İskenderun'da Yeni Eğitim Öğretim Yılı Açılışı - Son Dakika
Yerel

İskenderun'da Yeni Eğitim Öğretim Yılı Açılışı

İskenderun\'da Yeni Eğitim Öğretim Yılı Açılışı

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Bayram Çetin, Hatay’ın İskenderun ilçesinde 2015 – 2016 eğitim ve öğretim yılı açılış törenine katıldı.

28.09.2015 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Bayram Çetin, Hatay'ın İskenderun ilçesinde 2015 – 2016 eğitim ve öğretim yılı açılış törenine katıldı.

Mithatpaşa İlkokulu'nda düzenlenen programa Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Bayram Çetin'in yanı sıra İlçe Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil'de katıldı.

Yeni eğitim ve öğretim yılında Türkiye'de 17 milyon öğrencinin ders başı yaptığını ve bir milyon öğretmenin de göreve başladığını söyleyen Bayram Çetin, bu rakamın olay olduğunu ve birçok ülkenin nüfusundan daha fazla olduğuna söyledi.

Öğrencilerden geleceğe dair kararlı hedefler oluşturmalarını isteyen Çetin, öğretmenlere seslenip, "sadece bilgi veren değil bilgiyi özümseyen, kullanan öğrenciler yetiştirin. Bilgiyle iş yapa bilen öğrencilere ihtiyacımız var. Öğrencilerimiz özgüven sahibi olsun. Vatanını, milletini seven, birlikte yaşama kültürüne sahip, karşısındakinin düşüncelerini önemseyen, bilimsel yöntemi kullanan, olayları bilgiye ve kanıta dayalı analiz edebilen öğrenciler yetiştirmek asıl hedefimiz olsun" dedi.

Hatay'da 18 bin öğretmen ve 2 bini destek hizmetler olmak üzere 20 bin eğitim çalışanı olduğunu kaydeden Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ise, 28 bin öğrencinin birinci sınıfa başladığını toplamda 375 bin öğrencinin ders başı yaptığını söyledi.

AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar'da derslik başına düşen öğrenci sayısının özel okulları aratmadığını belirtip yeni eğitim ve öğretim yılında öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi.

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Bayram Çetin, Kaymakam H. Hasan Özyiğit, Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ilk ders zilini çaldılar. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İskenderun'da Yeni Eğitim Öğretim Yılı Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement