İskenderun - Sahile Yapılacak Caminin Temeli Atıldı - Son Dakika
Güncel

İskenderun - Sahile Yapılacak Caminin Temeli Atıldı

İskenderun - Sahile Yapılacak Caminin Temeli Atıldı

Sahile yapılacak caminin temeli atıldı HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde sahile yapılacak Nihal Atakaş Camii'nin temeli, törenle atıldı.

14.11.2015 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sahile yapılacak caminin temeli atıldı

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde sahile yapılacak Nihal Atakaş Camii'nin temeli, törenle atıldı. Cami projesini Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın gönderdiğini söyleyen İskenderun Belediye Başkanı Ak Parti'li Seyfi Dingil, Budapeşte'de bulunan bir caminin model alındığını anlattı.

Temel atma törenine, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Suat Atun, Hatay Valisi Ercan Topaca, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Dönen ile demokratik kitle örgütü temsilcileri ve davetliler katıldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Camii İmamı Mehmet Bilir'in Kur'an-ı Kerim okumasıyla başlayan törende konuşan hayırsever Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş, cami yaptırma fikrinin eşi Nihal Atakaş'tan geldiği için eşinin adını verdiklerini söyledi.

'PROJE CUMHURBAŞKANINDAN GELDİ'

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise, çok eskiden beri sahile bir cami yapmak istediklerini anlatarak, "Sahile cami yaptırma fikrimizi Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan İskenderun'a Başbakanken geldiğinde söyledik. O da, 'Bir plan, proje yapın yollayın' dedi. Biz daha değişik bir proje yapmıştık ama kendisi bize Budapeşte'deki caminin projesini yolladı" dedi. Hatay Valisi Ercan Topaca ise "Temeli atılan Nihal Atakaş cami projesi, İskenderun Teknik Üniversitesi içerisine yapılacak olan Merkez Camisi ile birlikte 5 cami projesi sürüyor" diye konuştu. Törene katılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Suat Atun da, "Peygamber Efendimiz, 'HayırSahile yapılacak caminin temeli atıldı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İskenderun - Sahile Yapılacak Caminin Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement