İskenderun KKTC Bakanı Dürüst, Limakport İskenderun Limanı'nı İnceledi - Son Dakika
Güncel

İskenderun KKTC Bakanı Dürüst, Limakport İskenderun Limanı'nı İnceledi

İskenderun KKTC Bakanı Dürüst, Limakport İskenderun Limanı\'nı İnceledi

KKTC Bakanı Dürüst, LimakPort İskenderun Limanı'nı incelediKUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, LimakPort İskenderun Limanı'nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

15.06.2016 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KKTC Bakanı Dürüst, LimakPort İskenderun Limanı'nı inceledi

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, LimakPort İskenderun Limanı'nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit ile İskenderun Genç İşadamları Derneği Başkanı Gökhan Gökten'in de eşlik ettiği Bakan Dürüst'ü LimakPort Genel Müdürü Cem Aysel karşıladı. Bakana limanı gezdiren Aysel, bölgede iki tane büyük liman olduğunu birisinin İSDEMİR Limanı, diğerinin de daha önce TCDD'ye ait olan şimdiki LimakPort İskenderun Limanı olduğunu söyledi.

Aysel, "Bu bölge, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yüklerinin dünyaya açılan kapısı. O yüzden stratejik olarak çok önem arz ediyor. Biz de yatırımları planlarken bu konuyu göz önüne aldık. Şuanda 1,3 milyon TEU konteyner elleçleme kapasitemiz var. İkinci faz inşaatımız tamamlandığında da 3 milyon TEU'ya çıkacak. Şu anda kapasite kullanımımız az, kapasite yarıya ulaştığında ikinci faz yatırıma başlayacağız" diye konuştu.

Bakan Dürüst ise İskenderun'un özel bir yer bir yer olduğunu, hem ilişkilerin daha da geliştirilmesi hem de KKTC'ye yapmayı planladıkları liman yatırımı için LimakPort İskenderun modelini inceleme yapmak adına ziyareti gerçekleştirdiğini belirterek, "KKTC ile İskenderun her anlamda sosyal, kültürel, ekonomik açıdan ticaret ilişkilerini daha da geliştirebiliriz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İskenderun KKTC Bakanı Dürüst, Limakport İskenderun Limanı'nı İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement