İskilip Kaymakamlığı'nın Mobbing Araştırması Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

İskilip Kaymakamlığı'nın Mobbing Araştırması Tamamlandı

İskilip Kaymakamlığı\'nın Mobbing Araştırması Tamamlandı

Mobbing ile Mücadele Derneği Çorum Temsilciliği’nin İskilip Kaymakamlığı’na bağlı kamu kurum ve kuruluşlarındaki mobbing analizi araştırması tamamlandı.

20.05.2014 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mobbing ile Mücadele Derneği Çorum Temsilciliği'nin İskilip Kaymakamlığı'na bağlı kamu kurum ve kuruluşlarındaki mobbing analizi araştırması tamamlandı. Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyan kamu kurum ve kuruluşları üzerinde yürütülen mobbing analizi sonuçları 55 sayfalık rapor halinde Mobbing ile Mücadele Derneği Çorum Şube Başkanı Mahmut Özkoca tarafından İskilip Kaymakam'ı Şuayib Gürsoy'a teslim edildi.

Mobbing ile Mücadele Derneği'nin İskilip'te bulunan kamu kurum ve kuruluşları üzerinde yürüttüğü anket çalışmasının Türkiye'de ilk olma özelliğini taşımasının kendilerini ayrıca onura ettiğini belirten İskilip Kaymakamı Şuayib Gürsoy, bu çalışmanın diğer İl ve ilçelerde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına da örnek olmasını ümit ettiğini belirtti.

BU ÇALIŞMAYI SIRF YAPMIŞ OLMAK İÇİN YAPMADIK

Kaymakam Gürsoy, derneğin kamu kurum ve kuruluşlarındaki anket çalışmalarını bitirerek kendilerine rapor halinde teslim ettiğini, Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyan bu çalışmayı sırf yapmış olmak için yapmadıklarını ifade ederek, "Mobbing ile Mücadele Derneğimizin İskilip'te kamu kurum ve kuruluşları üzerinde yürüttüğü bu anket çalışması Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyor. Derneğimiz bu çalışmayı sona erdirdi. Rapor haline getirdi ve raporunu bize sundu. Açıkçası bu çalışmayı sırf yapmış olmak için yapmadık. Bu raporun her bir satırını her bir kelimesini titizlikle, ayrıntıyla inceleyeceğiz ve gerekli görülen yerlerde müdahale etmeye, düzeltmeye, uyarmaya çalışacağız. Dernek yöneticimizle yapmış olduğum sohbette çok sevindirici bir gelişmeyi paylaşmak istiyorum. Anketin yapılma esnasında veya anketten sonra tespit edilen hususların çek edilmesi noktasında dahil karşılaşılan bazı olumsuzlukların giderilmiş olduğu, yöneticilerin daha hassasiyetle meselelere yaklaşmaya başladıklarını çok sevindirici bir haber olarak öğrendim" dedi

KAMU ÇALIŞANLARININ AKLINA TAKILAN MESELE KALMASIN

Aslına bakıldığında çalışanlara mobbing uygulamasının ilçede büyük bir problem teşkil etmediğini, bunun başlı başına sevindirici bir durum olduğunu ancak bir çalışanın dahi aklına takılan bir meselenin maruz kaldığı bir durumun olmasını istemediklerini belirten Kaymakam Gürsoy, "İskilip ilçemizde ciddi manada mobbing büyük bir problem teşkil etmiyor. Bu başlı başına sevindirici bir durum. Ancak biz istiyoruz ki bir çalışanımızın dahi aklına takılan bir mesele olmasın, maruz kaldığı bir durum olmasın. Ümit ediyorumki bu çalışma bunun bir vesilesi olacaktır. Bu çalışma diğer illerimizde, kurumlarımızda, ilçelerimizde de benzeri çalışmaların yapılmasına vesile olacaktır. Ben bu manada derneğimize teşekkür ediyorum. Bizde onların emeklerinin karşılığında gereken hasssiyeti göstereceğiz ve bu konuda alınması gereken önlemleri alacağız" şeklinde konuştu.

Mobbing ile Mücadele Derneği Çorum Şube Başkanı Mahmut Özkoca ise "İskilip kaymakamımızın sorun çözme konusundaki çalışmalarının örnek alınmasını umuyorum. Çok güzel ve yararlı bir çalışma oldu. Kaymakamımıza da sorun çözmedeki gayretinden dolayı derneğimiz adına teşekkür ediyorum. Diğer kamu ve özel kuruluşlara da örnek olmasını ümit ediyorum" ifadelerini kullandı. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İskilip Kaymakamlığı'nın Mobbing Araştırması Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement