İşitme Engelli Baba, Böbreğiyle Oğlunu Yaşama Bağladı - Son Dakika
Güncel

İşitme Engelli Baba, Böbreğiyle Oğlunu Yaşama Bağladı

İşitme Engelli Baba, Böbreğiyle Oğlunu Yaşama Bağladı

Antalya'da işitme engelli 49 yaşındaki Recep Koyuncu, oğlu 28 yaşındaki Şaban Koyuncu'ya bir böbreğini bağışlayarak can verdi.

19.01.2016 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da işitme engelli 49 yaşındaki Recep Koyuncu, oğlu 28 yaşındaki Şaban Koyuncu'ya bir böbreğini bağışlayarak can verdi.

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde çiftçilik yapan işitme engelli Recep Koyuncu, her iki böbreği de iflas eden oğlu Şaban Koyuncu'ya bağışçı olabilmek için Akdeniz Üniversitesi Organ Nakil Merkezi'ne başvurdu. Hastanede işaret dili bilen personelin yardımıyla iletişim kuran Recep Koyuncu ile oğlunun dokularının uyumlu olması üzerine nakle karar verildi. Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı başkanlığındaki ekibin yaptığı operasyonla babadan alınan böbrek, Şaban Koyuncu'ya nakledildi.

Sağlığına kavuşacağı için çok mutlu olduğunu belirten Şaban Koyuncu, "2010 yılında aşırı yorgunluk, el ve ayaklarımda şişmeyle Sandıklı Devlet Hastanesi'ne gittim. Beni Afyon Devlet Hastanesi'ne sevk ettiler. Doktorlar kronik böbrek yetmezliği teşhisi koydu. Hemen diyalize girmem gerektiğini söylediler" dedi. Diyaliz tedavisine devam ederken 2011 yılında Sağlık Bakanlığı Organ Bekleme Sırası'na kayıt yaptırdığını, diyalizle geçen 5 yılın sonunda bağışçı aramaya başladıklarını aktaran Koyuncu, şöyle dedi:

"Aile üyelerinin test yaptırması gerektiği söylenince babam verici olmak istediğini ifade etti. Kendisi de engelli olduğu için sıkıntı yaşaması ihtimali beni tedirgin etti. Doktorlarımızla görüştük. Engelinin bağış için sakıncalı olmayacağını söylediler. Dayanacak gücüm kalmamıştı. Ocak ayının ilk günlerinde hastanede yatışımız yapıldı. Testler olumlu çıktı. 4 gün önce de nakil gerçekleştirildi. Her ikimizin de sağlık durumu çok iyi."

İşaret diliyle oğlunun sağlığına kavuşması nedeniyle mutlu olduğunu anlatan Recep Koyuncu, diyalize her girişinde acı çektiğine şahit olduğunu, bu nedenlerle bağış yapmayı hep istediğini aktardı.

Organ bağışının hayat kurtardığına dikkat çeken Prof. Dr. Bülent Aydınlı, "Herkesi organ bağışı konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum. Yeter ki istensin bağış için engel yok. Özellikle kadavradan bağışın artması böbrek hastaları için çok önemli. Organlarımızı bağışlayalım, organ bekleyenleri yaşatalım" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İşitme Engelli Baba, Böbreğiyle Oğlunu Yaşama Bağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement