IŞİD Komutanı Öldürüldü - Son Dakika
Güncel

IŞİD Komutanı Öldürüldü

IŞİD'in Irak'ın Saklaviyye kasabasındaki sorumlusu, 6 koruması ile birlikte öldürüldü.

16.09.2014 09:21  Güncelleme: 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak’ta Anbar Eyaleti'ndeki operasyonlardan sorumlu komutan Korgeneral Reşid Felih, AA muhabirine, ordu birlikleriyle IŞİD silahlıları arasında çıkan şiddetli çatışmada, örgütün bölge sorumlusu Ebu Evs Iraki ve 6 korumasının öldürüldüğünü belirtti.

Felih, örgüte ait ağır silah taşıyan bir aracın da kullanılamaz hale getirildiğini söyledi.

FELLUCE'DE 6 ÖLÜ

Anbar Eyaletine bağlı Felluce kentinde Nezzal, Cumhuriye, Vahde, Endelüs ve Dubbat Mahallelerine yönelik düzenlenen havan saldırılarında 6 kişi öldü. Felluce Hastanesi Basın sorumlusu Visam İsavi, hastaneye ikisi kadın 6 cesedin getirildiğini açıkladı. İsavi, dokuzu çocuk, biri kadın 22 yaralının da hastaneye getirildiğini belirtti.

Anbar Eyaleti'ndeki operasyonlardan sorumlu komutan Korgeneral Reşid Felih, kente yönelik saldırıyı, 'fitne çıkarmak ve kente geri dönüşleri engellemek' için IŞİD'in gerçekleştirdiğini iddia etti.



Reşid Felih, "Anbar Operasyonlar Komutanlığı, Başbakan Haydar İbadi'nin, Anbar'daki tüm kentlere yönelik saldırıların durdurulması emrine uymaktadır" dedi.

HASTANEYE SALDIRI

Başbakan Haydar İbadi'nin tüm kentlere yönelik saldırıların sonlandırılması emrine rağmen Pazar günü Irak ordusu Felluce Hastanesi'ne saldırmıştı. Hastanede maddi hasar meydana gelmiş ve 2 sağlık çalışanı yaralanmıştı.

HRW'DEN TAHKİKAT ÇAĞRISI

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Irak ordusunun mültecilerin sığındığı bir okulu vurmasıyla ilgili uluslararası tahkikat açılması çağrısında bulundu.

Çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, bazı kentlerde kontrolü ele geçirmiş durumda. Çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil bölgeden göç etmek zorunda kaldı. Silahlı grupların kontrolündeki bölgeleri geri almak için operasyonlar düzenleyen Irak ordusu ile IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar arasında sık sık çatışmalar yaşanıyor.

IŞİD Komutanı Öldürüldü
Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel IŞİD Komutanı Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (23)

  • kürt: bu köpeklerin başka şansı kalmadı ya kaçacaklar ya da ölecekler bu kadar basit 27 7 Yanıtla
  • KAHRAMAN KADINLAR: DÜNYA'DAN BİR MİKROP TEMİZLENMİŞ. . . 29 0 Yanıtla
  • Elhamdülillah: Rabbim bu fitneyi çıkaranları kahru perişan et 23 0 Yanıtla
  • Gonyali Kürd: ALLAH haçlı koalisyonunu ve onun işbirlikçi uşakları Suudiler, Ezidiler ve YPG teröristlerine lanet etsin. Dualarımız İslam Devleti , Urumçi ve Gazze için inşALLAH 6 15 Yanıtla
  • Alien: Bunlardan petrol alacağımıza kelle alsak daha iyi. Üç beş çapulcuya halifeliği kaptırmamalıyız. 15 6 Yanıtla
  • hulya dag: cani ceheneme dunya bir kopekten kurtukdu darisi diger kopeklerin basina islalik adina savsan bu kopekler islamiyetten yoksullar 20 0 Yanıtla
  • seher: Hulya sen muslumanda sen nekadar yapabiliyorsun muslumanligini kibleyi biliyorsan arab olayim.ìşid ne olursa olsun benim dušmanim pkkyi òlduruyorsa gerisi boş. 0 0
  • seher: Hulya sen muslumanda sen nekadar yapabiliyorsun muslumanligini kibleyi biliyorsan arab olayim.ìşid ne olursa olsun benim dušmanim pkkyi òlduruyorsa gerisi boş. 0 0
  • kendal: konyalı urmiçi gaze düşün ama kürdistana gelmek istersen kurşunlara gel savaşçı aslan kürtlere görünme seni 4000 metreden alnından vururlar 0 0
  • seher: Kurt kırosu ölum allahin emri ama.kaçan birileri varsa oda sizsiniz. 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Bolu'da Patates Ekimi Başladı
    11:24 Bolu'da Patates Ekimi Başladı

    Bolu, 'patates diyarı' olarak bilinen bir şehir olup, üreticiler patates ekimine başlamıştır. Geçtiğimiz yıllarda patates ekimini bırakarak dane mısıra yönelen çiftçiler, bu yıl tekrar patates ekmeye başlamış ve yeni sezondan umutlu olmaktadır. Patates tarlalarının sayısının arttığı gözlemlenmiştir. Ahmet Sarıalan gibi çiftçiler, dane mısırdan zarar ettiği için patatese geri dönmüşlerdir. Ancak tohum maliyetlerinin yüksek olduğu ve satış fiyatlarının belirsiz olduğu belirtilmektedir.

  • TRT 2'de Yayınlanan Belgesel Dizisi: Tanışma Hikayesi
    11:23 TRT 2'de Yayınlanan Belgesel Dizisi: Tanışma Hikayesi

    TRT 2'de yayınlanan belgesel dizi, kültür sanat dünyasındaki unutulmaz karşılaşma ve tanışma hikayelerini ele alıyor. Yapımcılığını ve yönetmenliğini Onur Hüseyin Kılınç'ın üstlendiği dizi, usta fotoğraf sanatçısı Coşkun Aral ve hekim Ercan Kesal gibi isimlerin tanışma serüvenlerini anlatıyor. Dizi, sanatçıların ustalarıyla olan ilişkilerinin sanatlarını nasıl geliştirdiğini gösteriyor.

  • Kayseri Yahyalı'da yangından etkilenen ormanlık alan tohumlarla yeniden yeşermeye başladı
    11:23 Kayseri Yahyalı'da yangından etkilenen ormanlık alan tohumlarla yeniden yeşermeye başladı

    Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde 2021'de çıkan yangından etkilenen 14 hektarlık ormanlık alan, atılan tohumlarla yeniden yeşermeye başladı. Aladağlar Milli Parkı'nda çıkan yangının ardından bölge temizlendi ve orman ekipleri tarafından yoğun çalışmalar yapıldı. Yaklaşık 150 kilogram tohum atılan alanda, 2,5 yıl sonra fidanlar filizlenmeye başladı. Kayseri Orman Bölge Müdürü İsa Çapkın, bölgenin koruma altında olduğunu ve ormanlaştırma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

  • Bozbey: Kayapa'ya çöplük yapılmayacak
    11:23 Bozbey: Kayapa'ya çöplük yapılmayacak

    Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Kayapa Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek, Kayapa'da çöplük yapılmayacağını belirtti. Ayrıca Kayapa'ya bağlantı yolunun yapılacağını ve ormanlık alanın korunacağını söyledi.

  • Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı: Sporcularımız Paris'te gümüş veya altın madalya kazanabilir
    11:22 Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı: Sporcularımız Paris'te gümüş veya altın madalya kazanabilir

    Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, sporcularının 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda alınan bronz madalyayı Paris'te gümüş veya altına çevirmeyi başarabilecek düzeyde olduğunu söyledi. Çelen, sporcuların başarılarıyla Türkiye'yi cimnastikte tanıttıklarını ve hedeflerinin her zaman çıtayı yükseltmek olduğunu belirtti.

  • Başkan Böcek, Manavgatlılarla İftar Yaptı
    11:22 Başkan Böcek, Manavgatlılarla İftar Yaptı

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve başkan adayı Muhittin Böcek, Manavgatlı hemşerileri ile iftar yaptı. Başkan Böcek, Manavgat'a yapacakları yeni projeleri anlattı ve Titreyengöl Yenileme Projesi'yle yeni turizm adımları atacaklarını söyledi.

  • Kırıkkale'de Uyuşturucu Operasyonunda 15 Şüpheli Gözaltına Alındı
    11:21 Kırıkkale'de Uyuşturucu Operasyonunda 15 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Kırıkkale'de son bir haftada gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında 15 şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, 6,72 gram metamfetamin, 42 adet ecstasy ve 275 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi.

  • Cezaevine girmekle korkuttukları yaşlı kadını 900 bin lira dolandırdılar
    11:21 Cezaevine girmekle korkuttukları yaşlı kadını 900 bin lira dolandırdılar

    Denizli'de yaşayan bir yaşlı kadını cezaevine girmekle korkutarak dolandıran 3 şüpheli, jandarma tarafından 4 saat içinde yakalandı. Şüpheliler, yaşlı kadından aldıkları 900 bin liralık altın ve paralarla birlikte yakalandı. Dolandırılan yaşlı kadın ise kısa sürede altın ve paralarına geri kavuştu.


Advertisement