İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları'nda Türkiye'den 62 Madalya - Son Dakika
Güncel

İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları'nda Türkiye'den 62 Madalya

İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları\'nda Türkiye\'den 62 Madalya

Samsun'da düzenlenen İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları sona erdi.

24.07.2016 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da düzenlenen İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları sona erdi. Karate, judo, masa tenisi, tekvando ve plaj voleybolu branşlarında 28 ülkeden sporcuların katılımıyla gerçekleştirilen şampiyonada Türkiye, toplam 62 madalya kazandı.

Şampiyona, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda yapılan masa tenisi karşılaşmaları ile tamamlandı. Erkeklerde altın madalya Slovakya'dan Thomas Keinath'a giderken, Litvanyalı Gintautas Juchna ikinci oldu. Deividas Takinas ile Marek Tutura üçüncülüğü paylaştı. Kadınlarda ise dünya şampiyonluğunu finalde Hindistan'dan Soma Kundu'yu mağlup eden Slovak sporcu Eva Jurkova kazandı. Yarı finalde mağlup olan Suravi Ghosh ve Zsuzsanna Fekete ise bronz madalya ile ödüllendirildi.

18-30 Temmuz 2017 tarihleri arasında yine Samsun'da düzenlenecek 23'üncü İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nın provası niteliğindeki turnuvada 28 ülke yer aldı. Turnuvada 101 sporcu ile mücadele veren Türkiye, 5 branşta elde ettikleri 22'si altın, toplam 62 madalya elde etti.

Türkiye, karatede 11 dünya şampiyonluğu elde ederken toplam 26 madalya ile zirveye yerleşti. 19 madalya kazanılan judoda ise temsilcilerimiz altı defa kürsünün en üst basamağına çıktı. Türkiye tekvandoda beşi altın olmak üzere 12 madalya kazanırken, masa tenisi mücadelesini ise beş bronz ile tamamladı.

- Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları'nda Türkiye'den 62 Madalya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement