İşitme Engelli Bireylere Özel Afet Eğitim Videosu - Son Dakika
Güncel

İşitme Engelli Bireylere Özel Afet Eğitim Videosu

İşitme engelli bireylerin afet eğitimlerine kolaylıkla ulaşması için AFAD Kütahya, ‘İşaret Diliyle Afetlere Hazırlık Videosu’ hazırladı.

09.06.2016 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşitme engelli bireylerin afet eğitimlerine kolaylıkla ulaşması için AFAD Kütahya, 'İşaret Diliyle Afetlere Hazırlık Videosu' hazırladı.

Videoda, afet hazırlıkları, afet sırasında ve sonrasında uygulanacak doğru davranışlar, işaret diliyle anlatılıyor. Çekim, kurgu ve montajının tamamen AFAD Kütahya içerisinde, kurum personeli tarafından yapıldığı video AFAD Kütahya'nın Youtube kanalında izlenebiliyor.

AFAD'dan yapılan açıklamada, engelli bireylerin afetlerden korunması için daha önce Z-EVET adlı özel bir afet eğitim modeli geliştirerek uygulamaya koyan AFAD Kütahya'nın, işitme engellileri de unutmadığı vurgulanarak, "Projenin devamında Afete Hazır Türkiye Kampanyası kapsamında 'İşaret Diliyle Afetlere Hazırlık Videosu' yayınlandı. Böylece işitme engelli bireyler, afetler öncesinde, sırasında ve sonrasında ne yapmaları gerektiğini videoyu tek bir tıkla izleyerek öğrenebiliyorlar" denildi.

AFAD ÇALIŞANI ÇEKTİ, AFAD ÇALIŞANI ROL ALDI

AFAD Kütahya çalışanı Bahar Selçukoğlu'nun video için Halk Eğitim Merkezi Eğitmeni Cemal Çavdar'dan işaret dili eğitimi aldığı kaydedilerek, "AFAD Kütahya'dan Ercument Kök'ün kamerasının karşısına geçti. Görsellerle desteklenen 8 dakikalık videonun hazırlanmasında ayrıca AFAD Kütahya İl Müdürü Ahmet Ali Artun, AFAD Kütahya çalışanları Nihan Sezgin Doğrul, Müge Çetin Sözbir ve Uğur Tunca sorumluluk aldı" ifadesi kullanıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İşitme Engelli Bireylere Özel Afet Eğitim Videosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement