Işıklar Fest 2014'te Solotürk Rüzgarı - Son Dakika
Güncel

Işıklar Fest 2014'te Solotürk Rüzgarı

Işıklar Fest 2014\'te Solotürk Rüzgarı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Işıklar Askeri Hava Lisesi işbirliğiyle düzenlenen Işıklar Fest 2014’te Solotürk rüzgarı esti.

08.06.2014 19:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Işıklar Askeri Hava Lisesi işbirliğiyle düzenlenen Işıklar Fest 2014'te Solotürk rüzgarı esti. Gösterilerin ardından en son sahneye çıkan Solotürk, yaptığı akrobasi hareketleriyle Bursalılara unutulmaz bir gün yaşattı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Işıklar Askeri Hava Lisesi işbirliğiyle düzenlenen Havacılık Bilim ve Kültür Şenliği Yunuseli Havaalanı'nda yapıldı. Bursalıların yoğun ilgi gösterdiği programda sahneye ilk olarak 2m planör ve R/C model uçak gösterileri çıktı. Birbirinden güzel gösteriler yapan uçaklar, izleyenleri mest etti. Ardından mehter ve halk oyunları gösterileri sunuldu. Daha sonra Türk Hava Kurumu (THK) personeli paraşüt atlayışı gerçekleştirdi. Atlayış esnasında Türk bayrağı açılması büyük beğeni topladı. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Muharebe Arama Kurtarma ekipleri de Bursalılara unutulmaz bir gösteri sundu. Helikopterden atlayan MAK ekipleri, erişilmez bir yerde yaralı halde bulunan bir kişiyi kurtarmak için operasyon yaptı. Koordinatlar sayesinde yaralıya ulaşan ekipler, ilk önce uçağı inebileceği güvenli bir yere getirdi. Ardından helikopterin inmesiyle birlikte yaralıyı taşıyan ekipler, büyük alkış aldı.

ALİ İSMET ÖZTÜRK VE SOLOTÜRK NEFES KESTİ

Öte yandan, etkinliğe katılan Ali İsmet Öztürk yaptığı uçuşlarla Bursalıları kendine hayran bıraktı. Havada en güzel gösterilerini Bursalılar için yapan Öztürk, büyük alkış aldı. Ayrıca pistin içine uzatılan ipi de uçağıyla ortasından kesen Öztürk, büyük takdir topladı. Öztürk'ün ardından programın sonunda Solotürk sahne aldı. Yenişehir Havaalanı'ndan havalanan Solotürk, Yunuseli Havaalanı'na gelerek, en güzel gösterilerini sundu. En hızlı ve en yavaş geçişlerinin yanı sıra, kilometrelerce yukarıya çıkan Solotürk jeti, yaptığı akrobasi hareketleri ile tam not aldı.

Programda konuşan Işıklar Hava Lisesi Komutanı Hava Pilot Kurmay Albay İshak Dayıoğlu, etkinliği izlemeye gelenlere teşekkür etti. Programdan bahseden Dayıoğlu, herkesin çok keyifli bir gün geçireceğini ifade etti.

Şenliğe katılan Fransa'nın ilk astronotu Patrick Boundry ise, "Öncelikle bu muhteşem bir proje. Buranın belli başlı altyapısı var. Daha ileriye gidilebilir. Umuyorum ve hayal ediyorum Türkiye'nin ilk astronotu çalışmalar neticesinde Bursa'dan çıkacaktır" dedi.

NASA'da görev yapan Türk astrofizikçi Umut Yıldız ise, "Her işin bir zorluğu var. Bu işin zevki fazla. Getirisi çok oluyor. En başında dünyada kimsenin kullanmadığı teleskopları kullanıyorsunuz ve keşifler yapıyorsunuz. Türkiye'de çok fazla yetişmiş akademisyen var. Türkiye'deki bilimsel gelişim yavaş yavaş artıyor" diye konuştu.

Fransa Uluslararası Uzay Üniversitesi'nden Halit Mirahmetoğlu da, "400 kilometre yukarıda bir uzay istasyonu var. Burada herkes birlikte çalışıyor" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Işıklar Fest 2014'te Solotürk Rüzgarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı
    21:58 Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı

    Muş Valisi Avni Çakır, Şehit Jandarma Üsteğmen İsmail Moray Üs Bölgesi'nde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaparak, onlara teşekkür etti. Çakır, güvenlik güçlerinin zorlu şartlarda kutsal bir görev ifa ettiğini vurgulayarak, onlara sağlık, mutluluk ve başarı dolu günler diledi.

  • Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi
    21:57 Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi

    Eğil Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen iftar programına birçok vatandaş katıldı. Programda, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, Eğil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve sivil toplum kuruluş temsilcileri de yer aldı. İftar programı dualarla sona erdi.

  • Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor
    21:51 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pozantı ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde hizmet etmek için gün saydığını belirtti. Çelik, muhalefeti eleştirerek, birbirlerine ağır laflar söyleyenlerin artık bir araya gelemeyeceğini ve ülkeye verebilecekleri bir şeyin olmadığını ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in darbe açıklamalarına tepki gösteren Çelik, gençlerin demokrasi, siyaset, bilim ve teknolojiyle yan yana olması gerektiğini vurguladı.

  • Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı
    21:46 Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı

    İstanbul Eyüpsultan'da yaşanan ölümlü kazaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Anne Eylem Tok'un olay yerine gitmesi ve kaçış planı yapması görüntülendi. Baba Bülent C.'nin ifadesiyle çelişen görüntüler de dikkat çekti. Polislerin T.C'nin Amerikan pasaportunu incelemesi de kameraya yansıdı. Olayın ardından Mısır'a kaçan şüphelilerin ABD'ye gittikleri tespit edilmişti.

  • Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı
    21:45 Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı

    Van'da gençlerin yoğun bulunduğu alanlarda düzenlenen operasyonlarda 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Operasyonlarda toplamda 242,96 gram esrar, 50,66 gram sentetik uyuşturucu, 14,19 gram sentetik kannabinoid, 2,81 gram eroin, 48 uyuşturucu hap ve 7 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan 29 şüpheliden 9'u uyuşturucu ticareti yapmak/uyuşturucu madde nakletmek suçundan, 20'si ise uyuşturucu madde kullanmak suçundan işlem yapıldı.


Advertisement