IŞİD Plan Değiştiriyor! - Son Dakika
Güncel

IŞİD Plan Değiştiriyor!

Suriyeli aktivist Muhammed Nureddin, "IŞİD, hava saldırıları karşısında artık sürekli ve hızlı bir şekilde yer değiştiriyor" dedi.

29.09.2014 17:27  Güncelleme: 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü IŞİD'in, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun hava saldırılarına karşı taktik değiştirdiği bildirildi.

"IŞİD SÜREKLİ YER DEĞİŞTİRİYOR"

Suriyeli aktivist Muhammed Nureddin, IŞİD'in hava saldırıları karşısında artık sürekli ve hızlı bir şekilde yer değiştirdiğini belirtti.

"MİLİTANLAR BAZI BÖLGELERDEN GERİ ÇEKİLİYOR"

Nureddin, IŞİD'in Halep kırsalındaki bazı bölgelerdeki militanlarını geri çektiğini ve bazı barikatlarını kaldırdığını, Ahtarin'deki üslerini boşaltıp İhtimelat ve Tel Rişaf gibi coğrafi açıdan girilmesi zor yerlere çekildiğini kaydetti.

"KOBANİ'Yİ ELE GEÇİRMEK İÇİN PLAN YAPIYOR"

Nureddin, "IŞİD'in Halep kırsalından çekilmek gibi bir gayesi yok üstelik bölgedeki kontrolü artırmak için çalışıyor. Bu amaçla bir kaç gündür Kobani, Azez, Mari, Tel Rafet ve Afrin'i ele geçirmek için plan yapıyor" dedi.

"IŞİD TÜM ÜSLERİNİ BOŞALTMADI"

IŞİD'in taktik değişiklikleri arasında "araç konvoylarının kaldırılması ve gövde gösterilerine son verilmesi, can kaybını aza indirmek için motorsiklet kullanımının arttırılması" olduğuna değinen Nureddin, IŞİD'in Nusra Cephesi, Ahraru'ş Şam ve Ceyş el-Muhacirin örgütlerinin aksine kasaba ve köylerdeki tüm üslerini boşaltmadığını kaydetti.

"IŞİD SİVİL KAYIPLARI ÖNEMSEMİYOR"

Aktivist Muhammed Nureddin, "IŞİD dışındaki diğer örgütlerin sivil kayıpları engellemek için çabaladığını ancak IŞİD'in böyle bir faaliyet içinde olmadığını" sözlerine ekledi.

"SİLAH ZORUYLA ÖRGÜT FLAMASI ASTIRIYORLAR"

Öte yandan yerel kaynaklar terör örgütü IŞİD'in kontrol ettiği bölgelerdeki evlere silah zoruyla örgüt flamasını astırdığını aktarıyor.

ABD'nin öncülüğünde Avrupa ve Arap ülkelerinin iştirakiyle kurulan uluslararası koalisyon Irak ve Suriye'de örgütün ilerleyişini durdurmak için geçen salı hava saldırılarına başlamıştı.

IŞİD Plan Değiştiriyor!
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel IŞİD Plan Değiştiriyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • şerwan: şeytanın cocukları siz insan olmazsınız allah bütün pisliklerin belasını versin işid köpeklerini ve onlaları destekleyen köpeklerin belasını versin 18 108 Yanıtla
    KURDÊÎMAN: ŞERWAN : PKK VE PYD ZERDÜŞTLÜKTEN GELMEDİR. ATEŞE TAPARLAR. BAKIN YAZ ORTASINDA BİLE HİÇBİR ETKİNLİĞİ ATEŞ YAKMADAN YAPAMIYORLAR. BÖYLECE ŞEYTANIN VE ATEŞİN ÇOCUĞU DA SEN VE SENİN PKK'İNDİRT 0 0
  • cumali: mahlukat kopekler sızı sıze destek veren de sıze sempatı duyanda allah kat kat belasını versın 30 84 Yanıtla
    konya: ALLAH seni ve senin gibileri ayrıca pkknında ALLAH belanı versin 0 0
  • cihan: sakallı şeytanlar kürt kahramanları karşısında diz çökmeye mahkumsunuz 25 84 Yanıtla
  • YPG DE FOS ÇIKTI..YAZIK YAZIK YAZIK.: YPG DE FOS ÇIKTI. . YAZIK YAZIK YAZIK. TÜ LA SIFATINIZA. KÜÇÜCÜK İŞID A YENİLDİNİZ. BU FAKİR HALK SİZİ BESLEDİ SİZ DE FOSSS ÇIKTINIZ. HİÇ MÜMKÜNATI YOK SİZDEN ADAM OLMAZ 61 20 Yanıtla
    ypg ye bel bağlayanlara acırım: İŞID DA DA ÇOK SAYIDA KÜRT VAR:ypg liler hep fastirik fustirik çıktı. . ypglilerin cesetleri kömüre dönmüş yüzlerinden şer akıyor. . ypg de ışid kimyasal kullandı sonra kimyasal değil türü bilinmeyen bir silah dedi. . halbuki bir keleşleri tankları var. . yani sizin pis ideolojiniz cesetlerde belli oluyor ALLAH kapkara yapmış. . tek sizinki değil nusranın da cesetleri kapkara . . hainlerin pis ideolojilere mensuplarınki böyle. . ama Işidin cesetleri hep tebessümlü ya da uyumuş gibi tertemiz. . . sizin ypg ciler bile buna şahitdir. . ben bir soran olarakypg ye bel bağlayanlara acırım 0 0 mirbeg: isid kücücükse dünya niye gündeminde. ypg iblislere karsi bir tek kalesle savasiyor. canilerde tanklar var. gösterdikleri kahramanligi görmüyorsan ne diyeyim. 0 0
  • yusuf: “Kürde fırsat verme Ya RabDehre sultan olmasınAyağını çarık sıksınKarnı bile doymasınVur sopayı al haracıGönlü asla iflah olmasınOl bu çeşmeden gavur içsinRum içsinKürde nasip olmasın 41 27 Yanıtla
  • cihan: SARAYLAR SALTANATLAR ÇÖKER. KAN KUSAR ZULÜM BİTER BİR GÜN MENEKŞELER AÇILIR ÜSTÜME LEYLAKLAR. . VE. SÜMBÜLLER BU GÜNLERDEN GERİYE. BİR YARINA GİDENLER KALIR BİRDE YARINLAR ADINA DİRENENLER KALIR. . . . . YA ÖZGÜR ÜLKE YA ÖZGÜN ÜLKE. . PKK SONU GELMEMİŞ BİR ROMAN BİR ŞİR ŞİİR BİR ÖYKÜ VEYA BÜTÜN BUNLARDIR. . . . . . . 12 11 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement