İşkur'dan "Tehlikeli Meslekler" Toplantısı - Son Dakika
Güncel

İşkur'dan "Tehlikeli Meslekler" Toplantısı

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerin belgelendirilmesi hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

07.04.2016 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerin belgelendirilmesi hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Ömer Adar, Çamlıca Tesislerinde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, tehlikeli mesleklerin belgelendirilmesi konusunda çok ciddi bir sorunla karşı karşıya olduklarını, bu sorunu çözmeleri gerektiğini söyledi.

Avrupa'nın ve dünyanın bir çok ülkesinde mesleki eğitimlerin okullarda verildiğini hatırlatan Adar, "Bizde de yıllardır mesleki eğitimlerin okullarda verilmesi konuşulur. Zorunlu eğitimden sonra öğrencileri, çocukları ilgi alanlarına göre yönlendirip meslek okulları, meslek sınıfları açmak piyasanın ihtiyaç duyduğu her türlü elamanı örgün eğitim içerisinde yetişmesi esastır." dedi.

İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce ise 6645 sayılı kanuna göre tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışanların belli bir eğitimden geçirilerek mesleki yeterlilik belgesine sahip olmasıyla ilgili bir zorunluluk getirildiğini söyledi.

Yüce, yapmış oldukları bilgilendirme toplantısıyla, sivil toplum kuruluşları ve iş veren temsilcileri yoluyla bir farkındalık oluşturup kamuoyunu bilgilendirmek istediklerini vurguladı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü de tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerin genel durumu hakkında sunum yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İşkur'dan 'Tehlikeli Meslekler' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement