IŞİD Saldırdı, Peşmergenin Gelişi Ertelendi - Son Dakika
Güncel

IŞİD Saldırdı, Peşmergenin Gelişi Ertelendi

Çatışmaların yaşandığı Kobani'ye destek için Kuzey Irak'tan beklenen peşmergelerin, IŞİD'in kentteki sınır kapısına saldırması üzerine yola çıkışı ertelendi.

02.12.2014 10:03  Güncelleme: 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Irak Kürdistan Yönetimi'nin Erbil'den pazartesi günü Kobani'ye doğru yola çıkması beklenen ikinci peşmerge birliğinin gidişi ertelendi. Ertelemenin nedeni Mürşitpınar Sınır Kapısı civarında çatışmaların yoğunlaşması. IŞİD, peşmergenin kullanacağı sınır kapısına giden yolda ağır silahlar ve patlayıcılarla saldırılar düzenledi.

Peşmerge kaynaklarından alınan bilgilere göre teknik hazırlıkların tamamlanmaması nedeniyle Kobani'ye gidecek 150 kişilik birlik yola çıkamadı.

"ASKERİ SIR"

Kobani'de yorulan peşmergelerin yerine görev yapacak birliklerin, ne zaman yola çıkacakları hakkında 'askeri sır' gerekçesi gösterilerek bilgi verilmedi. Karar verilmesi durumunda Peşmergelerin karayoluyla ya da uçakla önce Türkiye'ye ardından Kobani'ye geçmesi bekleniyor.

"GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ OLACAK"

Kobani'deki peşmerge komutanlarından Abdulkahhar Mecid, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, IŞİD'le savaşan peşmergelerin dinlenmesi ve ailelerini görmesi için değişikliğin yapılmak istendiğini söyledi.

"14 PEŞMERGE YARALANDI"

Mecid, bir ayı aşkın süredir Kobani'de görev yapan peşmergelerden 14'ünün yaralandığını ifade etti. Kuzey Irak Kürdistan Yönetimi, 28 Ekim'de Kobani'ye 150 peşmerge göndermişti. Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden Kobani'ye geçen Peşmergeler, IŞİD'e karşı savaşan YPG ve diğer silahlı gruplara destek vermek amacıyla gönderiliyor.

IŞİD Saldırdı, Peşmergenin Gelişi Ertelendi
Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel IŞİD Saldırdı, Peşmergenin Gelişi Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • urfalı: işid bakın turkıye topraklarından saldırıyor grdugunuz bugday fıloları turkıyenın sınırları içerisinde tren de turkıye trenı !! bundan daha açık kanıt olurmu? 33 16 Yanıtla
  • kerem: görüntüdende anlaşıldığı üzere işidliler türkiye topraklarında olan toprak ofislerinden ateş ediyor, Bu da yapılan saldırılarda orada bulunan askeri yetkililerin haberdar olduklarını gösterir. Bir yandan kardeşiz diyeceksiniz , diyer yandan işidlilerle kordineli saldırı yapacaksınız, Kürtler asla bu günleri unutmaz. 23 18 Yanıtla
  • Mirza: Lan ne salaksın Türk rumuzlu faşo.kudurmuşsun iğneci çağırammı? 7 33 Yanıtla
  • meltem: daha nereye kadar alacağız bu insanları bizi de fakirleştirip yaşam alanımızı daraltıyorlar ümitköyde bile dilenciler çoğaldı toplum güvenliğini tehlikeye atıyorlar buna mantıklı bir çözüm getirsinler 16 9 Yanıtla
  • aga: gidenler gebermedimi daha 8 14 Yanıtla
  • ANTEP: KURD VURUYOR YERLİ İT ULUYOR. 14 4 Yanıtla
  • ANTEP: KÜRD VURACAK YENİ DÜNYA KURULACAK. KÜRD VURACAK SAKALLI MAYMUNLAR(IŞİT)KAÇIŞACAK. Kürd vuracak ışıdın kayınçosu kuduracak. 9 4 Yanıtla
  • sondakika: Işıda yeniden kordon bağı bağlandı. O KORDON KÖKÜNDEN KESİLİRRR. 2 2 Yanıtla turan: Allah ona kurban o kadar 0 1
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement