İşitme Engellileri Hayata Bağlayan Okul - Son Dakika
Yerel

İşitme Engellileri Hayata Bağlayan Okul

İşitme Engellileri Hayata Bağlayan Okul

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Faruk Çelik’in “Şanlıurfa için 400 proje” kapsamında açılan Karaköprü İşitme Engelliler İlk-Orta Okulu, işitme engelli çocukların hayatını değiştirdi.

21.10.2015 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Faruk Çelik'in "Şanlıurfa için 400 proje" kapsamında açılan Karaköprü İşitme Engelliler İlk-Orta Okulu, işitme engelli çocukların hayatını değiştirdi.

Geçtiğimiz yıl Maşuk'ta eğitim hayatına başlanan okul 43 öğrencisi ile çocukların duyma umutlarının yeniden yeşermesini sağlıyor. İlk defa okula başlayan ve hala okuluna devam eden özel eğitim ihtiyacı bulunan bireylerin iletişim, sosyal yaşam alanına katılmalarına olanak sağlıyor. Söz konusu okul 8 derslik, 2 laboratuvar, 1 çok amaçlı salon, 1 pansiyon ile hizmet vermektedir. Okuldan muzun olan öğrencilere İlk Öğretim Öğrenim Belgesi veriliyor. Bu belge ile engelli çocuklar ortaokul mezunu sayılmakta olup, SBS sınavına girmeye hak kazanıyor. Okulda seçmeli derslerin yanında Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen Bilimleri dersleri de veriliyor. Öğrenci sayılarının her geçen gün arttığını belirten Karaköprü İşitme Engelliler İlk-Orta Okul Müdürü Sinan Görken, okulun tanıtımına yönelik bir takım çalışmalar yaptıklarını söyledi. Okul Müdürü Görken, amaçlarının kentteki bütün işitme engellilere yardımcı olmak olduğunu belirtti. Öğrencilerin öğlen yemekleri ve eve gidiş geliş servis hizmetlerin devlet tarafından ücretsiz karşılandığını ve söz konusu imkanın birçok ilde olmadığını belirten Karaköprü İşitme Engelliler İlk-Orta Okulu Müdürü Sinan Görken, "Öğrenci ve öğretmenler arasında duygusal bir bağ oluştu. Buraya gelen öğrencilerimizin çoğunun maddi durumu iyi değil. Doğal olarak özel öğretmen tutamıyorlar. İşte bu noktada devletimiz devreye giriyor ve bu öğrencilerimize özel okullardan daha fazla olanak sağlıyor. Burada eğitim alan çocuklarımız ilerde bir gün memur veya kendi iş yerini açarak hayata tekrar bağlandığı zaman, o an bizler en iyi öğretmen oluruz" dedi. Okulun İngilizce Öğretmeni Saliha Toplu ise, diğer öğretmenlerden farklı bir duyguda olduklarını ifade etti. Her derse ayrı bir heyecanla girdiklerini belirten İngilizce Öğretmeni Toplu, "İşitme engelli çocuklara dil öğretmek, hele ki İngilizce öğretmek çok zor. Bizler bunun farkındayız. Gerekli görsel materyaller olduktan sonra, birazda mutluluk olduktan sonra çokta güzel öğretilir. Enerji ve ilginin kesinlikle eksik olmaması lazımdır. Onların bir şey öğrendiğini görmek bizleri çok mutlu ediyor. Bizleri bu yeşeren umutlarla buluşturan devletimize çok teşekkür ederiz" diye konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İşitme Engellileri Hayata Bağlayan Okul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement