İşkence Davasını Zaman Aşımından Düşüren Mahkemeye İsyan Etti - Son Dakika
Güncel

İşkence Davasını Zaman Aşımından Düşüren Mahkemeye İsyan Etti

İşkence Davasını Zaman Aşımından Düşüren Mahkemeye İsyan Etti

Amasya'da yaşayan ve 12 Eylül döneminde işkence gördüğü iddiasıyla açtığı dava 'zaman aşımı' süresi dolduğunu gerekçesiyle reddedilen 56 yaşındaki Hasan Kaplan, "Bu karara bir anlam veremiyorum.

12.09.2014 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya'da yaşayan ve 12 Eylül döneminde işkence gördüğü iddiasıyla açtığı dava 'zaman aşımı' süresi dolduğunu gerekçesiyle reddedilen 56 yaşındaki Hasan Kaplan, "Bu karara bir anlam veremiyorum. Hukuka, adalete inancım kalmadı" dedi.

Amasya'da yaşayan evli 1 çocuk babası işçi emeklisi Hasan Kaplan, 12 Eylül döneminde cezaevinde kaldığı süre içerisinde kendisine işkence yaptıklarını ileri sürdüğü yüzbaşı Atasoy Filoz ve Başçavuş Burhan Yöntem hakkında şikayetçi oldu ve haklarında Amasya Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Dün görülen son duruşmada mahkeme heyeti davayı, sanıklar hakkında işkence suçuna öngörülen 15 yıllık zaman aşımı süresinin dolduğu gerekçesiyle reddetti.

Açtığı dava ile mağduriyetinin giderilmesini isteyen Hasan Kaplan, davanın zaman aşımı nedeniyle düşürülmesine bir anlam veremediğini söyleyerek, "Benim artık Türkiye'de hukuka, adalete zerre kadar inancım kalmadı. İnsan hakları sözleşmesinde, 'insanlara karşı işlenmiş suçta zaman aşımı olmaz' diye bir genel hüküm olmasına rağmen mahkeme zaman aşımı diyor" diye tepki gösterdi.

Hasan Kaplan, hakkını sonuna kadar arayacağını ve Yargıtay'a itiraz edeceğini sonrasında da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar konuyu taşıyacağını ifade etti. - Amasya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İşkence Davasını Zaman Aşımından Düşüren Mahkemeye İsyan Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement