İşitme Engelliler İçin "İşaret Dili" Öğrendiler - Son Dakika
Yerel

İşitme Engelliler İçin "İşaret Dili" Öğrendiler

İşitme Engelliler İçin "İşaret Dili" Öğrendiler

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Devlet Hastanesi personeli 120 saat eğitim alarak işaret dili öğrendi.

25.05.2016 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Devlet Hastanesi personeli 120 saat eğitim alarak işaret dili öğrendi. İşaret Dili eğitimi alan 9 personel, hazırladıkları mini skeç ile aldıkları eğitimin uygulamasını yaptı.

Projenin Köyceğiz Devlet Hastanesi ve Köyceğiz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından engelli vatandaşlarla iletişimi geliştirmek amacıyla başlatıldığını belirten Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, personele işaret dili konusunda 120 saat eğitimler verildiğini söyledi.

Demirkale "kamu hizmetini engelli bireylerimize de sağlıklı bir şekilde verebilmemiz için bu eğitimler yapıldı. Arkadaşlarımız gönüllü bir şekilde özveriyle çalıştılar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan çalışmanın Sağlık Bakanlığı tarafından hastanelerde yürütülen projelerden bir tanesi olduğuna dikkat çeken Köyceğiz Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Şeniz Ayturan "tüm hastanelerimizde her kesimden vatandaşa hizmet edebilecek şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz. Engelli bireylerde bunun önceliğinde olan kişiler bizim için. Bakanlık politikamız gereği hastanemizde engelli bir vatandaş geldiğinde ona en iyi hizmeti sunabilmek için bir takım düzenlemeler yaptık. Bu işaret dili eğitimi de bu düzenlemelerin bir parçası. Tüm arkadaşlarımızın gelen bir hastayı sonuna kadar her türlü iletişime açık bir şekilde karşılayabileceği, yönlendirebileceği, tedavisini almasını sağlayacağından biz de eminiz, gönlümüz bu konuda rahat" şeklinde konuştu.

Kendisi de işitme engelli olan kurs öğretmeni Sedat Çetin, engelli vatandaşların ne kadar zorluk yaşadıklarını bildiği için personelin eğitim almasına katkı sağladığını dile getirdi.

İşaret dilini herkesin öğrenmesi gerektiğine vurgu yapan Çetin, "işaret dilini eğlenerek öğrendiler, şimdi herkes iyi ki öğrendim diyor. İşitme engelli arkadaşımız geldiği zaman burada rahat bir şekilde tedavi olup kendisine yardımcı olabilecek personelimiz var" şeklinde konuştu.

Kursa katılarak işaret dilini öğrenen hastane personeli Burçin Yaşar ise; "işitme engelli vatandaşlarımız sağlık hizmeti almaya geldiklerinde onlarla her zaman tam anlamıyla iletişim kuramıyorduk. Böyle bir sıkıntıdan dolayı buna gerek duyduk. Bazen yazarak bazen çeşitli işaretlerle anlaşmaya çalışıyorduk ama tam anlamıyla onları anlayamıyorduk. Aldığımız eğitimle artık böyle bir sorunumuz kalmadı. Daha iyi hizmet edeceğimizi düşünüyorum" dedi.

Düzenlenen törenin ardından kursa katılanlara sertifika verildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İşitme Engelliler İçin 'İşaret Dili' Öğrendiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement