İşitme ve Öğrenme Zorluğu Olanlara "Berard" Metodu - Son Dakika
Yerel

İşitme ve Öğrenme Zorluğu Olanlara "Berard" Metodu

Yaşam koçu Ayşegül Soylu Muslu, işitme ve öğrenme zorluğu çeken kişilerin, "Berard" metodundan yararlanabileceğini söyledi.

29.05.2014 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaşam koçu Ayşegül Soylu Muslu, işitme ve öğrenme zorluğu çeken kişilerin, "Berard" metodundan yararlanabileceğini söyledi.

Muslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu metodun Fransız asıllı Guy Berard tarafından 1960 yılında yapılan bir çalışma sonucunda ortaya çıkan bir ön eğitim olduğunu belirtti.

Seanslarda özel bir cihaz ve kulaklıklarla işlenmiş bir müzik dinletildiğini kaydeden Muslu, "Eğitimlerin her biri 30 dakika süren 20 seanstan oluşuyor. Her gün bir seans ya da günde 2 seans şeklinde uygulanmaktadır. Yani eğitim, alan kişi için son derece kolay ve keyifli ama aynı zamanda etkili ve bilimsel bir yöntemdir. Evde dinlenilen müzikten hem duyuş olarak hem de yaptığı etki bakımından farklı bir müziktir" dedi.

Muslu, özellikle özel eğitim alan öğrencilerin ve iş hayatında kariyer yapmak isteyen yetişkinlerin, bu eğitimden yararlandığını anlatarak, şöyle konuştu:

"Hayatları ya da yaptıkları iş bakımından dikkat ve odaklanma gerektiren kişiler bu eğitimi almaktadır. Yine sanat, müzik, tiyatro, yazarlık, gazetecilik, yöneticilik yapanlar hatta lisans ve uzmanlık sınavlarında başarılı olmak isteyenler, bu eğitimi almayı tercih etmektedir. Çünkü bu eğitim, konsantrasyon, odaklanma, hareketli olma, geç konuşma, az konuşma, konuşamama, kekeleme, harfleri sayıları atlama, harf, sayı sırasını karıştırma gibi durumlarda doktor psikiyatri gibi uzmanlarla yapılan çalışmaların yanı sıra alınan ve o çalışmaları kolaylaştıran bir eğitimdir."

-  İşitme ve öğrenme zorluğu olan çocuklar

Uygulama yapılan ilk gruplar arasında, işitme ve öğrenme zorluğu olan çocukların yer aldığını aktaran Muslu,  "Öğrenme kulağı sağ kulaktır ve bu yüzden "Berard" sağ kulağı eğitir. En hızlı ve kısa algı yolunun sağ kulak olmasına dayalı bir eğitimdir. Sağ kulağın eğitilmesi konuşmanın ve öğrenmenin gelişmesinde kendini gösterir ki bu da olumlu davranışlara dönüşür. İşitme dinlemeye döner. Böylece artık sözler bir kulaktan girip, diğer kulaktan çıkmaz. İtaat artar. Direnç ve inat azalır. İletişim olumlu olur. Buna bağlı olarak öğrencilerin okuldaki performansı da yükselir. Çevreyle iletişimimizde ve günlük hayatta başarılı olmamız dışarıdan gelen sesleri nasıl algıladığımıza bağlıdır" ifadesini kullandı. - Kastamonu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İşitme ve Öğrenme Zorluğu Olanlara 'Berard' Metodu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement