenmesi amacıyla Gıda Kontrol ekipleri tarafından gıda işletmelerine yönelik denetimler aralıksız olarak sürdürülüyor. Denetimler kapsamında gıda numuneleri alınarak analizler yapılmakta ve olumsuzluk tespit edilen işletmelere idari yaptırımlar uygulanmaktadır.

  • Afyonkarahisar'da Kaçak Av Yapan 3 Şahıs Jandarma Tarafından Yakalandı
    10:51 Afyonkarahisar'da Kaçak Av Yapan 3 Şahıs Jandarma Tarafından Yakalandı

    Afyonkarahisar'ın Salar beldesinde, kaçak av yapıldığı bilgisi üzerine jandarma ekipleri harekete geçti. Yapılan aramada 3 adet ruhsatsız av tüfeği ve 3 kınalı keklik ele geçirildi. Şahıslar gözaltına alındı.

  • Erzurum Hınıs'ta Çevik Kuvvet Tatbikatı Gerçeği Aratmadı
    10:51 Erzurum Hınıs'ta Çevik Kuvvet Tatbikatı Gerçeği Aratmadı

    Erzurum'un Hınıs ilçesinde, Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan çevik kuvvet grup amirliği, muhtemel olaylara müdahale tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikatta yer alan personelin hareket tarzı ve görüntüleri gerçeği aratmayacak şekildeydi. Ayrıca personele toplumsal olaylara müdahale eğitimi de verildi.

  • Bilecik Valisi Şefik Aygöl, yerel seçimlerde alınacak tedbirlerle ilgili toplantı yaptı
    10:51 Bilecik Valisi Şefik Aygöl, yerel seçimlerde alınacak tedbirlerle ilgili toplantı yaptı

    Bilecik Valisi Şefik Aygöl, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirecek olan yerel seçimlerde alınacak tedbirlerle ilgili bir toplantı düzenledi. Toplantıya, Cumhuriyet Başsavcısı, Seçim Kurulu Başkanı İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı ve siyasi parti başkanları katıldı. Toplantıda, seçimlerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı alınabilecek güvenlik önlemleri ve tedbirler konuşuldu. Vali Aygöl, halkın güvenliği için vatandaşların da sorumluluklarını alacaklarına inandığını belirtti.


Advertisement