İşkur Genel Müdürü, Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği Başkanı Oldu - Son Dakika
Güncel

İşkur Genel Müdürü, Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği Başkanı Oldu

Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR), Güney Kore istihdam kurumlarına karşı yarıştığı Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği (WAPES) Başkanlığı için yapılan seçimler sonuçlandı.

05.05.2015 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR), Güney Kore istihdam kurumlarına karşı yarıştığı Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği (WAPES) Başkanlığı için yapılan seçimler sonuçlandı. İŞKUR, ilk turda ezici bir çoğunlukla 41 ülkenin oyunu alarak seçimi kazandı.

Dünya genelinde toplam 94 üyesi bulunan Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği'nin (WAPES), her üç yılda bir gerçekleştirilen ve en prestijli etkinliği olan WAPES Dünya Kongresi'nin 10'cusu, 58 ülkeden 300'e yakın katılımcıyla İŞKUR'un ev sahipliğinde İstanbul'da başladı.

Bu yılki genel kurul, beklenmedik sayıda üyenin katılımıyla coşku içerisinde gerçekleştirildi. Kongre mekanının İstanbul olmasıyla ayrıca hareketlilik kazanan kongre, 60 ülkenin oy kullandığı geniş katılımlı bir genel kurul toplantısıyla açıldı. Türkiye İş Kurumu'nun, Güney Kore istihdam kurumlarına karşı WAPES Başkanlığı için yarıştığı seçimlerde İŞKUR, ilk turda ezici bir çoğunlukla 41 ülkenin oyunu aldı. İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, 2015-2018 Dünya Başkanı seçildi. Seçimlerde, 1 oy geçersiz sayılırken Türkiye'nin rakibi Güney Kore 15 oy aldı.

Seçimlerinin sonuçlanmasının ardından yönetim kurulu üyeleri seçilmesi için oylamaya geçildi. Yapılan oylamanın ardından yönetim kurulu üyeleri belirlendi. Kurulun belirlenmesinin ardından İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı tebrikleri kabul etti. Kazandıkları seçim hakkında açıklamalarda bulunan İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, seçimlerden dolayı mutlu olduğunu belirtti. Dr. Yazıcı, "2012 yılında Kore'de Dünya Kamu İstihdam Birliğinin yönetim kurulu üyeliğine seçilmiştik. Bu birlik 90'nın üzerinde üyesi olan ve dünya istihdam politikalarını yönlendirmek, ortak iş birliği alanları araştırmak ve oluşturmak kurulmuş bir birliktir. Bugün de ülkemize memleketimize ve Türkiye'mize Dünya Kamu İstihdam Birliği Başkanlığı nasip oldu. Mutluyuz ve şükrediyoruz ki, bu da İŞKUR'un geldiği noktanın göstergesidir. Dünyadaki Kamu İstihdam Kurumlarının patronu olmak çok güzel bir şey. Politika ve uygulamalarımızın ne denli geçerli ve isabet gösterdiğinin de göstergesidir. Elbette şükür son yıllarda yenilenen değişen ve gelişen bir gruptu artık hiçbir şey İŞKUR için eskisi gibi olmayacak" dedi.

Açıklamaların ardından WAPES'e katılım gösteren üye ülkeler aile fotoğrafı çektirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İşkur Genel Müdürü, Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği Başkanı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement