Işık: ''Kim tüyü bitmemiş yetimin hakkına el uzatıyorsa o el kırılsın" - - Son Dakika
Politika

Işık: ''Kim tüyü bitmemiş yetimin hakkına el uzatıyorsa o el kırılsın" -

Işık: \'\'Kim tüyü bitmemiş yetimin hakkına el uzatıyorsa o el kırılsın" -

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "AK Parti içinde yanlış yapan çıkar mı, çıkabilir, çıkarsa cezasını çeksin.

14.03.2014 00:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "AK Parti içinde yanlış yapan çıkar mı, çıkabilir, çıkarsa cezasını çeksin. Kim tüyü bitmemiş yetimin hakkına el uzatıyorsa o el kırılsın" dedi.

Dursunbey ve Kepsut'ta esnaf ziyaretleri yapan Bakan Işık, Kepsut'ta AK Parti seçim irtibat bürosunun açılışında konuştu.

Kepsut'un büyükşehir sınırları içinde yer alacağını vurgulayan Işık, "Kepsut'un her köyüne hem İsmail Bey (Belediye Başkanı ve adayı İsmail Cankul) hem de Büyükşehir olarak Ahmet Edip Uğur Bey hizmet verecek. Kepsut, Balıkesir, hükümet, AK Parti olsun, üçlü olsun, güçlü olsun" ifadesini kullandı.

Son dönemlerde olayları, yaşananları herkesin gördüğünü dile getiren Işık, AK Parti döneminde nelerin yapıldığını da milletin çok iyi bildiğini söyledi.

Memleket kalkındıkça, ilerledikçe, güçlendikçe ülkenin evlatlarının sevindiğini ancak kıskananlar ve haset edenlerin de bulunduğunu vurgulayan Işık, Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen bazı mihrakların memleketin başına çorap örmek için gece-gündüz çalıştığını dile getirdi.

Bu kişilerin yıllardır aynı anlayışla hareket ettiğini belirten Işık, şöyle konuştu:

"Rahmetli Menderes'e, Erbakan hocamıza ve Özal'a aynısını yaptılar. Şimdi başbakanımıza aynısını yapmaya çalışıyorlar. Bunlara dur dememiz, gereken dersi vermemiz lazım. 'Memleketin hali nasıl' derseler tek bir şey sorun, 'Şu memleket 11 yıl önce IMF'nin 3 kuruşuna muhtaç mıydı değil miydi? Memlekette IMF'nin 3 kuruşuna muhtaç mıyız?' Başka bir şeye gerek yok. Her insanımız başı dik geziyor mu? Geziyor. Olanı biteni siz biliyorsunuz. Memlekette yolsuzluk varmış, Tayyip Erdoğan yolsuzluk yapmış, Allah'tan korkun. Yolsuzluk olan yerde hastaneler, yollar, okullar yapılır mı?"

CHP'nin birinci, ikinci ve üçüncü köprüye karşı çıktığını anlatan Işık, "Körfez Geçiş Köprüsü'nü yapıyoruz. Yolsuzluğun olduğu yerlerde bunlar yapılır mı? Bunlar Allah'tan fark edene kadar denizin altından Marmaray'ı bitirdik de yoksa ona da karşı çıkarlardı. Bu kez denizin altından lastikli araçların geçeceği bir tüp daha yapıyoruz" dedi.

Fikri Işık, geçmişte, 22 bankanın kapatıldığını, milletin sırtına 40 milyar dolar yük vurulduğunu vurgulayarak, "AK Parti iktidarı döneminde bir tek banka batmadı. Milletin tek kuruşu, hortumcuların cebine gitmedi. AK Parti içinde yanlış yapan çıkar mı, çıkabilir, çıkarsa cezasını çeksin. Kim tüyü bitmemiş yetimin hakkına el uzatıyorsa o el kırılsın. Biz hem dünyada hesap verme, asıl hesabı ahirette verme inancına sahip insanlarız. Yanlış yapan varsa bedelini ödesin" diye konuştu.

-"Kimin yanlış yaptığına medya, muhalefet karar veremez"

Kimin yanlış yaptığına medya ya da muhalefetin karar veremeyeceğine dikkati çeken Işık, şunları kaydetti:

"Kimin yanlış yaptığına karar vermesi gereken bağımsız ve tarafsız yargıdır. Fakat siz eğer yargının içinde bir cunta, çete oluşturursanız, emniyeti, TÜBİTAK'ı, Türkiye'nin stratejik kurumlarını ele geçirmeye çalışırsanız, elinde dosyalar varsa, yıllarca biriktirip, seçime 3 ay kala bunları servis etmeye kalkarsanız, biz o zaman iktidar olarak bunu engellemek zorundayız. Bu ülke kendi içine sızan çetelere asla müsaade etmez. AK Parti iktidarı döneminde çeteyi, mafyayı devletten temizledik bu çeteyi de Allah'ın izniyle temizleyeceğiz."

Evlere gönderilen kızların, "Aman ha AK Parti'ye oy vermeyin" dediklerini belirten Işık, bu kişilere, şu soruların yöneltilmesini istedi:

"(AK Parti'ye oy vermeyin) diyorsunuz da hastanemizi, okulu yaptı diye mi oy vermeyelim? Doktora 60-70 lira vermeden hastaneye gidebildiğimiz için mi AK Parti'ye oy vermeyelim? İstediğimiz eczaneden ilacımızı aldığımız için mi AK Parti'ye oy vermeyelim? Tableti benim yavruma verdiği için mi AK Parti'ye oy vermeyelim? Her yeri duble yol yaptığı için mi Tayyip Erdoğan'a oy vermeyelim? Üçüncü köprüyü, Marmaray'ı yaptığı için mi Tayyip Erdoğan'a oy vermeyelim?"

Oynanan oyunu milletin gördüğünü ifade eden Işık, "Dönen fırıldağı siz biliyorsunuz. Yolsuzluk operasyonu perdesi altında memlekete operasyon yapanlara en güzel cevabı sandıkta 30 Mart'ta siz vereceksiniz" dedi.

-fikri ışık

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Işık: ''Kim tüyü bitmemiş yetimin hakkına el uzatıyorsa o el kırılsın' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kolombiya, Filistin'in BM'ye tam üye olmasını destekliyor
    20:34 Kolombiya, Filistin'in BM'ye tam üye olmasını destekliyor

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada, Filistin'in BM'ye tam üye yapılması gerektiğini ve bu tanınmanın Filistin halkının haklarını garanti altına alacağını ve Orta Doğu'nun barış ve istikrarına katkı sağlayacağını belirtti. Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro da Filistin sorununun çözümü için uluslararası barış konferansı çağrısını yineledi.

  • Başkan Gürbüz: Elbistan'ı yeniden ayağa kaldıracağız
    20:34 Başkan Gürbüz: Elbistan'ı yeniden ayağa kaldıracağız

    Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz, Elbistan'ı en kısa sürede depremden kaynaklanan problemler olsun, sosyal hayat olsun yeniden ayağa kaldıracağını söyledi.

  • 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma
    20:28 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma

    31 Mart yerel seçimlerinde oy vermek için Ömer Keçecigil Okuluna giden askeri ve polis personellerine 'Konuş, sen nerelisin?' diyen DEM Partili Süleyman Salğucak, seçim kanuna muhalefet suçundan dolayı Şırnak İl Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındı. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, Salğucak hakkında 'Seçim kanununa muhalefet' ve 'Seçmenin oy kullanmasını engelleme' iddialarıyla ilgili soruşturma açtı.

  • Reyhanlı'da silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı
    20:23 Reyhanlı'da silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yapılan silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonunda İ.O. ve M.Y. isimli 2 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin üst aramasında ruhsatsız tabanca, 60 fişek ve kurusıkı tabanca ele geçirildi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve nöbetçi hakimlik tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

  • Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişe İzmir Kadın Platformu destek verdi
    20:22 Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişe İzmir Kadın Platformu destek verdi

    Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişin 44'üncü gününde, İzmir Kadın Platformu üyeleri destek için fabrika önünde toplandı. Platform adına açıklama yapan Nuray Öztürk'ün konuşması, Öz Gıda-İş Genel Başkanı Halil Çukutli tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve hükümeti eleştirdiği gerekçesiyle engellenmeye çalışıldı.

  • Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Pakistan'a resmi ziyaret gerçekleştirdi
    20:17 Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Pakistan'a resmi ziyaret gerçekleştirdi

    Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, 18-19 Nisan'da Pakistan'a resmi ziyarette bulundu. Ziyaret kapsamında Pakistan Genelkurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı, Hava Kuvvetleri Komutanı, Deniz Kuvvetleri Komutanı ve Savunma Bakanı ile görüşmeler gerçekleştirildi.

  • Pamukkale Belediyesi tabelasına Türkiye Cumhuriyeti ibaresi eklendi
    20:13 Pamukkale Belediyesi tabelasına Türkiye Cumhuriyeti ibaresi eklendi

    Ali Rıza Ertemur'un Pamukkale Belediye Başkanı olarak göreve başlamasının ardından Pamukkale Belediyesi tabelasına 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi. Türkiye'de bir dönem belediyelerden kaldırılan 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi, Ali Rıza Ertemur ile Pamukkale Belediyesi'ne geri döndü.


Advertisement