Işid Operasyonunda Gözaltına Alınan 2 Üniversiteli Serbest Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Işid Operasyonunda Gözaltına Alınan 2 Üniversiteli Serbest Bırakıldı

Zonguldak'ın Devrek İlçesi'nde terör örgütü IŞİD üyesi oldukları iddiasıyla dün gözaltına alınan 2 üniversite öğrencisi, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

27.07.2015 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Devrek İlçesi'nde terör örgütü IŞİD üyesi oldukları iddiasıyla dün gözaltına alınan 2 üniversite öğrencisi, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

MİT'in yürüttüğü istihbari çalışmalarda 6 ay önce IŞİD'ın Suriye'deki kamplarına katıldıkları ve 20 gün önce Hatay üzerinden kaçak yollardan Türkiye'ye giriş yaptıkları belirlenen 21 yaşındaki Ö.K. ve aynı yaştaki A.B., İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince dün yakalandı. Bayram tatili için geldikleri Devrek'teki ailelerinin yanında gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda bilgisayarlarına ve bazı dökümanlara el konuldu.

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencisi Ö.K. ve Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İlahiyat Bölümü öğrencisi A.B., bu sabah Devrek Adliyesi'ne sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı'nın tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk ettiği şüpheliler, denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

Adliye önünde bekleyen Ö.K.'nın babası, "Benim oğlum insani yardım için Suriye'ye gidip geliyordu. Böyle bir şey yaptığına inanmıyorum" dedi. Adem B.'nin imam olan babası da oğlunun suçlu olduğuna inanmadığını, mahkemenin de doğru karar verdiğini söyledi. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Işid Operasyonunda Gözaltına Alınan 2 Üniversiteli Serbest Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement