İskitler Hastanesini Hasta Yakınları Yakmış - Son Dakika
Güncel

İskitler Hastanesini Hasta Yakınları Yakmış

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 3 kez yangın çıkan Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi İskitler Ek Binasının 5 yıllığına kiralandığını, aylık kira bedelinin 200 bin TL olduğunu söyledi.

31.07.2014 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 3 kez yangın çıkan Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi İskitler Ek Binasının 5 yıllığına kiralandığını, aylık kira bedelinin 200 bin TL olduğunu söyledi.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, soru önergesinde Sağlık Bakanlığı tarafından kiralanarak Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesine bağlı olarak çalıştırılan İskitler Ek Binasında son bir ay içinde 3 kez yangın çıktığını belirterek, "Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesine bağlı İskitler Ek Binası kaç yıllığına kiralanmıştır?" diye sordu.

-YANGININ SEBEBİ SİGARA İZMARİTİ-

Soru önergesini yanıtlayan Sağlık Bakanı, yangının çıkma sebebinin mahal yeri havalandırma boşluğuna sigara izmariti, kibrit, v.s. atılması nedeni ile meydana geldiğini belirterek, "İtfaiye raporları ile de mevcuttur. Mal sahibi tarafından havalandırma boşluğunun etrafına demir mazgal yapılırken kaynak makinesinden çıkan kıvılcımla havalandırma boşluğunda bulunan inşaat atıkları, kağıt v.s. tutuşarak ikinci yangın meydana gelmiş, üçüncü yangın da itfaiye raporuna göre yine sigara izmariti, kibrit, v.s.'den olduğu tutanak altına alınmıştır" dedi.

Bahse konu binanın Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi İskitler Ek Binası olarak hizmet verdiğini kaydeden Sağlık Bakanı, Etlik İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kapatılması üzerine Ankara genelinde çok büyük bir kitleye hizmet veren diyaliz ünitesinin hizmetinin aksamaması, ortalama standartlarda sağlık hizmeti verilebilmesi için fiziki mekan ihtiyacı sebebiyle kiralandığını söyledi.

Söz konusu binanın 5 yıllığına kiralandığına işaret eden Sağlık Bakanı, "Aylık kira bedeli 200 bin TL'dir. Temmuz 2012 yılından itibaren 5 yıllık protokol yapılmıştır. Kademeli olarak kira ödemesine başlanmıştır. Etlik Kampüs Hastanesi hizmete girdiğinde tek taraflı olarak sözleşme feshedilecektir" dedi.

-"BİR AYDA 3 YANGIN GEÇİREN HASTANEYE 2 YILDA 4,8 TRİLYON KİRA"-

Soru önergesine verilen yanıtı değerlendiren Atıcı, "Sağlık Bakanlığı "yıkacağım' diyerek kendi hastanesini kapatmış, sonra aynı yerde ihtiyaç var diyerek aylık 200 milyar liraya terkedilmiş, iflas etmiş bir özel hastane binası kiralamıştır.

Ankara Etlik İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi, "yerine sağlık kampüsü yapılacağından yıkılacaktır' diyerek, Sağlık Bakanlığı tarafından 2 yıl önce kapatılmıştır. Ardından Bakanlık, bölgede ihtiyaç var diyerek, otoparktan bozulup hastaneye dönüştürülmüş bir özel hastaneyi, Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesi İskitler Ek Binası olarak kiralamıştır. Kiralanan hastanede 2013 yılında bir ayda 3 kez yangın meydana gelmiştir. Geçen iki yıllık sürede kapatılan hastane yıkılmamış, yerine herhangi bir hastane yapılmamış ve vatandaştan toplanan vergilerle, bir özel hastane binasına her ay 200 milyar kira ödenmiştir. Temmuz 2002'den itibaren yaklaşık 5 trilyon (4,8 milyon TL) lira vatandaşın parası birilerine aktarılmıştır. Daha ne kadar aktarılacağı da belli değildir" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İskitler Hastanesini Hasta Yakınları Yakmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement