İskenderun Körfezi'nde Av Sezonu Kapandı - Son Dakika
Güncel

İskenderun Körfezi'nde Av Sezonu Kapandı

İskenderun Körfezi\'nde Av Sezonu Kapandı

İskenderun Körfezi'nde av sezonu kapandıHATAY'ın İskenderun Körfezi'nde 1 Eylülde başlayan avlanma sezonu 14 Nisan'da sona erdi.

15.04.2016 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İskenderun Körfezi'nde av sezonu kapandı

HATAY'ın İskenderun Körfezi'nde 1 Eylülde başlayan avlanma sezonu 14 Nisan'da sona erdi. Balıkçılar, avlanma sezonunun tarihini yeniden belirlenmesini istiyor.

Avlanma sezonunun kapanmasıyla birlikte balıkçılar teknelerini, İskenderun Körfezi'nden barına çıktı. Körfez balıkçılarından tekne reisi Gökhan Şekerlisoy, çok iyi bir sezon geçirdiklerini belirterek, "Biz çok memnununuz camia olarak, bu Akdeniz için de geçerli. İstanbul, Marmara, Karadeniz, Ege'de bize göre biraz daha düşük balıkçılık oldu. Türkiye'de şu algı var, İstanbul-Marmara'da Karadeniz'de balıkçılık varsa, Türkiye'nin her yerinde balıkçılık var, burada balıkçılık yoksa Türkiye'nin hiçbir yerinde balıkçılık yok. Biz Akdeniz balıkçısı olarak buna katılmıyoruz. Bu sene Akdeniz'de çok güzel balıkçılık oldu. Biz çok iyi verim aldık, umarız ki her sene bu derecede balıkçılık olur" diye konuştu.

Avlanma sezonunun tarihlerinin de değiştirilmesini istediklerini belirten Şekerlisoy şöyle devam etti:

"Bizim Bakanlıktan bir talebimiz var, 'Avlanma sezonu 1 Ekim-15 Mayıs arasından olsun' diye. Eğer şu an bize izin verilse, ringa sardalye, yazılı palamut, çingene palamuttu tutabiliriz. Bize izin verilmiyor, körfezimiz kapalı. Bu balıklar bu aylarda buraya gelir, körfezden döner ondan sonra Akdeniz'in açık sularına gider, ondan sonra İspanya, İsrail gibi sulara geçer. Orada Avrupalı balıkçılar bunu tutuyor. Biz bunu her sene söylüyoruz, inşallah dikkate alırlar. Seneye işimiz daha zor. Eylül ayında sezon açılırsa, dini bayramlar üst üste geliyor. Onun için 2016-17 sirkülerinde sezonun 1 Ekim-15 Mayıs olarak belirlenmesini bekliyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İskenderun Körfezi'nde Av Sezonu Kapandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement