İskenderunlu 'Süslü Kadınlar' da Tura Katıldı - Son Dakika
Güncel

İskenderunlu 'Süslü Kadınlar' da Tura Katıldı

İskenderunlu \'Süslü Kadınlar\' da Tura Katıldı

İskenderunlu 'süslü kadınlar' da tura katıldıTÜRKİYE genelinde 28 ilde 25 Eylül pazar günü düzenlenen 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' Hatay'ın İskenderun ilçesinde de yoğun ilgi gördü.

26.09.2016 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İskenderunlu 'süslü kadınlar' da tura katıldı

TÜRKİYE genelinde 28 ilde 25 Eylül pazar günü düzenlenen 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' Hatay'ın İskenderun ilçesinde de yoğun ilgi gördü.

Çok sayıda kadın, süsledikleri bisikletleriyle etkinliğe katıldı. İskenderun'daki etkinliği makine mühendisi Hatice Ildıran Kara ve eğitimci Aysun Yıldırım organize etti. Etkinlikle ilgili bilgi veren Hatice Ildıran Kara "Bu tur dört yıldır düzenleniyor. İskenderun'da ilk defa yapılıyor. Biz gönüllü olarak, arkadaşım Aysun Yıldırım ile birlikte, bu organizasyonu gerçekleştirdik. Amacımız erkeklerin egemen olduğu bisiklet dünyasında kadınların da var olduğunu hatırlatmak" dedi.

Aysun Yıldırım da yoğun katılım olmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Yıldırım "Katılımcı sayısı az olur diye endişemiz vardı. Ancak bu kalabalığı görünce, gelecek yıllarda da devam edeceğimize emin oldum" diye konuştu. Bisiklet kullanımının yaygınlaşması gerektiğini de vurgulayan Yıldırım "Bisiklet sadece spor amaçlı kullanılmaz, aynı zamanda bir ulaşım aracıdır. Yaşamın bir parçası olabilir. Eğer uygun bisiklet politikası olursa işe veya ulaşacağımız yere bisikletle gidebiliriz" ifadesini kullandı.

Katılımcılar Atatürk Anıt Meydanı'ndan başlayıp, Atatürk Bulvarı, Yelken Kulübü ve Balıkçı Heykeli güzergahında bisiklet sürdü. İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri de bisikletli kadınlara eşlik etti.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: İSKENDERUN (HATAY) (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İskenderunlu 'Süslü Kadınlar' da Tura Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement