İskenderun'da Şehitleri Anma Töreni - Son Dakika
Yerel

İskenderun'da Şehitleri Anma Töreni

İskenderun\'da Şehitleri Anma Töreni

Hatay’ın İskenderun ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Arsuz Asri Şehitliği’nde anma töreni düzenlendi.

18.03.2015 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın İskenderun ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Arsuz Asri Şehitliği'nde anma töreni düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşma yapan Piyade Binbaşı Tamer Çalışır, Çanakkale Zaferi ile türk topraklarının parçalanamayacağının tüm dünya'ya duyurulduğunu belirtti.

Bu zaferde Türk askerlerinin büyük fedakarlıklar sergilediğini ifade eden Çalışır, en alt kıdemden en üst kıdeme tüm askerin canla başla savaştığını kaydetti.

Askeri deha Gazi Mustafa Kemal'in bu zaferle tarih sahnesine çıktığını aktaran Çalışır, Çanakkale Zaferi ile bu durumu tüm dünyaya ispat edildiğini dile getirdi.

Şehitlerden devir aldıkları nöbeti en iyi şekilde yerine getirdiklerini söylen Çalışır, şunları kaydetti:

"Kahraman şehitlerimizin emaneti olan bayrak ve vatan için kutsal nöbet sırası bizlerdedir. Aziz şehitlerimize layık olmanın bilinci içerisinde dimdik vazifelerimizin başındayız. Şehitlerimize buradan söz veriyoruz. Çanakkale'den sonsuza denk geçilemeyecek, gök kubbeden ay yıldızlı bayrak inmeyecek, dünya var oldukça yurdumuzu korumaya devam edeceğiz. Şehitlerimizin varlığından güç alan bizler iç ve dış tüm düşmanlarımızı bertaraf ederek onları daima yükseklerde yaşatacağız."

Konuşmaların ardından İskenderun İlçe Müftüsü Mehmet Taştan şehitlerin anısına dua okudu.

Daha sonra şehitlikteki mezarlıklara karanfiller bırakıldı.

Anma törenine İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, İskenderun ilçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı ve şehit yakınları katıldı. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İskenderun'da Şehitleri Anma Töreni - Son Dakika


Advertisement