IŞİD, Takas İçin Türkiye Sınırına Randevu Verdi - Son Dakika
Dünya

IŞİD, Takas İçin Türkiye Sınırına Randevu Verdi

IŞİD, Takas İçin Türkiye Sınırına Randevu Verdi

IŞİD, Japon rehineye karşılık Ürdün'de tutuklu bulunan Sacide el Rişavi'nin teslim edilmesini istiyor. Örgütün teslim için randevu verdiği yer ise Türkiye sınırı.

29.01.2015 08:38  Güncelleme: 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

IŞİD terör örgütü, Japon rehine Kenji Goto'nun sesinden olduğu iddia edilen bir video mesajıyla ültimatom yayınladı. Sesin Goto'ya ait olduğu kesinleştirilemeyen mesajda rehine tehdit cümleleri okuyor.

TAKAS İÇİN TÜRKİYE SINIRINA RANDEVU VERDİ

Buna göre IŞİD, Ürdün'de tutuklu bulunan Sacide el Rişavi'nin gün batımına kadar teslim edilmesini istiyor. Örgütün teslim için randevu verdiği yer ise Türkiye sınırı.

BAŞBAKAN MECLİSTE KONUŞTU, "BU AŞAĞILIK HAREKET AFFEDİLEMEZ" DEDİ

Japonya Başbakanı Şinzo Abe ise mecliste yaptığı konuşmada terörü lanetledi ve vatandaşlarının kurtarılması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi:

"IŞİD bu terör eylemiyle sivilleri hedef alıyor. Bu aşağılık hareket kesinlikle affedilemez. Bu tarz eylemleri şiddetle kınıyorum."

MİLİTAN SERBEST BIRAKILMAZSA REHİNEYİ ÖLDÜRECEK

IŞİD Ürdün'de tutuklu bulunan militan Rişavi'nin serbest bırakılmaması durumunda ise Ürdünlü rehine Muaz el-Kesasibe'yi öldürmekle tehdit ediyor.

GAZETECİLER SINIR KAPISINDA BEKLİYOR

IŞİD'in elindeki iki rehinenin serbest bırakılacağı yönündeki bilgi üzerine çoğunluğu Japonlardan oluşan gazetecilerin, Akçakale Gümrük Kapısı önündeki bekleyişi ise sürüyor.

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya IŞİD, Takas İçin Türkiye Sınırına Randevu Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • Vatandaş : Işıd in tek dost ülkesi Türkiye 41 9 Yanıtla
  • beyaz kürtler: Ankarayı adres verseler şaşmam 38 4 Yanıtla
  • murad: TÜRKİYENİN SINIRINDA DEGİL BENCE İÇİNDE TAKAS YAPILACAK NASIL OLSA İŞ İT DENEN AKPNİN SAĞ KOLU 24 9 Yanıtla
  • Deli: Kimse kusura bakmasin kiro kardesim degildir. Cunku kendi haklina eziyet ediyor daga kaldirip terorist yapiyor 15 5 Yanıtla
  • TARAFSIZ ADAM: IŞİD EĞER TÜRKİYEYE BİR ŞEY YAPMAYA KALKARSA ONLARA BU COĞRAFYAYI MEZAR EDERİZ ! BU SEFER HEPSİNİN KELLESİNİ BİZ KESERİZ ! YAŞASIN TÜRKİYE ! 11 4 Yanıtla
  • CELAL PİR: BİR MÜSÜLMAN ÜLKESİNDE ADALET YOK ONDAN SONRA TELEVİZYONA ÇIKIP ALLAH PEYGAMBERDEN BASEDİYORLAR VALLA SİZE İNANNDA SİZİN GİBİ KAFİRDİR, HEPSİ DİKTATÜR BU LİDERLERİN ALLH BUNLARI DİKTATÜRLÜK YAPSINLAR DİYEMİ GÖNDERDİ NEDİR BU 12 3 Yanıtla
  • CELAL PİR: işidin tek dostu türkiyedir bu dünyada biliyor senin demeen bir şeyi değiştirmez yamacı yalan ustası işid bu türkleri sevmiş aynı akıl ve mantıktadır, hadi sahtekar milliyetçiler palavracılar inkar edin ulan televizyonda gördük fatih altaylı bunları ofisleri var istanbulda konyada türkiyeden adam gönderiyorlar burnu yanmaz namusuzlar hala inkar ediyor yıkama oğlum yıkama 9 6 Yanıtla
  • CELAL PİR: kankalar birbirini iyi tanıyor fidyeyi ya ülkücülere ya aLperenlere yada mhplilere verin, BUNLAR BU ÜLKENİN GERÇEK SAHİPLERİDİR, BUNLARI EN ÖNÜ KOYUN İLK ÖNCE BUNLAR ÖLSÜN ONDAN SONRA SAMİMİYETLERİNE İNANCAĞIM, HADİ BOŞ İNSANLAR TAM SİZE GÖRE BİR GÖREV SİZE ANCAK BÖYLE KİRLİ GÖREVLER VERİLMELİ 11 2 Yanıtla
  • V: TÜRKLER HAKKINDA ATAN SOYTARI CÜNKÜ SEN TÜRKLÜĞÜ NE BİLİRSİN SEN OLSAN OLSA ÇAKAL YAVRUSU OLURSUN 7 5 Yanıtla
  • V: TÜRKLER HAKKINDA KONUŞANLARA HOŞŞŞT 4 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Güney Afrika'da otobüs şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    22:50 Güney Afrika'da otobüs şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika'nın kuzeyinde içinde 46 yolcunun bulunduğu otobüs köprüden aşağı düştü. Feci olayda 45 kişi yaşamını yitirirken kazadan sadece 8 yaşındaki bir çocuk yaralı olarak kurtuldu.

  • Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü
    22:41 Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Erkin Tuniyaz ile bir araya geldi. Görüşmede, Özbekistan ile Çin arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin daha da genişletilmesi konuları ele alındı. Taraflar, karşılıklı menfaatlere dayalı işbirliğinin geliştirilmesi, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve kültür/turizm alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundu.


Advertisement