Son dakika Alman haberleri, Alman son dakika, son dakika Alman

Son Dakika Alman Haberleri

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Emeklilere Hitaben Konuştu
    20:14 CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Emeklilere Hitaben Konuştu

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emeklilere hitaben "Size para yok diyor Tayyip Erdoğan, 31 Mart’ta emekliler size yok, yok diyen Tayyip Erdoğan’a oy var mı? Yok. Bundan sonrasını Tayyip Erdoğan düşünsün. Gücünüzün farkında olun. 16,5 milyon emekli var. Siz isterseniz, her istediğinizi alırsınız. Burada kardeşiniz, evladınız var. Size şunu söylüyorum. 31 Mart seçimlerinde muhalefete güç verin. CHP’ye güç verin emeklinin hakkını hep birlikte söke söke alacağız" dedi.

  • KGB ajanlığından Rusya'da çeyrek asra yaklaşan liderliğe: Putin'in kariyeri nasıl şekillendi?
    16:22 KGB ajanlığından Rusya'da çeyrek asra yaklaşan liderliğe: Putin'in kariyeri nasıl şekillendi?

    Rusya'da 2000 yılından bu yana iktidarda olan Vladimir Putin, Sovyet lider Joseph Stalin'den beri Rusya'yı en uzun süre yöneten isim oldu.

  • Trabzonspor-Fenerbahçe Maçında Yaşanan Olaylar Uluslararası Basında Yankı Uyandırdı
    16:17 Trabzonspor-Fenerbahçe Maçında Yaşanan Olaylar Uluslararası Basında Yankı Uyandırdı

    Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar uluslararası basında geniş yer buldu. İngiliz basınından BBC, Trabzonsporlu taraftarların Fenerbahçeli futbolculara saldırdığını belirtirken, diğer gazeteler de şiddet sahnelerini ve kaos ortamını vurguladı. FIFA Başkanı Gianni Infantino'nun faillerin cezalandırılması çağrısına da yer verildi.

  • Trabzonspor-Fenerbahçe Maçı Avrupa Basınında Geniş Yer Buldu
    13:31 Trabzonspor-Fenerbahçe Maçı Avrupa Basınında Geniş Yer Buldu

    Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından yaşanan saha olayları Avrupa basınında geniş yer buldu. İspanya'da AS gazetesi, Türkiye'deki skandalı duyururken, İngiltere'de Daily Mail gazetesi şiddet sahnelerine dikkat çekti. Portekiz'de A Bola gazetesi, kaosun yaşandığı maçı aktarırken, Alman Bild gazetesi taraftarlarla oyuncu kavgasını vurguladı. İtalya'da Tuttosport gazetesi ise Fenerbahçe oyuncularına yapılan saldırıyı anlattı.

  • Türk futbolunun utanç gecesi! Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki skandallar Avrupa basınında
    08:46 Türk futbolunun utanç gecesi! Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki skandallar Avrupa basınında

    Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra yaşanan skandal olaylar Avrupa basınında da geniş yankı uyandırdı. İtalyan Tuttosport gazetesi görüntüleri "Türkiye Ligi'nde inanılmaz şiddet sahneleri" manşetiyle servis ederken, Hollanda basını "Türkiye'de işler yine ters gidiyor: Holiganların sahaya hücum etmesinden sonra Michy Batshuayi karate vuruşunu yapıyor" ifadelerini kullandı.

  • Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: Türkiye Yüzyılı gençlerin yüzyılı olacak
    17 Mar Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: Türkiye Yüzyılı gençlerin yüzyılı olacak

    Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye'nin büyüyen, genç ve güçlü bir ülke olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin yüzyılı gençlerin, sporun ve teknolojinin yüzyılı olacağını belirtti. Bakan Bak, Malatya'da gerçekleştirdiği program kapsamında gençlerle bir araya gelerek, gençlik yılları ve siyasi hayatı hakkında konuştu. Ayrıca, Türkiye'nin savunma sanayine verdiği destekler ve gençlik kampları gibi konular da değerlendirildi.

  • İsrail Başbakanı Gazze'nin Refah kentine saldırı düzenlemeye kararlı
    17 Mar İsrail Başbakanı Gazze'nin Refah kentine saldırı düzenlemeye kararlı

    İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, uluslararası toplumun eleştirilerine rağmen Gazze'nin Refah kentine saldırı düzenlemeye kararlı olduklarını söyledi. Netanyahu, savaşın tüm amaçlarına ulaşmadan durdurulmasının İsrail'in savaşı kaybettiği anlamına geleceğini belirtti. Uluslararası toplumdan gelen uyarılara rağmen İsrail'in Refah'a saldırma planı eleştiriler alıyor.

  • Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Ukrayna'da kara operasyonu gerekebilir
    17 Mar Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Ukrayna'da kara operasyonu gerekebilir

    Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya yönetimini kızdıracak yeni bir açıklamaya imza attı. Geçtiğimiz ay, Ukrayna'ya destek konulu bir konferansta, Ukrayna'ya asker göndermenin ihtimal dışı olmadığını kaydeden Macron, bu kez de "Belki bir noktada Rus kuvvetlerine karşı koyması için kara operasyonu yapılması gerekecek. Fransa'nın gücü, bunu yapabilmesidir." ifadelerini kullandı.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Tayyip Erdoğan'a eleştiri: '838 emekliye 1 ayda verilen para Tayyip Bey'in korunması için bir günde harcanıyor'
    17 Mar CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Tayyip Erdoğan'a eleştiri: '838 emekliye 1 ayda verilen para Tayyip Bey'in korunması için bir günde harcanıyor'

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Osmaniye'de yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koruma masraflarını eleştirdi. Özel, 838 emekli maaşının bir günde Tayyip Erdoğan'ın korunması için harcandığını belirtti ve millete iş, aş lazım olduğunu vurguladı.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Türkiye İttifakı, Filenin Sultanları ile ağlayanların ittifakıdır
    17 Mar CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Türkiye İttifakı, Filenin Sultanları ile ağlayanların ittifakıdır

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye İttifakı'nın Filenin Sultanları dünya şampiyonu olunca bayrak göndere çekilirken, İstiklal Marşı söylenirken ağlayanların ittifakı olduğunu söyledi. Özel, Osmaniye'de düzenlenen bir programda emeklilerin ekonomik sıkıntılarını eleştirerek, çiftçilerin milletin efendisi olacağı sözünü verdi. Ayrıca, Cumhur İttifakı'nı eleştirerek Türkiye İttifakı'nın herkesi birleştirmeyi hedeflediğini belirtti.

  • Mercedes-Benz Vision EQXX, 100 km'de rekor kıran enerji verimliliğiyle dikkat çekiyor
    17 Mar Mercedes-Benz Vision EQXX, 100 km'de rekor kıran enerji verimliliğiyle dikkat çekiyor

    Mercedes-Benz'in Vision EQXX konsept aracı, 100 km'de sadece 7,4 kWh enerji harcayarak rekor kıran bir enerji verimliliği elde etti. Suudi Arabistan ve BAE'de gerçekleştirilen test sürüşünde, çöl koşullarında 1010 km yol kat eden araç, 33°C'yi aşan sıcaklıklara rağmen enerji verimliliğini korudu. Ayrıca bataryası Dubai'ye vardığında hala 309 km menzile sahipti ve tek bir şarjla yaklaşık 1319 km yol kat edebileceği belirtildi. Mercedes, bu deneyimden elde edilen bilgilerin gelecekteki elektrikli araçların verimliliğini artıracağını vurguladı.

  • Haftanın tarihine bakış
    17 Mar Haftanın tarihine bakış

    Çanakkale'de 18 Mart 1915'te elde edilen deniz zaferi, Türk milletinin geleceği için bir dönüm noktası oldu, Çanakkale'nin geçilemeyeceğini de kanıtladı.

  • 70 yıllık mesleğine evinin balkonundan devam ediyor
    17 Mar 70 yıllık mesleğine evinin balkonundan devam ediyor

    Bursa'da yaşayan 83 yaşındaki Feyzullah Çınay, ilerleyen yaşına rağmen çocuk yaşta başladığı terzilik mesleğine evinin balkonunda devam ediyor. Kendisiyle yaşıt olan antika bir dikiş makinesi kullanan Çınay, sağlığı elverdiği sürece mesleğini sürdüreceğini belirtiyor. Çınay, gençlere çalışmayı tavsiye ederken, müşterilerinden ücret yerine dua beklediğini ifade ediyor.

  • 83 Yaşındaki Terzi, İlerleyen Yaşına Rağmen Mesleğini Sürdürüyor
    17 Mar 83 Yaşındaki Terzi, İlerleyen Yaşına Rağmen Mesleğini Sürdürüyor

    Bursa'da yaşayan 83 yaşındaki Feyzullah Çınay, çocuk yaşta başladığı terzilik mesleğine evinin balkonunda devam ediyor. Antika bir dikiş makinesi kullanan Çınay, sağlığı elverdiği sürece mesleğini yapmaya devam edeceğini belirtiyor. 70 yıldır terzilik yapan Çınay, iş yerini kapatmasına rağmen yakınlarından gelen talepleri geri çevirmeyerek evinde atölye kurmuş ve çalışmalarına devam etmektedir.

  • Mercedes-Benz, Apptronik robotlarının pilot fabrikası olacak!
    16 Mar Mercedes-Benz, Apptronik robotlarının pilot fabrikası olacak!

    Mercedes-Benz, Apptronik robotlarıyla işbirliği yaparak insansı robotları kullanacak ve pilot fabrika olacak. Anlaşmanın detayları henüz açıklanmadı, ancak Mercedes-Benz'in insansı robotlara büyük yatırımlar yapması bekleniyor.

  • Alman Hava Kuvvetleri Gazze'ye İlk Kez Havadan Yardım Bıraktı
    16 Mar Alman Hava Kuvvetleri Gazze'ye İlk Kez Havadan Yardım Bıraktı

    Alman Hava Kuvvetleri, Gazze'ye insani yardım amacıyla ilk kez havadan yardım bıraktı. İsrail'in saldırıları devam ederken, Almanya'dan 4 ton gıda Gazze'ye indirildi. Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Gazze halkının temel ihtiyaç malzemelerinden yoksun olduğunu belirterek, hava kuvvetlerinin nakliye uçaklarının gıda ve ilaç tedarik edeceğini söyledi.

  • Alman Vatandaşları Eskişehir'de Müslüman Oldu
    16 Mar Alman Vatandaşları Eskişehir'de Müslüman Oldu

    Alman vatandaşı öğretmen Nicolai ve arkadaşı Maria, Eskişehir İl Müftülüğü'nde Müslüman olarak Arif Davud ve Meryem isimlerini aldılar. İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından ihtida belgeleri teslim edildi. İslam dinini seçmelerinin nedenini, İslam dinin hak din olmasından dolayı kendilerine huzur ve mutluluk vermesi olduğunu söylediler.

  • Denizli şehidini ebediyete uğurladı
    15 Mar Denizli şehidini ebediyete uğurladı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın programı sonrası Mardin'e giden polis aracının kaza yapması sonucu şehit olan polis memuru Fırat Der, memleketi Denizli'de binlerce kişinin katıldığı cenaze törenin ardından son yolcuğuna uğurlandı. Şehidin kaza yaparak şehit olduğu gün aynı zamanda doğum günü olduğu öğrenildi.

  • Alman İş İnsanları Çin'deki İnovasyon Sisteminden Yararlanmayı Umut Ediyor
    15 Mar Alman İş İnsanları Çin'deki İnovasyon Sisteminden Yararlanmayı Umut Ediyor

    Alman Ticaret Odası'nın İcra Direktörü Maximilian Butek, Çin'in Alman iş insanları için cazibesini koruduğunu ve birçoğunun Çin'de var olmamayı en büyük risk olarak gördüğünü belirtti. Butek, Alman şirketlerinin büyüme fırsatlarını elde etmek ve rekabetçi kalabilmek için Çin'deki inovasyon sisteminden yararlanmayı umduğunu ifade etti. Çin'deki Alman Ticaret Odası'nın yaptığı ankete göre, şirketlerin büyük çoğunluğu Çin pazarına yerleşmeye devam etmeyi planlıyor ve yatırımlarını artırmayı hedefliyor.

  • Samsunspor'un kalecisi Okan Kocuk, A Milli Takım aday kadrosuna çağrıldı
    15 Mar Samsunspor'un kalecisi Okan Kocuk, A Milli Takım aday kadrosuna çağrıldı

    Sezon başında eleştirilen performansıyla dikkat çeken Samsunspor kalecisi Okan Kocuk, son dönemdeki başarılı performansıyla A Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosuna davet edildi. Galatasaray'dan transfer olan Kocuk, Samsunspor'un kalesini korurken takımının orta sıralara yükselmesinde büyük rol oynadı.

  • Şırnak'ta kaza sonucu şehit olan polis memuru Denizli'de son yolculuğuna uğurlandı
    15 Mar Şırnak'ta kaza sonucu şehit olan polis memuru Denizli'de son yolculuğuna uğurlandı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şırnak'taki programı sonrası Mardin'e giden polis aracının kaza yapması sonucu şehit olan polis memuru Fırat Der, Denizli'de düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin kaza yaparak şehit olduğu gün aynı zamanda doğum günü olduğu öğrenildi. Törene İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız ve çok sayıda vatandaş katıldı.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi 2. İzmir Uluslararası Edebiyat-Sinema Buluşması
    15 Mar İzmir Büyükşehir Belediyesi 2. İzmir Uluslararası Edebiyat-Sinema Buluşması

    İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19-26 Nisan tarihleri arasında 2. İzmir Uluslararası Edebiyat-Sinema Buluşması düzenliyor. Festival kapsamında 17 film ücretsiz olarak gösterilecek ve söyleşiler yapılacak.

  • Almanya, Türkiye'nin önüne geçti: Antalya'da Alman turist sayısı hedef 4 milyon
    15 Mar Almanya, Türkiye'nin önüne geçti: Antalya'da Alman turist sayısı hedef 4 milyon

    Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kavaloğlu, Almanya'daki erken rezervasyon satışlarında Türkiye'nin, İspanya'nın önüne geçtiğini belirtti. Kavaloğlu, Antalya'da bu yıl Alman turist sayısının 4 milyonu hedeflediklerini ve Almanların Rusları geçebileceğini söyledi. Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya pazarındaki erken rezervasyonun yavaş gittiğini dile getiren Kavaloğlu, Avrupa pazarının ön plana çıktığını ifade etti. Ayrıca, rezervasyonların 12 aya yayılması ve alternatif pazarlara yönelme stratejisinin önemine değindi.

  • Sonunu böyle beklememişti! Karabağlı futbolcu ile hakem Anthony Taylor arasında güldüren olay
    15 Mar Sonunu böyle beklememişti! Karabağlı futbolcu ile hakem Anthony Taylor arasında güldüren olay

    Avrupa Ligi'nde Bayer Leverkusen ile Karabağ arasında oynanan maçta, Karabağlı Elvin Cafarguliyev, hakem Anthony Taylor'a sarı kartı iptal ettiği için beşlik çakmaya çalıştı. Ancak hakem, VAR incelemesi sonrası kararını kırmızı kart olarak değiştirdi. Cafarguliyev'in bu hareketi ve sonrasında yaşadığı hayal kırıklığı sosyal medyada gündem oldu.

  • Atatürk'ün gezi teknesi, 'M/G Acar' Çanakkale Deniz Müzesinde sergileniyor
    15 Mar Atatürk'ün gezi teknesi, 'M/G Acar' Çanakkale Deniz Müzesinde sergileniyor

    Mustafa Kemal Atatürk'ün gezi teknesi olan 'M/G Acar', Çanakkale Deniz Müzesi Komutanlığı'nın bahçesinde sergileniyor. 27,5 metre boyunda, 5 metre genişliğinde ve 65 ton ağırlığındaki tekne, Atatürk'ün yemek yediği salon ve kamarasını içeriyor. Almanya'da inşa edilen ve Türk Deniz Kuvvetleri envanterine giren Acar botu, Atatürk'ün son deniz bağlantısı olarak büyük bir değere sahiptir.

  • Mücadele nefes kesti! Karabağ, Leverkusen'e son anda boyun eğdi
    15 Mar Mücadele nefes kesti! Karabağ, Leverkusen'e son anda boyun eğdi

    UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanş maçında Karabağ, deplasmanda Bayer Leverkusen'e 3-2 mağlup olarak kupadan elendi. Karabağ, maçta öne geçmesine rağmen Leverkusen'in son dakika golleriyle turu geçemedi.

  • Berlin Duvarı'ndan kaçmaya çalışan kişiyi öldürme suçlamasıyla yargılanan Stasi mensubu
    15 Mar Berlin Duvarı'ndan kaçmaya çalışan kişiyi öldürme suçlamasıyla yargılanan Stasi mensubu

    Doğu Almanya'nın istihbarat örgütü Stasi'nin eski bir mensubu, 50 yıl önce Berlin Duvarı'ndan kaçmak isteyen bir kişiyi öldürme suçlamasıyla yargılanmaya başladı. Stasi teğmeni olan 80 yaşındaki Alman vatandaşı, suçlamayı reddetti. Polonyalı itfaiyeci Czeslaw Kukuczka, Batı Berlin'e kaçarak yeni bir hayat kurmayı hedefliyordu. Ancak Doğu Berlin'de sırtından vurularak hayatını kaybetti. Olayın ardından gizlenmeye çalışılan bu suç, 2016'da bulunan yeni kanıtlarla tekrar gündeme geldi ve şüpheliye yönelik suçlama kasten adam öldürme olarak belirlendi.

  • Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği Türk toplumu için iftar programı düzenledi
    14 Mar Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği Türk toplumu için iftar programı düzenledi

    Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği, Almanya'daki Türk toplumu temsilcileri için iftar programı düzenledi. Programa Almanya'daki çeşitli kurum ve temsilciler katıldı. Büyükelçi Şen, konuşmasında Türklerin Almanya'da her alanda büyük katma değer sağladığını ve ırkçılıkla mücadelenin önemine vurgu yaptı. Ayrıca çifte vatandaşlık meselesine de değinerek yeni yasanın insanlara yeni haklar sunmasını beklediklerini belirtti.

  • Almanya Federal Meclisi'nde Ukrayna'ya Taurus füzeleri sevkiyatı reddedildi
    14 Mar Almanya Federal Meclisi'nde Ukrayna'ya Taurus füzeleri sevkiyatı reddedildi

    Almanya Federal Meclisi'nde yapılan oylamada, Ukrayna'ya Alman yapımı Taurus seyir füzeleri sevkiyatını talep eden önerge, 690 milletvekilinden 495'inin aleyhte oy kullanmasıyla reddedildi. Almanya Başbakanı Scholz, füzelerin sevkiyatına karşı olduğunu belirtmişti.

  • Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol: 'Ciddiyeti ve odaklanmayı kaybetmememiz gerekiyor'
    14 Mar Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol: 'Ciddiyeti ve odaklanmayı kaybetmememiz gerekiyor'

    Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, ligde puanların birbirlerine yakın olduğu için odaklanmalarına devam etmeleri gerektiğini belirtti. Gisdol, takımın performansından memnun olduğunu ve aynı ciddiyetle devam etmeleri gerektiğini söyledi.

  • Çanakkale'de 109 Yıl Önce Yaşanan Bombardıman Fotoğraflarda
    14 Mar Çanakkale'de 109 Yıl Önce Yaşanan Bombardıman Fotoğraflarda

    Çanakkale'de 109 yıl önce yaşanan ve Türk askerinin destanlaşarak işgal güçlerini boğazın girişinde durdurduğu tarihi gündeki bombardıman, fotoğraf karelerinde yer aldı.

  • Milli Savunma Bakanlığı: Son bir haftada 63 terörist etkisiz hale getirildi
    14 Mar Milli Savunma Bakanlığı: Son bir haftada 63 terörist etkisiz hale getirildi

    Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil son bir haftada 63 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakanlık, terörle mücadeledeki başarıları ve sınır güvenliği konularını da açıkladı. Ayrıca, Bakan Güler'in Irak ziyareti ve Yunanistan ile Güven Artırıcı Önlemler Toplantısı hakkında bilgi verildi.

  • MSB: Son bir haftada 63 terörist etkisiz hale getirildi
    14 Mar MSB: Son bir haftada 63 terörist etkisiz hale getirildi

    Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde son bir haftada 63 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Aktürk ayrıca, hudutlarda son bir haftada 138 yasa dışı geçiş girişimi olduğunu ve bunlardan 4'ünün terör örgütü mensubu olduğunu belirtti.

  • Milli Savunma Bakanlığı, Irak ziyaretinde terörle mücadele ve hudut güvenliği konularını ele alacak
    14 Mar Milli Savunma Bakanlığı, Irak ziyaretinde terörle mücadele ve hudut güvenliği konularını ele alacak

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın Irak'a yapacakları ziyarette, terörle mücadele, hudut güvenliği ve enerji gibi konular ele alınacak. Türkiye'nin Yunanistan ile Güven Artırıcı Önlemler Toplantısı'nın takvimi belirlendi ve F-35 konusunda görüşmeler devam ediyor.

  • Borussia Dortmund, PSV'yi 2-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi
    14 Mar Borussia Dortmund, PSV'yi 2-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu rövanşında Borussia Dortmund, evinde PSV'yi 2-0 mağlup ederek çeyrek finale adını yazdırdı. Sancho'nun erken golüyle öne geçen Dortmund, Reus'un son dakika golüyle skoru belirledi.

  • CHP lideri Özel'den, Erdoğan'ın koruma ekibinin kazasında şehit olan polis için başsağlığı mesajı
    13 Mar CHP lideri Özel'den, Erdoğan'ın koruma ekibinin kazasında şehit olan polis için başsağlığı mesajı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koruma ekibinin, Şırnak'ın İdil ilçesinde trafik kazası geçirmesi sonrası CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den paylaşım geldi. Özel, 1 polis memurunun şehit olduğu, 2'si polis memuru 3 kişinin de yaralandığı kazaya ilişkin "Şehit olan polis memurumuz Fırat Der'e Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

  • Mardin'de kaza sonucu şehit olan polis memuru Denizli'yi yasa boğdu
    13 Mar Mardin'de kaza sonucu şehit olan polis memuru Denizli'yi yasa boğdu

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın programı sonrası Mardin'e giden polis aracının kaza yapması sonucu şehit olan polis memuru Fırat Der'in acı haberi baba ocağı Denizli'yi yasa boğdu. Kazada yaralanan diğer polis memurları ise tedavi altına alındı.

  • Mardin'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programı sonrası polis aracı kaza yaptı: 1 şehit, 2 yaralı
    13 Mar Mardin'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programı sonrası polis aracı kaza yaptı: 1 şehit, 2 yaralı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şırnak mitinginin ardından Mardin'e giden polis aracı, Alman uyruklu bir karavanla çarpıştı. Kazada 1 polis şehit oldu, 2 polis yaralandı. Yaralılar Cizre Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Almanya'da 2. El Elektrikli Otomobil Piyasasında Değer Kaybı
    13 Mar Almanya'da 2. El Elektrikli Otomobil Piyasasında Değer Kaybı

    Almanya'da ikinci el kullanılmış elektrikli otomobiller, özellikle SUV'lar hakkında endişe verici bir eğilim ortaya çıktı. Yeni elektrikli araçların satış fiyatları düşerken, az kullanılmış 2. el elektrikli araçlar, pazarda ciddi bir değer kaybı yaşıyor. Bu durum, elektrikli araç piyasasında talep daralmasına ve otomobil üreticilerinin iş modellerini gözden geçirmelerine neden oluyor. Uzmanlar, leasing veya abonelik modellerinin kullanılmasının değer kaybını azaltabileceğini ve daha sürdürülebilir bir çözüm oluşturabileceğini belirtiyor.

  • Lazio Teknik Direktörü Maurizio Sarri İstifa Etti
    13 Mar Lazio Teknik Direktörü Maurizio Sarri İstifa Etti

    İtalya Serie A ekiplerinden Lazio, Teknik Direktör Maurizio Sarri'nin istifa ettiğini ve yerine Giovanni Martusciello'nin getirildiğini duyurdu. Sarri'nin Lazio'da geçirdiği süre boyunca 137 maça çıktığı ve 65 galibiyet, 30 beraberlik ve 42 mağlubiyet aldığı belirtildi.

  • Putin: Rusya saldırı durumunda nükleer silah kullanmaya hazır
    13 Mar Putin: Rusya saldırı durumunda nükleer silah kullanmaya hazır

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus medyasına verdiği röportajda Rusya'ya yönelik bir saldırı durumunda nükleer silah kullanmaya hazır olduklarını ve Finlandiya ile İsveç'in NATO üyeliği ile Finlandiya sınırına askeri yığınak yapacaklarını söyledi. Putin ayrıca, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğinin ulusal çıkarlarını korumak açısından kesinlikle anlamsız bir adım olduğunu belirtti.

  • İBB ŞEHİR TİYATROLARI'NDA BU HAFTA!
    12 Mar İBB ŞEHİR TİYATROLARI'NDA BU HAFTA!

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 13-17 Mart haftasında 16 oyunla seyirci karşısına çıkıyor.

  • Türkiye'nin ilk kadın dağ rehberi İsmet İnan Amasya'da son yolculuğuna uğurlandı
    12 Mar Türkiye'nin ilk kadın dağ rehberi İsmet İnan Amasya'da son yolculuğuna uğurlandı

    Niğde Aladağlar'da rehberlik ettiği Alman turistlerle birlikte dağ kayağı yaparken üzerine düşen kar kütlesinin altında kalarak hayatını kaybeden İsmet İnan, memleketi Amasya'da son yolculuğuna uğurlandı. İnan'ın hayali dünyanın en yükseği Everest Dağı'nın zirvesiydi. İşine ve dağlara aşık biri olarak tanınan İnan, Amasya Sultan II. Beyazid Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Memidede Mezarlığı'na defnedildi.

  • Türkiye'nin ilk kadın dağ rehberi İsmet İnan son yolculuğuna uğurlandı
    12 Mar Türkiye'nin ilk kadın dağ rehberi İsmet İnan son yolculuğuna uğurlandı

    Niğde Aladağlar'da rehberlik ettiği Alman turistlerle birlikte dağ kayağı yaparken üzerine düşen kar kütlesinin altında kalarak hayatını kaybeden İsmet İnan, memleketi Amasya'da son yolculuğuna uğurlandı. İnan'ın hayali dünyanın en yükseği Everest Dağı'nın zirvesiydi.

  • Aladağlar'da hayatını kaybeden kadın rehber İsmet İnan'ın cenazesi Amasya'da toprağa verildi
    12 Mar Aladağlar'da hayatını kaybeden kadın rehber İsmet İnan'ın cenazesi Amasya'da toprağa verildi

    Niğde'nin Çamardı ilçesindeki Aladağlar'da Alman turistlerle dağ kayağı yaparken üzerine kar kütlesi düşmesi sonucu yaşamını yitiren İsmet İnan'ın cenazesi, memleketi Amasya'da defnedildi. İnan'ın cenazesi, Sultan II. Bayezid Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Memi Dede Mezarlığı'na defnedildi. İnan'ın ikiz kardeşi Bülent İnan, haberi aldıklarında büyük üzüntü yaşadıklarını belirtti ve İsmet İnan'ın uzun yıllardır rehberlik yaptığını ifade etti.

  • Porsche Taycan Turbo GT: En Güçlü Otomobil Özellikleri ve Fiyatı
    12 Mar Porsche Taycan Turbo GT: En Güçlü Otomobil Özellikleri ve Fiyatı

    Alman otomobil üreticisi Porsche, Taycan Turbo GT modeliyle tarihindeki en güçlü otomobili piyasaya sürdü. Yeni versiyonuyla dikkat çeken Taycan Turbo GT, 780 Hp güce sahip ve 0'dan 100'e 2.3 saniyede çıkabiliyor. Weissach paketiyle ise bu süre daha da kısalıyor. Avrupa'da satışta olan aracın fiyatı yaklaşık 250 bin euro.

  • Alman Meclisi Federal Ordu Sorumlusu, Alman ordusunun personel ve altyapı sorunlarına dikkat çekti
    12 Mar Alman Meclisi Federal Ordu Sorumlusu, Alman ordusunun personel ve altyapı sorunlarına dikkat çekti

    Alman Meclisi Federal Ordu Sorumlusu Eva Högl, Alman ordusunun en büyük sorunlarının personel, altyapı ve teçhizat eksikliği olduğunu belirtti. Högl, orduda muazzam bir personel açığı olduğunu ve mevcut personel sayısının hedeflenen seviyeye ulaşmanın zor olduğunu ifade etti. Ayrıca, birçok kışlanın harap durumda olduğunu ve askerlerin hizmeti için uygun olmadığını söyledi. Högl, silahlı kuvvetlerin daha hızlı bir şekilde modernize edilmesi ve bütçenin arttırılması çağrısında bulundu.

  • Trump, Hitler'i ve pek çok diktatörü övdü iddiası: Bir sürü harika şey yaptı
    12 Mar Trump, Hitler'i ve pek çok diktatörü övdü iddiası: Bir sürü harika şey yaptı

    Eski başkan Donald Trump'ın eski özel kalem müdürü John Kelly'nin açıklamalarına göre, Trump Hitler'in ekonomi politikalarını övdü ve üst düzey Nazi subaylarına hayranlık duydu. Kelly ayrıca Trump'ın Putin, Xi ve Kim Jong Un gibi diktatörleri kendisine benzettiğini belirtti.

  • Sultanahmet Meydanı'nda Ramazanın İlk İftarı Yapıldı
    11 Mar Sultanahmet Meydanı'nda Ramazanın İlk İftarı Yapıldı

    Yurt içi ve dışından birçok kişinin bir araya geldiği Sultanahmet Meydanı ve Süleymaniye Camisi'nde ramazanın ilk iftarı yapıldı. Vatandaşlar, meydanda çimenliklere serdikleri sofra bezlerinin üzerine yiyeceklerini çıkararak iftar saatini bekledi. Mehter takımı ve Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından 1. Ordu Komutanlığı Topçu Taburu tarafından top atışı gerçekleştirildi. Sultanahmet Camisi'nde ve Süleymaniye Camisi'nde akşam namazı kılanlar teravih namazını beklemeye başladı.

  • Real Madrid'de Kroos 300. maçına, Modric 350. maçına çıktı
    11 Mar Real Madrid'de Kroos 300. maçına, Modric 350. maçına çıktı

    Real Madrid'in La Liga'da Celta Vigo'yu 4-0 mağlup ettiği maçta, Toni Kroos 300. maçına çıkarken, Luka Modric ise 350. kez sahaya çıktı. Başkan Florentino Perez, maç sonrasında iki futbolcuya maç sayılarını gösteren formalar hediye etti.

  • Alman turistlerle dağ kayağı yaparken ölen Türk rehberin cenazesi helikopterle alındı
    11 Mar Alman turistlerle dağ kayağı yaparken ölen Türk rehberin cenazesi helikopterle alındı

    Niğde'nin Çamardı ilçesindeki Aladağlar'da Alman turistlerle dağ kayağı yaptığı sırada üzerine kar kütlesi düşmesi sonucu hayatını kaybeden Türk rehber İsmet İnan'ın cenazesi, helikopterle bulunduğu yerden alındı. Cenaze, askeri helikopterle bölgeye sevk edilen AFAD, UMKE, sağlık ve Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekiplerince Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi bahçesine indirildi. İnan'ın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından memleketi Amasya'ya gönderilecek.

  • Aladağlar'da kar kütlesi altında kalan rehberin cansız bedeni bulundu
    11 Mar Aladağlar'da kar kütlesi altında kalan rehberin cansız bedeni bulundu

    Niğde'nin Çamardı ilçesinde Aladağlar Emli Vadisi'nde dağ kayağı yapan Alman turistlerle birlikte olan rehber İsmet İnan, üzerine düşen kar kütlesi sonucu hayatını kaybetti. İnan'ın cansız bedeni helikopterle bulunduğu yerden alındı.

  • Frankfurt'ta Ramazan Ayı Kutlamaları
    10 Mar Frankfurt'ta Ramazan Ayı Kutlamaları

    Almanya'nın Frankfurt kentindeki Fressgass Caddesi, Ramazan ayı için hilaller, yıldızlar ve kandillerle süslenerek aydınlatıldı. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları da protesto edildi.

  • Liverpool ile Manchester City Berabere Kaldı
    10 Mar Liverpool ile Manchester City Berabere Kaldı

    Premier Lig'de Liverpool ile Manchester City arasında oynanan mücadele 1-1 berabere sonuçlandı. John Stones'un golüyle öne geçen Manchester City'ye Alexis Mac Allister'ın penaltı golüyle yanıt veren Liverpool, maçtan 1 puanla ayrıldı. Bu sonuçla Liverpool 2. sırada yer alırken, Manchester City ise 3. sıraya geriledi. Ayrıca, Jurgen Klopp ve Pep Guardiola arasındaki son karşılaşma da bu maçta gerçekleşti.

  • Niğde'de Alman turist rehberi kar kütlesi altında hayatını kaybetti
    10 Mar Niğde'de Alman turist rehberi kar kütlesi altında hayatını kaybetti

    Niğde'de Aladağlar'a çıkan bir dağcı, 6 kişilik Alman turist grubuna rehberlik etmek için çıktığı sırada kar kütlesi altında kalarak hayatını kaybetti. Cansız bedenin kurtarılması için çalışmalar yarın başlayacak.

  • Alman turistlerle dağ kayağı yapan Türk rehber, kar kütlesi altında kalarak hayatını kaybetti
    10 Mar Alman turistlerle dağ kayağı yapan Türk rehber, kar kütlesi altında kalarak hayatını kaybetti

    Niğde'nin Çamardı ilçesindeki Aladağlar'da Alman turistlerle dağ kayağı yaptığı sırada üzerine kar kütlesi düşen Türk rehber İsmet İnan hayatını kaybetti. Alman dağcıların ihbarı üzerine bölgeye AFAD, UMKE ve Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri sevk edildi. Olayın ardından bölgeye gelen Vali Cahit Çelik, Alman turist grubu ve rehberin Emli Vadisi'nde kayak yaparken kaza geçirdiğini belirtti. Arama faaliyetlerinin yarın devam edeceği açıklandı.

  • Rabih Abou Khalil, Alman ve Fransız edebiyatından bestelediği eserleriyle CRR'de sahne aldı
    10 Mar Rabih Abou Khalil, Alman ve Fransız edebiyatından bestelediği eserleriyle CRR'de sahne aldı

    Lübnanlı besteci ve ud sanatçısı Rabih Abou Khalil'in Alman ve Fransız edebiyatından şiirleri besteleyerek oluşturduğu son projesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda (CRR) müzikseverlerle buluştu. Amerikalı Jarrod Cagwin ve Polak Mateusz Smoczynski'den oluşan uluslararası grup, Arnavut caz sanatçısı ve vokalist Elina Duni eşliğinde sahne aldı. Konserde aşk, savaş gibi temaları işleyen Fransızca ve Almanca şiirler yorumlandı. Abou Khalil, Türkiye'de konser vermekten ve Türk seyircisiyle iletişim kurmaktan büyük keyif aldığını belirtti. Ayrıca Gazze'deki insanlık dramına ilişkin dünyanın bu konuda hemfikir olmayışına şaşırdığını ifade etti.

  • Haftanın tarihine bakış
    10 Mar Haftanın tarihine bakış

    İstiklal Marşı, Türkiye Büyük Millet Meclisinde 12 Mart 1921'de yapılan oturumda Türkiye'nin Milli Marşı olarak kabul edildi.

  • THY Euroleague'de 28. haftanın en değerli oyuncusu Shane Larkin oldu
    09 Mar THY Euroleague'de 28. haftanın en değerli oyuncusu Shane Larkin oldu

    A. Efes'in Bayern Münih'i mağlup ettiği karşılaşmada 28 sayı, 4 asist ve 3 ribaund ile oynayan Shane Larkin, haftanın en değerli oyuncusu seçildi.

  • Marc-Andre ter Stegen, Barcelona formasıyla 400. maçına çıktı
    09 Mar Marc-Andre ter Stegen, Barcelona formasıyla 400. maçına çıktı

    Barcelona'nın Alman file bekçisi Marc-Andre ter Stegen, Mallorca müsabakasıyla birlikte 400. maçına çıktı. 31 yaşındaki kaleci, Barcelona ile birçok kupa zaferine ulaşarak tarihe geçti.

  • Galatasaray'ın Alman sol bek Derrick Köhn, Çaykur Rizespor maçında ilk golünü attı
    08 Mar Galatasaray'ın Alman sol bek Derrick Köhn, Çaykur Rizespor maçında ilk golünü attı

    Galatasaray'ın Alman sol bek Derrick Köhn, Çaykur Rizespor maçında attığı golle ilk gol sevincini yaşadı. Köhn, Dries Mertens'in köşe vuruşunda ağları havalandırdı ve skoru 1-0 yaptı. Transfer döneminde Hannover 96'dan transfer olan 25 yaşındaki futbolcu, sarı-kırmızılı forma ile ilk golünü atmış oldu.

  • Sağlık Bakanı Koca: Hastanelerde Yönetim Kurulları Kurulacak
    08 Mar Sağlık Bakanı Koca: Hastanelerde Yönetim Kurulları Kurulacak

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerde koordinasyon kurullarının olacağını belirterek, başhekimle birlikte hastaneyi yönetecek olan bir yönetim kurulu olmasını istediklerini söyledi. Koca, hastanelerin verimlilik, randevu sistemleri ve hastaların memnuniyeti gibi kriterlere göre koordinasyon kurulu içinde hizmet vereceğini ifade etti. Ayrıca, Beykoz'a 800 yataklı bir hastane yapılacağını da duyurdu.

  • Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol: Rakibimize karşı iyi bir sonuç alacağımızı düşünüyoruz
    08 Mar Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol: Rakibimize karşı iyi bir sonuç alacağımızı düşünüyoruz

    Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, ligde karşılaşacakları Ankaragücü maçıyla ilgili yaptığı açıklamada, rakiplerine karşı iyi bir şekilde hazırlanmaları gerektiğini belirtti. Gisdol, yüksek tempoda ve yüksek performansla oynayarak iyi bir sonuç alacaklarını düşündüklerini ifade etti. Ayrıca, taraftarlara teşekkür ederek, onları maçta tribünde görmek istediklerini söyledi.

  • Göbeklitepe Ören Yeri 2 milyon 551 bin ziyaretçiyi ağırladı
    08 Mar Göbeklitepe Ören Yeri 2 milyon 551 bin ziyaretçiyi ağırladı

    Tarihin sıfır noktası olarak nitelendirilen Göbeklitepe Ören Yeri, 2019 yılından bu yana 2 milyon 551 bin ziyaretçiyi ağırladı. Şanlıurfa Müzesi ve Alman Arkeoloji Enstitüsü tarafından yürütülen kazılarda bulunan eserler, dünya arkeolojisi açısından büyük önem taşıyor. Göbeklitepe'nin tarihi ve anıtsal yapısı, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor ve ziyaretçi sayısı her yıl artıyor.

  • Kas Erimesi Hastalığına Rağmen Öğretmenlik Yapan Gamze Kılıç, Engellilere Umut Oluyor
    08 Mar Kas Erimesi Hastalığına Rağmen Öğretmenlik Yapan Gamze Kılıç, Engellilere Umut Oluyor

    Almanca öğretmeni Gamze Kılıç, 6 yaşında kas erimesi hastalığı teşhisi konulmasına rağmen engellilere umut, gençlere ise ilham kaynağı oluyor. Kılıç, tekerlekli sandalye ile yaşamaya başlamasına rağmen üniversite eğitimini tamamladı, yurtdışında okudu ve şu anda Almanca öğretmeni olarak görev yapıyor. Engellilik konusunda farkındalık yaratmak için sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor ve öğrencilerine konferanslar düzenliyor.

  • Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise deplasmanında eksiklerle mücadele etti
    07 Mar Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise deplasmanında eksiklerle mücadele etti

    UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımına konuk olan Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal, eksikler nedeniyle kadroda değişiklikler yaptı. İlk 11'de 4 oyuncu değişikliği yapılan Fenerbahçe'de, tecrübeli stoper Leonardo Bonucci ağrıları nedeniyle kadroda yer almadı. Maç öncesinde Fenerbahçeli taraftarlar takımlarını desteklemek için statta yerlerini aldı.

  • NATO'ya katılan İsveç, 200 yıllık tarafsızlık politikasını neden bitirdi? İşte süreç boyunca yaşananlar
    07 Mar NATO'ya katılan İsveç, 200 yıllık tarafsızlık politikasını neden bitirdi? İşte süreç boyunca yaşananlar

    Son olarak komşusu Norveç'le 1814 yılında savaş yapan ve bu savaştan galip çıkarak söz konusu tarihten beri tarafsızlık ilkesi takınan İsveç, aradan geçen 200 yılın ardından resmen NATO'ya üye oldu. 2022'de başlayan Rusya-Ukrayna Savaşı sonrası tarafsızlık ilkesini bir kenara bırakan ve komşusu Finlandiya ile birlikte NATO'ya üyelik başvurusunda bulunan Stockholm yönetimi amacına ulaştı. İşte Stockholm yönetimini, tarafsızlık ilkesinden NATO üyeliğine kadar getiren gelişmeler...

  • Anadolu Efes, Bayern Münih'i farklı mağlup etti
    07 Mar Anadolu Efes, Bayern Münih'i farklı mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi'nin 28. haftasında Bayern Münih'i 109-86 yenerek galibiyetini elde etti. Anadolu Efes ligde 12. galibiyetini alırken, Bayern Münih ise 16. mağlubiyetini yaşadı.

  • Almanya'da Demiryolu ve Havayolu Çalışanları Grevde
    07 Mar Almanya'da Demiryolu ve Havayolu Çalışanları Grevde

    Almanya'da demiryolu ve havayolu çalışanları greve başladı. Grev nedeniyle ülke genelinde yüzlerce yolcu ve yük treni seferleri iptal edildi. Ayrıca Lufthansa Havayolları'nın yer hizmetleri personeli de greve katıldı ve 200 bin yolcu etkilendi.

  • Mercedes-Benz, 2030'a kadar satışların yüzde 50'sini elektrikli araçlardan oluşacak şekilde hedefliyor
    07 Mar Mercedes-Benz, 2030'a kadar satışların yüzde 50'sini elektrikli araçlardan oluşacak şekilde hedefliyor

    Mercedes-Benz, yatırımcılarla yaptığı toplantıda elektrikli projelerini ele aldı. Şirket, 2030'a kadar tam elektriğe geçmeyeceğini belirtse de satışlarının yüzde 50'sini elektrikli araçlardan oluşturmayı hedeflediğini açıkladı. Bu açıklama, Mercedes'in elektrikli araç planlarını terk ettiği şeklindeki iddialara yanıt niteliğinde oldu.

  • Aralarında bir de Türk var! 12 kişilik grup, 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu
    07 Mar Aralarında bir de Türk var! 12 kişilik grup, 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu

    Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir hostele giden aralarında bir Türk'ün de bulunduğu 12 kişilik grup, 12 yaşındaki bir kıza cinsel istismarda bulundu. Genç kız polise verdiği ifadesinde, "Beni sarmaladılar, bana sarıldılar ve beni ellediler, kaçamadım" dedi.

  • Şampiyonlar Ligi'nde Manchester City ve Real Madrid çeyrek finale yükseldi
    07 Mar Şampiyonlar Ligi'nde Manchester City ve Real Madrid çeyrek finale yükseldi

    Şampiyonlar Ligi son 16 turu dün gece oynanan 2 dev maça sahne oldu. Nefes kesen mücadelelerde Manchester City, Kopenhag'ı 3-1 yenerek, Real Madrid ise sahasında Leipzig ile 1-1 berabere kalarak adını çeyrek finale yazdırmayı başardı.

  • Real Madrid, RB Leipzig'i berabere bırakarak çeyrek finale yükseldi
    07 Mar Real Madrid, RB Leipzig'i berabere bırakarak çeyrek finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu rövanşında Real Madrid, RB Leipzig ile 1-1 berabere kalarak adını çeyrek finale yazdırdı. İlk maçı 1-0 kazanan Real Madrid, rövanşta Leipzig'e beraberlikle yetindi ve tur atladı. Milli oyuncu Arda Güler ise forma şansı bulamadı.

  • KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: Kıbrıs Türk halkı Anadolu'nun, Türkiye'nin kopmaz bir parçasıdır
    06 Mar KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: Kıbrıs Türk halkı Anadolu'nun, Türkiye'nin kopmaz bir parçasıdır

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği'nde düzenlediği basın toplantısında, "Kıbrıs ve Kıbrıs Türk halkı Anadolu'nun, Türkiye'nin kopmaz bir parçasıdır" dedi.

  • Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: 'Öz güvenimiz var, mühendisimiz var, gençlerimiz var, teknolojimiz var, büyüyen güçlü Türkiye var'
    06 Mar Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: 'Öz güvenimiz var, mühendisimiz var, gençlerimiz var, teknolojimiz var, büyüyen güçlü Türkiye var'

    Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kırklareli'nde spor salonunun açılışında yaptığı konuşmada, Türk mühendislerin başarılarından bahsederek, Türkiye'nin gücünü vurguladı. Bakan Bak, spor yatırımlarının devam ettiğini ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasının önemini vurguladı.

  • Alman Otomotiv Devleri Çin'de Elektrikli Şarj Altyapısını Genişletmek İçin Güçlerini Birleştiriyor
    06 Mar Alman Otomotiv Devleri Çin'de Elektrikli Şarj Altyapısını Genişletmek İçin Güçlerini Birleştiriyor

    BMW ve Mercedes-Benz tarafından kurulan yeni bir girişim, Çin başta olmak üzere Asya pazarındaki elektrikli şarj altyapısını genişletmeyi hedefliyor. Beijing Ion Qi New Energy Technology isimli şirket resmen kuruldu.

  • ALTSO Başkanı Eray Erdem, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti
    06 Mar ALTSO Başkanı Eray Erdem, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti

    Almanya'da düzenlenen ITB Berlin Fuarı'nda temaslarda bulunan ALTSO Başkanı Eray Erdem, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Erdem, Almanya ile turizm, tarım ve ticaret alanlarında daha fazla güç birliği yapılması gerektiğini belirtti. Ziyarette Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran da yer aldı.

  • Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: 'Büyüyen güçlü Türkiye var'
    06 Mar Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: 'Büyüyen güçlü Türkiye var'

    Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye'nin spor yatırımlarını ve gençlere verilen destekleri vurgulayarak, Türkiye'nin güçlendiğini ve büyüdüğünü söyledi. Bakan Bak, Türk mühendislerinin yaptığı uçak ve savunma sanayi projeleriyle öz güvenlerinin yüksek olduğunu belirtti.

  • Bayern Münih, Sacha Boey'un sakatlığını atlattığını açıkladı
    06 Mar Bayern Münih, Sacha Boey'un sakatlığını atlattığını açıkladı

    Bayern Münih, Fransız futbolcu Sacha Boey'un sakatlığının geçtiğini ve takımla antrenmanlara başladığını duyurdu. Boey, 16 Şubat'ta sol arka adalesinden sakatlanmıştı.

  • THY Euroleague'de 28. Hafta Maçları Yarın Başlıyor
    06 Mar THY Euroleague'de 28. Hafta Maçları Yarın Başlıyor

    THY Euroleague'de 28. hafta heyecanı yarın başlayacak. A. Efes, Bayern Münih ile evinde karşılaşacak. Fenerbahçe ise lider Real Madrid'e konuk olacak. Panathinaikos ise ASVEL'i ağırlayacak. Toplamda 6 karşılaşmanın oynanacağı hafta, 8 Mart Cuma günü sona erecek.

Advertisement