Işık: "Şu ana kadar OSB'lerde yaklaşık bir milyon 400 bin istihdam var" - - Son Dakika
Güncel

Işık: "Şu ana kadar OSB'lerde yaklaşık bir milyon 400 bin istihdam var" -

Bilim, Sanayi ve Teknololi Bakanı Fikri Işık, "OSB'lere rant mantığıyla yaklaşanların kesinlikle zarar edeceğini, bu işten ciddi zararla çıkacaklarını söylüyoruz.

14.07.2014 19:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknololi Bakanı Fikri Işık, "OSB'lere rant mantığıyla yaklaşanların kesinlikle zarar edeceğini, bu işten ciddi zararla çıkacaklarını söylüyoruz. Şu ana kadar Türkiye'de bin 321 tane parselin zamanında proje yapıp üretime geçme noktasına gelmedikleri için iptal edildiğini sizinle paylaşayım. Bin 321 parselin tahsisini iptal ettik" dedi.

Işık, Dilovası'ndaki Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, OSB'lerde durum değerlendirmesi yapacaklarını söyledi.

Türkiye'deki OSB modelinin başarılı olduğunu ve dünyaya örnek gösterildiğini ifade eden Işık, bunun 1980'lerde başlayan ve sürekli gelişen bir model olduğunu kaydetti.

Işık, bu modelin daha da ileriye götürülmesi için gayret gösterdiklerini dile getirerek, "OSB'leri, nitelikli üretim ve istihdamın merkezleri olarak görüyoruz. Şu ana kadar OSB'lerde yaklaşık bir milyon 400 bin istihdam var. Bu istihdamın önemli bir kısmı da nitelikli istihdamdır. Bu istihdamın Türkiye'deki sanayileşmenin OSB merkezli büyümesi bizim 3 açıdan önemsediğimiz konsept. Bir tanesi nitelikli üretim, temiz üretim ve teknolojik üretim. Bu 3 açıdan OSB merkezli bir sanayi büyümesini hedefliyoruz" diye konuştu.

- "OSB'lerde üretime geçilmeyen bin 321 parselin tahsisini iptal ettik"

Dünyanın sanayi üretiminin değerini 2008 ekonomik krizinde anladığını vurgulayan Işık, kendilerinin de üretimin büyük oranda OSB'lerde yapılması üzerinde durduklarını bildirdi.

Bakan Işık, bunun çevre, nitelikli üretim, teknolojik üretim ve kümelenme mantığıyla sanayinin oluşturacağı sinerji açısından önemli olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"OSB'lerdeki doluluk oranlarını önemsiyoruz. Bir an önce özellikle talebin yoğun olduğu OSB'lerdeki doluluk oranlarının artmasını bekliyoruz. OSB'lere rant mantığıyla yaklaşanların kesinlikle zarar edeceğini, bu işten ciddi zararla çıkacaklarını söylüyoruz. Şu ana kadar Türkiye'de bin 321 tane parselin zamanında proje yapıp üretime geçme noktasına gelmedikleri için iptal edildiğini sizinle paylaşayım. Bin 321 parselin tahsisini iptal ettik. Bundan sonra bu konuya daha hassasiyetle yaklaşacağız. OSB'den arsa alan, ya üretime geçecek ya da o arsayı maliyeti üzerinden iade edecek. Bunun dışında hiçbir şekilde OSB'de rant devşirmesine ve arazi spekülasyonuna müsaade etmeyeceğiz."

Bu konular hakkında yerinde değerlendirmeler yapacaklarını ifade eden Işık, üretim amacıyla hareket eden ancak bazı problemler dolayısıyla üretime geçemeyenlerin durumunu da değerlendireceklerini söyledi.

Işık, OSB'lerin kamu gücüyle alınan ve üretim amaçlı tahsis edilen bölgeler olduğunu vurgulayarak, bu bölgelerde üretim dışında hiçbir amacın olamayacağını kaydetti.

- Bakan Işık'ın Dilovası Belediyesi ziyareti

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar'ı ziyaret etti.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Işık, ilçedeki çalışmalar hakkında Toltar'dan bilgi aldı.

Işık, burada yaptığı konuşmada, Dilovası'na önemli yatırımlar yapıldığını belirterek, Toltar'ın çalışmalarını takip ettiklerini ve gereken yerde kendisine destek verdiklerini söyledi.

Dilovası ve Gebze'nin 10 yıl önce düzgün bir giriş ve çıkış yolunun olmadığını ifade eden Işık, yaptıkları çalışmalarla bölgenin Türkiye'ye örnek gösterilebilecek bir Batı Kavşağının olduğunu kaydetti.

Işık, yapılacak Eynerce Kavşağı ile doğu ve batı yönünden gelenlerin ilçeye rahat ulaşabileceğini dile getirerek, "Eğitim konusundaki yatırımlarımız büyük hızla devam ediyor. Birkaç yıl önce bir iddia ortaya koymuştuk. Dedik ki 'Dilovası, eğitimde Kocaeli'nin en güçlü ilçesi olacak.' Şu anda bir iki yatırım kaldı onlar da bittiğinde eğitim altyapısında Kocaeli'nin en güçlü ilçesi Dilovası olacak. Sağlıkta hastanenin ameliyathanesi ihalesi hazırlıkları sürüyor. Ödenek geldi" diye konuştu.

Dilovası'ndaki gençlere meslek edindirilmesini çok önemsediklerini belirten Işık, İŞKUR'un yakın zamanda Dilovası'nda şubesinin açılacağını ifade etti.

Işık, sanayicilere istihdamda Dilovası'nı öncelikli değerlendirmelerini isteyerek, "Dilovası'nda ikamet eden vatandaşların buradaki fabrikalarda istihdamına öncelik verin. Eğer 'yeterli nitelikte eleman yok' diyorsanız bunu yetiştirmek için kurslarımızı tereddüt etmeden açarız" şeklinde konuştu.

-Dilovası'ndaki Organize Sanayi Bölgeleri

Işık: "Şu ana kadar OSB\'lerde yaklaşık bir milyon 400 bin istihdam var" -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Işık: 'Şu ana kadar OSB'lerde yaklaşık bir milyon 400 bin istihdam var' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement