İşitme Engelliler Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı - Son Dakika
Güncel

İşitme Engelliler Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı

İşitme Engelliler Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı

Manavgat’ta yaşayan işitme engellilerin yaşadıkları problemlerin en aza indirilmesi ve resmi dairelerde sorunlarını dile getirebilmeleri amacıyla Manavgat Kaymakamlığı’nın girişimleri ile Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen İşitme Engelliler İşaret Dili Kursu’nun 3’üncüsüne katılan ve başarılı olan kursiyerlere sertifika verildi.

16.11.2014 09:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manavgat'ta yaşayan işitme engellilerin yaşadıkları problemlerin en aza indirilmesi ve resmi dairelerde sorunlarını dile getirebilmeleri amacıyla Manavgat Kaymakamlığı'nın girişimleri ile Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen İşitme Engelliler İşaret Dili Kursu'nun 3'üncüsüne katılan ve başarılı olan kursiyerlere sertifika verildi. Manavgat İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneğinde düzenlenen sertifika törenine Manavgat Belediye spor İşitme Engelliler Spor Kulübü oyuncuları ve aileleri ile sertifika almaya hak kazanan kursiyerler ve aileleri katılırken, Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Öz de işitme engellileri yalnız bırakmadı.

Kendisi ve Vesil Bacı tarafından verilen 120 saat süren derslere katılarak, girdikleri sınavdan da başarı ile çıkan 16 kursiyerin sertifika almaya hak kazandığını belirten Manavgat Kaymakamlığı Engelliler Koordinatörü Guddusi Aydın, "Biz, yabancı bir ülkeye gittiğimiz zaman nasıl iletişim sorunu yaşıyor ve düşüncelerimizi dilediğimiz gibi aktaramıyorsak, bizlerle birlikte yaşayan işitme engelli kardeşlerimiz de sanki yabancı bir ülkede yaşıyor gibi aramızda kendi sorunlarını anlatamadan yaşıyor. Manavgat Kaymakamlığı'nın oluru ile Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen bu kurslar ile artık onların da söylediğini anlayacak insanlar var" diye konuştu.

Guddusi Aydın, geçen yıllarda işitme engellilerin birçok sıkıntı yaşadığını, sosyal ve kültürel hayatta meydana gelen sorunların çözümünde en büyük sorunun anlaşılmak olduğunun altını çizdi. Manavgat Kaymakamlığı Engelliler Koordinatörü Guddusi Aydın, Halk Eğitim Müdürlüğü'nün açtığı gönüllülük üzerine kurulan kurslara katılanlar sayesinde gün geçtikçe bu sorunun çözülerek artık kendi ülkelerinde bir yabancı olmayacaklarını söyledi. Aydın, bu nedenle işaret dilini öğrenmek için çabalayan ve dilin yayılması için çalışan gönüllülere şükran duyduklarını söyleyerek "Aynı toplumda birlikte yaşayan bizler, hayatı paylaşarak sorunlarımızın üstesinden daha kolay gelebiliriz" dedi.

Manavgat Belediyesi'nde Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Aydın Öz'ün de işitme engellilere sahip çıktığının altını çizen Guddusi Aydın, daha önce sıkıntı yaşayan spor kulübünün de Manavgat Belediyespor İşitme Engelliler Spor Kulübü olarak geleceğe umutla baktığını söyledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İşitme Engelliler Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement