IŞİD Kobani'ye Sızdı, Patlamalar Yaşandı: 12 Ölü 70 Yaralı - Son Dakika
Dünya

IŞİD Kobani'ye Sızdı, Patlamalar Yaşandı: 12 Ölü 70 Yaralı

IŞİD, Kobani'nin değişik yerlerinden şehre sızdı. IŞİD'in saldırısı sonrası bölgede çatışmalar çıktı ve patlama yaşandı. Patlamada 12 kişi öldü, 70 kişi yaralandı.

25.06.2015 07:41  Güncelleme: 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'nin Kobani bölgesinde yaşanan patlamada ve ardından çıkan çatışmalarda 12 kişi öldü, 70 kişi de yaralandı. YPG kıyafetleri giyerek kente sızan IŞİD militanlarının bomba yüklü araç patlattığı ve ardından şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Şanlıurfa Valiliği, saldırıları düzenleyen IŞİD militanlarının Türkiye'den Kobani'ye girdiği yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu belirtti.

12 ÖLÜ 70 YARALI

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, IŞİD ile Kürt gruplar arasındaki çatışmalar Kobani kent merkezinde yoğunlaştı. Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 12 kişi öldü, 70 kişi yaralandı.

Muhaliflere yakın Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise saldırıda en az 20 Kürt sivilin öldüğünü öne sürdü.

YARALILAR TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

Patlamada yaralananlar Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan 112 Acil Servis ekipleri tarafından Türkiye'ye alındı.

Yaralılar, başta Suruç Devlet Hastanesi ve kent merkezindeki hastanelere yönlendirildi. Öte yandan güvenlik güçleri sınır hattındaki önlemlerini artırdı.


(Kobani'de IŞİD saldırısında yaralananlar Suruç Devlet Hastanesi'ne getirildi.)

VALİLİK: IŞİD CERABULUS KENTİNDEN SIZDI

Sınır hattının Türkiye tarafında da güvenlik önlemleri artırıldı. Şanlıurfa Valiliği ise saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, IŞİD üyelerinin sabah 5:00 sıralarında Kobani'ye sızdığı ve bir araç patlattığına dair 'bilgi alındığı' belirtildi. Valilik, "Patlama sonrası yaralanan 41 kişi Suruç Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştır. Hastaneye getirilen yaralılardan biri hastanede hayatını kaybetmiştir. IŞİD militanlarının Türkiye üzerinden Kobani'ye gittiği iddiaları asılsız olup, elimizdeki veriler örgüt üyelerinin Suriye'nin Cerabulus kentinden Kobani'ye sızdığını ispatlamaktadır" ifadelerini kullandı.

HASEKE'YE SALDIRI! IŞİD 2 BÖLGEYİ ELE GEÇİRDİ

Al Jazeera'nin ulaştığı bölgedeki kaynaklar IŞİD'in kuzeydeki Haseke'ye de saldırı başlattığını ve iki bölgeyi ele geçirdiğini söyledi. IŞİD, güney tarafından intihar saldırısıyla girdiği Haseke'de onlarca rejim askerini de öldürdüğünü iddia etti. Rejim ise saldırıyı püskürttüğünü öne sürdü.

"30 ASKER, 20 IŞİD ÜYESİ ÖLDÜ"

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Başkanı Rami Abdülrahman, AFP'ye yaptığı açıklamada IŞİD'in en az 1 intihar saldırısıyla şehre saldırı başlattığını söyledi. Haseke'deki çatışmaların halen sürdüğünü belirten Abdülrahman rejime bağlı 30 asker ile 20 IŞİD üyesinin öldüğünü ifade etti.


(Patlamanın ardından bir grup Suriyeli Türkiye sınırına geldi.)

YPG, TEL ABYAD'I ALMIŞTI

IŞİD, 16 Haziran'da kritik Tel Abyad kasabasının kontrolünü kaybetmişti. YPG, ABD hava saldırıları eşliğinde IŞİD'i kasabadan çıkarmıştı.

Geçen yıl Eylül ayında Kobani'ye saldırıp şehrin yarısına kadar ilerleyen IŞİD, 4 ay süren çatışmaların ardından peşmerge ve YPG tarafından kentten çıkarılmıştı.


(Güvenlik güçleri Kobani'de yaşanan çatışmanın ardından sınırdaki güvenlik önlemlerini artırdı.)

TÜRKİYE'YE SIZMA GİRİŞİMİ

Çatışmalar sırasında kaçan IŞİD üyelerinin sakallarını kesip sığınmacı kılığında Türkiye'ye girdiği iddia edilmişti.

IŞİD Kobani\'ye Sızdı, Patlamalar Yaşandı: 12 Ölü 70 Yaralı

Son Dakika Dünya IŞİD Kobani'ye Sızdı, Patlamalar Yaşandı: 12 Ölü 70 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (175)

  • Kurdi: Şerefsizler türkiyeden geçmiş 52 35 Yanıtla
  • erdogan: ya bu hukumete oy veriyorum ama hala anlamıyorum doguda yediği kazıga ragmen bu insanları ulkemin hastanelerinde benim vergimle işleyen hastanelerde bakıyor.ben vatandaş olarak hakkımı helal etmıyorum 12 72 Yanıtla
  • gercek tehdit: pkk ya odaklanalim isidla bizi uyutmaya calisiyorlar, suan dhkpc buyuksehirlerimizde plan kuruyorlar 41 35 Yanıtla
  • Ülkücü Genç cCc: Teekbiiirrrrr Allahuekbeerrr tekkbiiirrrrr 24 51 Yanıtla
  • Devran: BU BARBAR PKK KOPEKLERI ALLAH KAHRETSIN 57 15 Yanıtla
  • ahmet: Isdin yaptığını savunanlar dilerim allahtan basinizda isid olsun bunu hak ediyorsunuz 22 43 Yanıtla
  • pkkdan korkmayin hicbirseyler: pkkyi acik arazide gorduk hepsi kacti cunku hainlige alismislar dagda saklan sonra cik haince saldir geri daga kac. bunu irak ve suriyede yapamadilar komple kactilar 55 8 Yanıtla
  • eski akp li: Vış aney vı vı vı vı hı hı hı hı li lili lili li işid bizi kesii iii biji türkiye biji türkiye 8 54 Yanıtla
  • Bırin kure: Faşistler hiç sevinmeyin . Ypg gerekeni yapacak size burdan ekmek çıkmaz. 30 29 Yanıtla
  • aslanımışid: hevaller yorgun hevaller üzgün hevaller vefattt :)))) 39 16 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement