İskenderun'da Beldelerin İlçe Olma İsteği - Son Dakika
Yerel

İskenderun'da Beldelerin İlçe Olma İsteği

İskenderun\'da Beldelerin İlçe Olma İsteği

Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı 5 belde ve 6 köy büyük şehir statüsü kapsamında ilçe olmak için miting düzenlediler.

11.06.2012 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı 5 belde ve 6 köy büyük şehir statüsü kapsamında ilçe olmak için miting düzenlediler.

Denizciler'de düzenlenen mitinge çocuklardan kadınlara kadar 7'den 70'e yüzlerce vatandaş katıldı. Hatay'ın büyükşehir olması halinde beldelerinin mahalle statüsüne alınacağı üzerine belde meydanında toplanan yüzlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla 'İlçe olacağız başka çaresi yok', '70 bin nüfusumuzla ilçe olmayı hak ettik' şeklinde sloganlar attı.

Mitinge katılan Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan, Sarısesi Belediye Başkanı Bülent Özer ile birlikte mahalle ve köy muhtarları davul zurna eşliğinde halka birlikte halay çekip, vatandaşlara destek oldu.

Mitingi düzenleyen sivil toplum kuruluşları ve muhtarlar adına basın açıklamasını okuyan Denizciler Şirinyurt Mahalle Muhtarı Ali Kekeç, 25 yıl evvel kurulan ve halen belge belediyesi adı altında hizmet veren beş belde ve altı köyün aldıkları hizmetlerle geldikleri durumun ortada olduğunu ifade etti. Bu hizmetlerin devam edebilmesi için beş belde ve altı köyden oluşan yeni bir ilçe belediyesi kurulması için başlattıkları mücadelede halkın verdiği desteğin kendilerini daha da güçlendirerek ilerlemelerini sağlayacağını kaydeden Kekeç, "Belediyelerimizin kapatılarak İskenderun'a bağlanması durumunda şimdiye kadar aldığımız bu hizmetlerin devam etmesi neredeyse imkansız hale gelecek ve burada yaşayan yaklaşık 70 bin insanımız hizmetlerden mahrum kalacaktır. Biz baba ocağı ve ana kucağı gibi görmeye alıştığımız belediyelerimizden koparılıp herhangi bir ilçenin mahalle sakini gibi yaşamak istemiyoruz. Biz beş belediyemizden gördüğümüz hizmetlerin aksamasında sıraya konmasından uzamasından endişeliyiz. Belediyemizi evimiz gibi görmeye alıştık. Her gün uğrayıp çaylarını içtiğimiz, dertleştiğimiz belediyelerimizden başkanlarımızdan koparılıp herhangi bir herhangi bir ilçe belediye başkanının kapısında saatlerce bekleyen insanlar olmak istemiyoruz. Biz alıştığımız hizmetleri, alıştığımız sıcaklığı görmeye devam etmek istiyoruz" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından miting sona ererken, kalabalık sessizce dağıldı. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İskenderun'da Beldelerin İlçe Olma İsteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement